Tabu
Image default
CULTURE FASHION Slider

Cineva a făcut măști împotriva poluării pe care chiar îți vine să le porți deși înjuri autoritățile

În 2019, cu toate incendiile (ultimul în Sydney și împrejurimi) și toată poluarea din lume se găsesc tot felul de metode fashion pentru a uita că ne transformăm planeta în gunoi. Și pentru ca cei afectați să se poată apăra cât de cât de inhalarea fumului sau noxelor apărute peste tot și de impactul pe care îl au toate aceste substanțe asupra corpului nostru. Peste tot în lume au fost date avertismente pentru cei care au afecțiuni pulmonare sau astm și nu este deloc neobișnuit ca în unele dintre aceste locuri să vezi oameni care poartă măști așa cum alții își poartă cerceii, fularele, accesoriile clasice adică.

Pentru ca aceste măști anti-poluare să nu mai arate amenințător, ca niște accesorii post-apocaliptice, patru tineri „de 20 de ani” care locuiesc în Sydney, au creat unele viu colorate și cât de cât simpatice și le-au denumit – Smoggys.

Creatorii măștilor au ieșit cu o serie de modele de imprimeu cu tematică australiană – de la banane, înghețată, șlapi bikini și până la koala – toate vândute de pe site-ul lor web. Măștile realizate de tineri au până la urmă două funcții. Nu numai că sunt destinate să protejeze de inhalarea fumului toxic sau noxelor ci, cu un pic de street style, îi ajută și pe pompierii din Sydney să combată incendiile din oraș. Toate fondurile obținute în urma achiziționării unei măști se duc direct la Serviciul de Pompieri.

Uite o idee creativă, luând în considerare faptul că azi indicele calității aerului a ajuns dimineața la 100 în București, potrivit Aerlive.ro iar România se află în proces de infringement cu Comisia Europeană pentru depășiri constante ale cantităților de particule fine în mișcare aflate în aer (PM10, PM2,5). Bucurestiul a devenit cea mai aglomerată și poluată capitală europeană. Acest lucru are impact semnificativ asupra calității vieții și sănătății cetățenilor. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că una din 9 morți este cauzată de poluarea aerului. Efectele poluării: cancer pulmonar, boală cardiacă ischemică, accident vascular cerebral, infecții respiratorii și boală pulmonară obstructivă cronică – Studiu CE Delft, 2018

sursa foto Facebook

În România 23.960 de decese premature sunt cauzate de poluare – potrivit Agenției Europeană de Mediu, 2017. Asta înseamnă că poluarea aerului omoară de 10 ori mai mulți români decât accidentele rutiere. Efectul desfiinţării timbrului de mediu: 2017, anul cu cele mai multe mașini second-hand înmatriculate vreodată, peste 520 000 – Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

sursa foto Facebook

Cum scriam mai sus în cazul orașului Sydney, după principiul dacă viața îți oferă lămâi – fă-ți o limonadă (desigur că e haz de necaz) invit oamenii creativi de la noi să realizeze niște măști fashion pentru stilul casual dar și unele elegante pentru noaptea de Revelion. Propun printuri cu reni, îngeri, mici, sarmale și cozonaci pentru sezonul de Crăciun și unele cu petarde, șampanii și capre pentru Anul Nou.

ARTICOLE SIMILARE

Pink Diva la Bucharest Fashion Week

realitatea

RUSIA – eliminată de la Olimpiada de la Tokyo și de la Campionatul Mondial de Fotbal

realitatea

Lady Gaga, plicisitoare in pictorialul pentru Vogue US din martie

realitatea

Ce sunt RUSALIILE – traditii si obiceiuri

Cum poți experimenta o vacanță fără Covid în Maldive

Andreea Damian

Adela Pârvu s-a căsătorit a doua oară. Cum arată soțul ei

Andreea Damian

Scrie un comentariu