Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș

Fie că te oprești pentru a observa copacii, fie că instalezi căsuțe pentru păsări chiar lângă fereastră, petrecerea mai multor ore în natură poate spori sănătatea și bunăstarea

Minim două ore pe săptămână petrecute în natură

Chiar dacă vi se par episoade verzi atât de scurte – s-a dovedit că oferă sănătății și bunăstării umane un impuls semnificativ, potrivit cercetărilor de la Universitatea din Exeter Medical School. Studiul a sugerat că senzația de liniște ar putea fi esențială pentru sănătatea noastră. Începeți ziua cu o cafea în grădină sau chiar lângă o fereastră deschisă, este o modalitate simplă de începe o zi cu calmitate. Mergi afară în timpul pauzei de prânz sau petrece câteva minute uitându-te la cer, noaptea, înainte de culcare – alte câteva sugestii care pot părea inutile dart e vor ajuta foarte mult.

Fiți atenți la ceea ce este în jurul vostru

Leanne Manchester de la Wildlife Trusts încurajează oamenii să se uite mai atent la plante, copaci și chiar buruieni. “Opriți-vă să vedeți albinele de pe flori. Există viață peste tot, dar este atât de ușor să nu o observați, să treceți pe lângă ea indiferenți, opriți-vă și observați-o. Să ieșim în aer liber și să ne conectăm cu natura nu trebuie să implice o excursie de cinci kilometri. Căutați “cinci lucruri frumoase în natură” pentru a vă bucura simțurile. – Ar putea fi o floare, norii, lichenii pe copaci sau lumina naturala.

Mișcare multă în natură – chiar și în cea… urbană

Coborâți din autobus mai devreme cu o stație sau mergeți la o plimbare în timpul pauzelor de la muncă, acestea sunt modalități simple de a crește expunerea la natură. Dacă vă plimbați cu cineva, subliniați elementele care ți-au atras atenția, mai ales dacă ești cu copii. Deoarece planeta și protejarea acesteia trebuie să devină o prioritate, ar trebui să facem tot ce putem pentru a ne asigura că părinții viitorului au experiențe memorabile în natură, astfel încât aceștia să poată transmite acele cunoștințe copiilor lor.

Găsiți spații verzi online

Caută online spații verzi ușor accesibile în apropiere de tine. Sunt o mulțime de spații verzi în care poți să mergi la sfârșit de săptămână, parcuri, rezervații naturale, etc iar multe dintre ele nu necesită efort fizic sau material deosebite pentru a le vizita.

Aduceți natura la fereastră

Pentru cei care nu pot ieși afară, cuiburile de pasăre așezate aproape de o fereastră pot să aducă un plus de natură mai aproape pe tot parcursul anului, așa cum și creșterea plantelor pe un pervaz, în interiorul casei o poate face.

ARTICOLE SIMILARE

Adidași buni de aruncat la gunoi, vânduți de Gucci la un preț „nesimțit” de mare

Andreea Damian

Woody Allen, despre documentarul HBO: „O poveste nemiloasă înţesată cu minciuni”

Andreea Damian

6 obiceiuri pentru longevitate pe care le putem adopta cu toții de la japonezi

Andreea Damian

Ce au în comun oamenii fericiți?

Andreea Damian

Ramona Păun și-a amânat nunta cu nepotul actorului George Mihăiță

Tabu Tabu

Enrique Iglesias deține secretul relației perfecte: „Fac sex zilnic, la micul dejun”

Andreea Damian

Scrie un comentariu