Tabu
LIFESTYLE Slider

CM Fotbal Feminin: jucătoarea care la 41 de ani a stabilit două recorduri mondiale

Formiga

În vârstă de 41 de ani și 98 de zile, fotbalista braziliană Formiga a scris, duminică, o nouă pagină în istoria Cupei Mondiale de Fotbal Feminin. Sportiva a stabilit un record absolut, atât la feminin, cât şi la masculin, cu șapte participări la Cupa Mondială, după ce a fost inclusă în lotul Braziliei pentru turneul final din Franţa (7 iunie – 7 iulie). Formiga este totodată şi cea mai vârstnică jucătoare ce participă la Cupa Mondială.

Jucătoarea de la Paris Saint-Germain a jucat pe postul de mijlocaș în meciul disputat împotriva reprezentativei Jamaicăi. Ea este, de asemenea, a treia în clasamentul aparițiilor din toate timpurile la CM Fotbal Feminin – 24 de meciuri.

Când Formiga își făcea debutul la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, împotriva Japoniei, pe 7 iunie 1995, 150 de fotbaliste, din totalul de 552 care participă în acest an la CM din Franța, nu erau încă născute.

Numele real al lui Formiga este Miraildes Maciel Mota. Dar ea a fost poreclită Formiga – Furnica – datorită stilui ei de a juca.

În 2016, după Jocurile Olimpice de la Rio, Formiga și-a anunțat retragerea, însă a revenit asupra deciziei. Selecționerul Vadao este cel care a convins-o să se întoarcă pentru a „ajuta echipa”, deoarece Brazilia nu mai avea nicio altă jucătoare cu care să participe la campionatul din Franța. Ideea că Brazilia ar putea lipsi de la CM nu i-a picat deloc bine, așa că Formiga a acceptat propunerea și a participat la turneul de calificare din 2018.

Până la meciul de duminică, Formiga deţinea recordul de participare alături de japoneza Homare Sawa, campioană mondială în 2011, cu şase turnee finale mondiale. Recordul masculin de participări la Cupa Mondială este deţinut de trei jucători care au evoluat la cinci ediţii: mexicanii Rafael Marquez, Antonio Carbajal şi germanul Lothar Matthaeus.

Brazilia face parte dintr-o grupă alături de Jamaica, Australia şi Italia.

 

ARTICOLE SIMILARE

LG Electronics va participa la târgul “Maison et Objet- din Franța

realitatea

Ce NU trebuie sa faci intr-un Cat Eye make-up

realitatea

Decizia pe care a luat-o Meghan Markle în privința nașterii

Andreea Damian

Cum să ai un divorț chic

realitatea

Serena a explicat de ce a purtat costum de „Catwoman” la Roland Garros

Andreea Damian

Femeile care nasc băieți e mai probabil să sufere de depresie postnatală, arată un nou studiu

realitatea

Scrie un comentariu