Tabu
PEOPLESlider

Cine este Neri Oxman, femeia cu care Brad Pitt are o relație de 6 luni

Neri Oxman și Brad Pitt, surprinși împreună într-o fotografie

Arhitecta americană Neri Oxman pare să fie femeia care l-a ajutat pe actorul Brad Pitt s-o uite pe fosta sa soție, Angelina Jolie. Starul de la Hollywood are o relație de aproape 6 luni cu aceasta, despre care presa tabloidă scrie că seamănă destul de mult cu Angie.

Frumoasa Neri Oxman are 42 de ani și este profesor universitar la Massachusetts Institute of Technology. Pe Brad Pitt şi Neri Oxman îi leagă pasiunea pentru arhitectură, design şi arte şi că între ei ar fi “o prietenie profesională”, care se pare că s-a transformat în poveste de dragoste. Presa de peste Ocean susține că cei doi au o relație de șase luni. Deși Neri Oxman frecventează doar cercurile academice și de arhitectură de elită, Brad Pitt a făcut o pasiune pentru ea , după ce au lucrat împreună la un proiect, considerând-o drept o arhitectă „fascinantă”. Și cum amândoi sunt frumoși și tineri, focul pasiunii s-a aprins imediat, scrie Page Six.

Oxman, care e șeful Media Lab la MIT, unde a fondat și conduce grupul Mediate Matter, a fost căsătorită din 2011 cu compozitorul argetinian Osvaldo Golijov, 57 de ani, de care a divorțat între timp. Lucrări de artă ale frumoasei Neri Oxman sunt incluse în colecţiile unor instituţii precum Museum of Modern Art din New York, Centrul Georges Pompidou din Paris, Muzeul de Arte Aplicate din Viena etc.

Foarte apreciată în domeniile în care activează, Oxman a fost recompensată cu International Earth Awards (2008), Vilcek Prize pentru Design (2014) şi Emerging Voices Award din partea Ligii Arhitecţilor din New York (2015), iar în 2014 a fost nominalizată la Carnegie’s Pride of America.

Născută în Haifa, Israel, din părinți arhitecți, Neri și-a petrecut copilăria înconjurată de o lume cosmopolită și artistică. Ea a spus că grădina bunicii și atelierul părinților au prezentat spațiul care i-au deschis pasiunea pentru arhitectură și design. În 1997,  aceasta se mută la Ierusalim, unde urmează medicina la Hebrew University Hadassah Medical School, dar după doi ani abandonează studiile și se înscrie la arhitectură la Technion – Israel Institute of Technology, unde tatăl ei era profesor. Emigrează la Londra, unde se specializează la London Architectural Association School of Architecture, iar un an mai târziu se mută la Boston, unde obține PhD la MIT, iar din 2010 este profesor asociat la această universitate.

În prezent, își desfășoară propriul program la faimosul Institut de Tehnologie din Massachusetts, unde echipa sa „efectuează cercetări în domeniul proiectării computaționale, fabricării digitală, științei materialelor și biologiei sintetice”, potrivit site-ului universității. Neri Oxman, care a fost multiplu premiată pentru lucrările ei, şi-a creat cel mai cunoscut proiect al său în 2003, „The Silk Pavilion”, o structură asemănătoare unui dom, pentru care a folosit robotică, dar şi 6.500 de viermi de mătase. „Neri Oxman a inventat termenul și a pionierat domeniul de cercetare al materialului ecologic, care consideră calculul, fabricarea și materialul ca dimensiuni inseparabile ale designului”, se arată în descrierea de pe site.

Neri Oxman a fost căsătorită cu compozitorul argentinia  Osvaldo Golijov, premiat, între altele, cu două trofee Grammy. Cei doi s-au căsătorit în 2011. Oxman, care îşi păstrează viaţa personală în afara luminii reflectoarelor, a refuzat să comenteze despre despărţirea ei de Golijov. În 2017, ea a declarat pentru W Magazine că nu are copii. Într-un interviu acoradt în 2017 publicaţiei W Magazine, Oxman a făcut o referire la Brad Pitt şi la George Clooney, dându-i exemple pentru tendinţa oamenilor de a idolatriza modele masculine.

Angelina Jolie şi Brad Pitt s-au despărţit pe 15 septembrie, iar actriţa americană a depus actele de divorţ pe 19 septembrie. Cei doi actori americani şi-au început relaţia în 2004 şi s-au căsătorit în 2014, având împreună şase copii, dintre care trei adoptaţi – Maddox, în vârstă de 16 ani, Pax, 14 ani, Zahara, 13 ani, şi trei biologici –  Shiloh, 11 ani, şi gemenii în vârstă de 9 ani Knox şi Vivienne.

ARTICOLE SIMILARE

5 ceaiuri pentru detoxifierea organismului după Sărbători

Andreea Damian

Burberry reinventează celebra scenă din Singin’ in the rain

Ciocîrlan

Câți bani cere Babasha pentru a cânta la concerte sau evenimente private

Andreea Damian

Castiga una din cele doua invitatii la concertul Zdob si Zdub!

realitatea

6 piese chic pe care franțuzoaicele le poartă iarna asta

Andreea Damian

Reguli de acces şi conduită la concertul susţinut de Mariza

Tabu Tabu

2 comentarii

Scrie un comentariu