Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cine e Dr. Lana, medicul estetician FALS care făcea operații în București

O femeie care pretindea că este medic estetician și făcea intervenții de chirurgie estetică a fost depistată de poliție. Joi dimineață, anchetatorii au făcut trei percheziții în București, dar și în  județul Constanța în acest caz.

Cazul este investigat de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei care s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care ar pretinde că este medic, efectuează intervenții chirurgicale minim invazive în domeniul estetic.

Svetlana Serghei. foto: Facebook / Russian Lips by Dr. Lana

Femeia se numește Svetlana Serghei și își spunea Dr. Lana. Aceasta închiriase cbinete medicale în care făcea operații estetice: mărire de buze, operații de îndreptare a nasului și chiar reconfigura profilul facial. Prețurile intervențiilor se ridicau la câteva sute de euro pentru mărire de buze, în funcție de acidul hialuronic folosit și de cantitate.

Surse judiciare spun că ar fi vorba despre cabinetul „Russian Lips_by Dr.Lana”.

Scandalul cu Dr. Lena a început în vara acestui an. O clientă care a vrut să-și modifice forma ochilor într-un cabinet închiriat de medicul fals în București, nu a fost mulțumită de rezultat. Iar când a contactat-o pe cea care o operase i s-a spus că nu respectase anumite măsuri, scria Cancan, la acea vreme.

Simona a explica cum a decurs întâlnirea și apoi intervenția chirurgicală de care nu a fost deloc mulțumită. „M-am dus la ea lunea trecută… Am ajuns la cabinet, am sunat. Mi-a răspuns cineva, pe Whatsapp. Mi s-a părut dubios, dar… Mi-a spus că doamna doctor este ocupată și că dânsul e asistentul ei. Am așteptat vreo zece minute în stradă, a apărut, m-a luat sus, în cabinet. L-am întrebat, atunci când așteptam, dacă nu au sală de așteptare, că nu se poate să stau, așa, în soare atâta timp. În fine, m-a dus sus, acolo era ceva, un paravan în partea stângă, probabil stătea dânsa, doamna asta, Lana. M-a băgat în dreapta. Acolo am fost pusă să mă dezinfectez, să mă spăl pe mâini, mi-am pus chestii de alea din plastic de protecție în picioare, m-a pus pe scaun și urma intervenția”, spune Simona.

Simona locuiește în Italia

A urmat operația, apoi plata cash, că așa i s-ar fi cerut. ”Am întrebat-o dacă pot plăti cu cardul, mi-a spus că nu se poate. Mi s-a părut dubios. Mi-a zis că pot plăti cash după intervenție. Bun. Mi-a făcut anestezie, apoi operația la ochi… Am văzut după că pielea îmi era foarte ridicată la ochi. Am plecat, m-am dus la bancomat, am scos banii, am plătit. 1440 de lei. Când am ajuns acasă, o migrenă incredibilă. Anestezia se dusese… A doua zi, asta era marți, am plecat în Franța. Că am fost în tranzit în România, să zic așa”, a povestit Simona Florentina.

La câteva zile de la operație, starea de sănătate s-a agravat. ”M-am trezit cu ochiul umflat. Am apăsat puțin pe gâlma formată acolo, se simțea tare. Eu, până atunci, i-am mai dat mesaje doamnei doctor. I-am spus că ochiul mi s-a umflat, că am apăsat într-o seară pe el și mi-a ieșit un lichid galben. Doamna doctor Lana mi-a spus că igiena a fost precară. Dar eu am făcut tot ce mi-a indicat ea după intervenție. Apă oxigenată concentrație 30 la sută, betadină… Am curățat, am făcut tot”, a mărturisit Simona.

Simona, înainte și imediat după operația estetică

După ce i-a cerut explicații Dr. Lana i-a promis că îi dă banii înapoi. Însă, ulterior, nu i-a mai răspuns la mesaje clientei. Atunci femeia a făcut un grup pe Facebook în care a povestit tot ce a pățit. Grupul are în prezent peste 3.500 de membri.

Cazul a intrat în atenția poliției

Poliția s-a autosesizat și a început ancheta.

„În fapt, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care ar pretinde că este medic, efectuează intervenții chirurgicale minim invazive în domeniul estetic. Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoana în cauză, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spații de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică . Persoanele urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei”, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

De asemenea, vor fi audiate mai multe persoane care ar fi fost induse în eroare și astfel au solicitat și au fost supuse unor intervenții de acest tip.

ARTICOLE SIMILARE

Alex Abagiu în culise la Cannes Film Festival 2012

Alicia Keys, cadou extravagant pentru soțul ei

Andreea Damian

Studiu – băuturile îndulcite cresc riscul de cancer

Andreea Damian

Parcul IOR sub zapada – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

Tratament expert și prețios

realitatea

Daniel Day-Lewis părăseşte Hollywood-ul după 30 de ani

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu