Tabu
LIFESTYLE Slider

Cinci metode eficiente pentru purificarea aerului din casă

purificarea aerului

Dacă vă aflați în izolare la domiciliu, aerul proaspăt din casă este vital. E important să ții departe de tine poluanții, iar plantele de apartament nu sunt la fel de eficiente precum credeai.

Deschide-ți ferestrele

Este o soluție evidentă, dar funcționează. Aerul proaspăt nu este inamicul. Deschide-ți ferestrele, spune specialiștii. Festrestrele închise toată ziua va permite acumularea de substanțe chimice și alergeni în interior. Chiar dacă locuiți într-un oraș poluat, așa cum este Bucureștiul, va trebui să deschideți ferestrele din când în când. Nu vrei să rămâi blocat într-o casă fără ventilație toată ziua, sunt de părere medicii. Deschiderea ferestrelor noaptea, când traficul s-a redus, poate fi o opțiune bună.

Plantele vor ajuta, dar nu foarte mult

Cercetările efectuate de NASA în anii ‘80 au descoperit că plantele elimină substanțele toxice din aer. Cu toate acestea, aceste studii au fost realizate în medii închise, similare cu condițiile din spațiu. Pe Pământ, plantele vor îmbunătăți calitatea aerului, dar nu atât cât de mult. Trebuie să aveți multe plante pentru a vedea un efect semnificativ asupra calității aerului, deoarece clădirile nu sunt pe deplin etanșe.

Minimizați poluanții din casă

Când gătiți, asigurați-vă că aveți o fereastră deschisă sau hota de la aragaz pornită. De asemenea, nu fumați în casă, deoarece persistă mult timp. Luați în considerare și produsele pe care le utilizați pentru a vă curăța casa. Chiar dacă recipientele sunt bine închise, substanțele chimice de curățare produc componente organice volatile.

Luați în considerare materialele din care e confecționat mobilierul

Pardoselile din lemn, mai degrabă decât covoarele, pot îmbunătăți calitatea aerului. Multe covoare sunt tratate cu formaldehidă. Acarienii de praf pot trăi în accesoriile de interior moi, precum pernele și saltelele.

Atenție la excesul de umiditate

Cel mai mare factor care afectează calitatea aerului în gospodăriile este umiditatea din interior., Scădeți nivelul de umiditate prin ventilație – și tratați urgent orice mucegai de pe pereți. După duș, îndepărtați umezeala, ștergând suprafețele. Și când vine vorba de rufe, încercați să le uscați afară, dacă este posibil, sau cel puțin într-un spațiu bine ventilat.

ARTICOLE SIMILARE

Cum obțin de fapt vedetele rochiile pentru Oscaruri și ce se întâmplă cu ele după ceremonie

Andreea Damian

Ea si El. Varietati Spirituale cu Nicoleta Svarlefus si Ion Hristescu

realitatea

COPIL regasit dupa 18 ani!

Fotografie cu Sorin Onisor – Sufletul satului romanesc: Maramures (episodul 1)

realitatea

Afacerile cu măști artizanale de pânză, în floare pe Facebook. De ce specialiștii nu recomandă aceste produse

Andreea Damian

Canada devine a doua țară care legalizează marijuana în scopuri recreaționale

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu