Tabu
Slider

Cluj Napoca, introdus de CNN în topul celor mai frumoase orașe cu prea puțini turiști

Jurnaliștii de la CNN au realizat o listă cu cele mai frumoase 20 de orașe europene cu prea puțin turiști. Printre acestea se află și Cluj-Napoca.

Ce s-a scris despre Cluj Napoca

Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România și este adesea văzut ca o oprire pentru călătorii care caută aventuri în aer liber în Munții Apuseni sau pentru cei dornici să viziteze atracțiile istorice ale Transilvaniei, scrie CNN.

Dar Biserica Sf. Mihail și fascinanta Fabrica de Pensule, o galerie de lucru și un spațiu de artă într-o fostă fabrica de pensule, sunt doar două dintre atracțiile care îi fac pe turiști să își dorească să stea mai mult. Cafenelele, barurile sau piețele frumoase sunt câteva dintre atracțiile pe care Cluj-Napoca le oferă turiștilor pentru a-i face să stea cât mai mult aici.

Celelalte orașe sunt:

Orange, Franța

În timp ce Avignon atrage mii de turiști datorită festivalului său de vară și arestând Palatul Papal, în apropiere, Orange este, de obicei, trecut cu vederea. Mai ușor de vizitat datorită numărului mai mic de turiști, atracția principală a orașului este teatrul roman construit în urmă cu 2.000 de ani. Și Muzeul Orange, amplasat într-un frumos conac din secolul al XVII-lea, merită de asemenea o vizită.

Norwich, Anglia

Se spune că Norwich are un pub pentru fiecare zi a anului și o biserică pentru fiecare duminică. Catedrala din Norwich, care datează din 1096, și străzile din Colegate și Elm Hill sunt locuri care merită vizitate. De asemenea, Pubul Adam și Eva, de pe Bishopsgate, este cel mai vechi pub din țară, datând din 1249.

Aarhus, Danemarca

Al doilea cel mai mare oraș din Danemarca a fost mereu pus în umbră de Copenhaga. Dar Aarhus este o variantă perfectă pentru un weekend prelungit datorită plajelor sale frumoase, a catedralei Domkirke și a superbului Muzeu de Artă ARoS Aarhus.

Anvers, Belgia

Catedrala din Anvers, monument inclus în patrimoniul UNESCO, domină orașul, dar există atât de multe alte obiective care pot fi vizitate aici. Printre atracții se numără și muzeul Red Star Line, situat pe vechile docuri din Anvers, care prezintă trecutul orașului ca un centru de migrație spre Statele Unite la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Haga, Olanda

Haga este o alternativă perfectă și ieftină pentru cei care încearcă să scape de agitația Districtului Roșu. Orașul se mândrește cu cea mai frumoasă arhitectură din Olanda, cu o rețea frumoasă de canale și, în Mauritshuis, un muzeu care rivalizează muzeul Rijksmuseum din Amsterdam. Se află, de asemenea, la doar 15 minute distanță de minunata plajă Scheveningen.

Sarajevo, Bosnia

Sarajevo este un oraș încărcat de cultură și istorie. În centrul orașului se află Baščaršija, vechia piață plină de tarabe cu condimente, cafenele și fascinanta Moschee Gazi Husrev-beg.  Vizitatorii pot afla despre asediul de patru ani de la Saraievo, în timpul războiului civil din anii 1990, la Tunelul Speranței și în Muzeul Copilului Războiului. Pista de bob abandonată de la Jocurile Olimpice de iarnă din 1984 este, de asemenea, o atracție extraordinară.

Pristina, Kosovo

Capitala statului Kosovo nu este, de obicei, în fruntea listei de destinații ale turiștilor, dar cu toate acestea este un oraș fascinant. Pristina a suferit schimbări majore în urma războiului civil. Merită vizitate muzeul etnografic, muzeul național și biblioteca universitară.

Malmo, Suedia

Malmo merită mai mult de o zi pentru vizitat. Orașul găzduiește una dintre cele mai bune galerii de artă contemporană din Europa, Moderna Museet Malmo. Pasionații de cultură pot vizita și Castelul Malmöhus care găzduiește mai multe muzee care se concentrează pe cultura locală. Iar plaja Ribersborg, situată la doar câțiva kilometri de centrul orașului, este un refugiu minunat pe căldură.

Aberdeen, Scoția

Turiștii dornici să scape de agitația capitalei se pot îndrepta spre nordul Scoției, în Aberdeen. Arhitectura uimitoare a orașului a dat naștere poreclei „Granite City”, cu clădiri fascinante la fiecare pas. Galeria de artă principală din Aberdeen urmează să se redeschidă la sfârșitul lunii septembrie 2019, în timp ce cei dornici să cunoască o mică parte din cultura locală se pot îndrepta spre Speyside din apropiere pentru un tur al unuia dintre cele mai bune distilerii de malț din Scoția.

Berna, Elveția

În timp ce cei mai mulți turiști ajung în capitala Elveției în drum spre stațiunile de schi precum Zurich sau Geneva, Berna este cu siguranță un oraș care merită vizitat. Pe timp de căldură, turiștii merg la râul Aare. Iar Muzeul de Arte Frumoase include lucrări de Picasso și Klee, în timp ce drumeții pot urca pe muntele Gurten, care are vedere spre oraș.

Wroclaw, Polonia

Puține orașe mici din Europa arată atât de bine precum Wroclaw. Acest oraș din vestul Poloniei, situat pe malul râului Oder, a fost Capitala Europeană a Culturii în 2016 și are o mulțime de atracții pentru pasionații de artă, arhitectură și istorie. Principalul punct de atracție al orașului Wroclaw este Panorama Racławice, înaltă de 114 m. În itinerariu ar trebui inclusă o vizită la Centennial Hall și la Podul Penitențial situat între turnurile Bisericii Maria Magdalena.

Tbilisi, Georgia

Capitala Georgiei își trage numele de la izvoarele fierbinți aflate în zonă. Băile sale de sulf sunt un magnet pentru vizitatori, deși mult mai puțini decât cei care se îndreaptă spre spa-urile celebre.  Tbilisi își poartă istoria multietnică cu mândrie – faimoasa Biserică Metekhi, care datează din secolul al XIII-lea, se află aproape de Cetatea Narikala, construită de ocupanții persani în secolul al IV-lea. Aleele și magazinele mici din Orașul Vechi sunt perfecte pentru a omorî timpul.

Minsk, Belarus

După ce a fost aproape distrus în timpul celui de-al doilea război mondial, Minsk a devenit un teren fertil pentru arhitectura sovietică. Turiștii pot pierde vremea în imensa Piață a Independenței, întinsă pe 7 hectare.

Erevan, Armenia

Poziționarea capitalei armene în zonele îndepărtate din estul Europei o face ușor de trecut cu vederea de către turiști. Dar istoria de peste 2.800 de ani a orașului se simte la fiecare pas și, cu toate acestea, turiștii nu sunt sufocați de înghesuiala obișnuită din alte locații mult mai cunoscute. Zona centrală a Erevanului este un amestec de clădiri Beaux Arts și blocuri din epoca sovietică.

Debrecen, Ungaria

În timp ce Budapesta are reputația de a fi unul dintre cele mai atrăgătoare orașe din Europa, Debrecen este o opțiune excelentă pentru cei care caută o alternativă maghiară mai puțin aglomerată. Kossuth tér, piața principală, găzduiește impresionanta Biserică Mare Calvinistă și Grand Hotel Aranybika. Totuși, dincolo de aceste atracții importante, are loc viața adevărată.Orașul Vechi îi recompensează pe cei care doresc să se piardă cu orele în cafenele excelente.

Ankara, Turcia

Când vine vorba de city break-uri, Istanbul pare să atragă toți turiștii. Dar capitala Ankara este mult mai mult decât o oprire pe drumul spre Cappadocia și celelalte delicii ale Anatoliei. Anitkabir, mausoleul modern al Turciei, fondatorul Ataturk, este un punct de plecare evident, împreună cu Muzeul Războiului de Independență. Moschetele Kocatepe și Hacı Bayram sunt, de asemenea, atracții cheie, în timp ce cafenelele din Kızılay sunt locuri ideale pentru a servi un kebab și pentru a urmări lumea.

Plovdiv, Bulgaria

Actuala Capitală Culturală Europeană, Plovdiv, este cel mai vechi oraș locuit din Europa. Ca urmare este un loc încărcat de istorie. Cel mai important obiectiv de aici este amfiteatrul roman din secolul al doilea descoperit de arheologi abia în anii ‘70. Un alt punct de atracție sunt ruinele tracice din Eumolpias, situate chiar în afara orașului și care datează de 5000 de ani.

Trondheim, Norvegia

Situat pe fiordul cu același nume, Trondheim este al treilea cel mai mare oraș al Norvegiei. Cu o populație de sub 200.000 de locuitori, este puțin aglomerat și ușor de explorat. Catedrala gotică de aici este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic, dar plimbările prin port sau cu barca pentru a vizita împrejurimile pot fi la fel de impresionante.

Torino, Italia

Spre deosebire de Veneția, care încearcă să mai reducă numărul de turiști, Torino este mult mai puțin aglomerat. Capitala regiunii Piemont găzduiește câteva dintre atracțiile cele mai subevaluate ale Italiei, inclusiv Muzeul de Artă Contemporană Castello di Rivoli, Bazilica di Superga și Muzeul Egizio, cu o colecție fenomenală de artefacte vechi egiptene.

 

ARTICOLE SIMILARE

Vica Blochina, patru intervenții estetice într-o săptămână. Incredibil cum arată acum

Andreea Damian

Motivul pentru care Dragoș Moștenescu s-a mutat la Londra

Tabu Tabu

Mesajul postat de Naomi Hedman după ce Florin Ristei a confirmat despărțirea

Andreea Damian

12 alimente de evitat când este cald, potrivit medicilor

Andreea Damian

De ce femeile preferă bărbații cu barbă?

Andreea Damian

Beneficiile terapiei „sălbatice”

Andreea Damian

Scrie un comentariu