Tabu
lifestyle

Clientii diviziei de private banking a BCR investesc in aur

Private bankingul este una dintre putinele piete care cresc pe timp de criza.

Potrivit unei estimari a MONEY EXPRESS, o medie realizata in urma consultarii diviziilor specializate ale bancilor pe acest tip de serviciu, volumul activelor administrate ale persoanelor fizice a crescut in acest an cu 30-35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe o piata de circa 3,1 miliarde de euro.

O explicatie pe care Monica Ionescu, sefa diviziei de private banking a Unicredit Tiriac, o da cresterii acestei piete este ca “atunci cand ai disponibilitati destul de mari, iar totul in jurul tau este incert, incepi sa te gandesti ca un specialist iti poate administra mai bine banii”. In ce investesc insa clientii private banking? Bancherii sustin ca orientarea clientilor de private banking se indreapta catre instrumente financiare precum depozitele bancare, obligatiunile sau titlurile de stat, instrumente financiare care anul trecut aveau o pondere nesemnificativa in portofoliile clientilor. Si cum dorinta clientilor de private banking, in aceasta perioada, este de a isi conserva lichiditatile, pentru ca sunt constienti ca probabilitatea unor pierderi este mult mai mare acum decat in urma cu un an, unii dintre acestia se orienteaza catre lucruri “palpabile”, care nu se devalorizeaza usor, cum sunt aurul, operele de arta sau antichitatile.

“Trebuie sa te adaptezi la conditiile actuale”, spune, pentru MONEY EXPRESS, Alex Titus-Dumitrescu, supervisor-ul diviziei de private banking a BCR, care mizeaza pe investitiile in aur. Mai multe detalii cititi in ultimul numar al MONEY EXPRESS

ARTICOLE SIMILARE

MUST SEE: Copenhaga

realitatea

To read: Balciul Desertaciunilor, W.M Thackeray

Ghici cine!

realitatea

Divele gay ieri și astăzi

realitatea

Ramona Gabor: “Nu-i mai pot opri pe arabi!”

De ce s-au despartit SMILEY si LAURA COSOI!

Scrie un comentariu