Home > Lifestyle > Stiri > Cititoarele digitale, pe calea iPod spre Gutenberg 2.0

Cititoarele digitale, pe calea iPod spre Gutenberg 2.0

Cititorul electronic Kindle de la Amazon a facut minuni pentru afacerile cu carti. Dar poate el revigora suferinda industrie a ziarelor, este intrebarea din MONEY EXPRESS.

Aceasta este sarcina cea mai dificila pentru noul Kindle DX, un model cu ecran mare si un pret de 489 de dolari, pe care Amazon l-a dezvaluit la inceputul lunii la New York, inaintea punerii lui in vanzare, la vara. Dispozitivul are un ecran cu diagonala de 9,7 inchi (aproape 25 cm – n.r.), despre care Amazon afirma ca este de doua ori si jumatate mai mare decat precedentul Kindle 2, ceea ce il face mai potrivit pentru citirea ziarelor si a revistelor. Intrebarea este daca acesti inch suplimentari pot salva ziare precum “The New York Times” sau “Washington Post”.

Ar fi frumos sa fie asa si relativ binevenit, de vreme ce noile tehnologii sunt responsabile in mare masura pentru starea jalnica in care se afla acum industria presei scrise. Iata de ce Arthur Sulzberger Jr., publisher-ul “NY Times”, a aparut pe scena impreuna cu Jeff Bezos, CEO Amazon, la lansarea Kindle DX. In momentul de fata, oamenii din presa scrisa sunt gata sa primeasca orice ajutor li se ofera.

Cititi in ultimul numar MONEY EXPRESS detalii privind lupta pentru viitorul dispozitiv de citire a presei scrise, intr-un articol preluat in exclusivitate pentru Romania din revista americana “Newsweek”. (Daniel Lyons)


Comenteaza acest articol

Cititoarele digitale, pe calea iPod spre Gutenberg 2.0

by realitatea   1 min
0