Home > Agenda > Când vin filmele de Oscar și la noi?

Când vin filmele de Oscar și la noi?

Deși alegerile Academiei Americane de Film sunt privite cu suspiciune de unii cinefili exigenți (cei care mizează doar pe selecțiile de la Cannes, Berlin sau Veneția), e absurd să negi magnetismul ce-l exercită acest spectacol mediatic grandios. Fiecare își face cu siguranță o lista de favoriți și doreste să i se confirme gusturile.

Să vedem însă când ne delectam și noi cu filmele mult mediatizate. „Meniul“ de anul acesta conține o ecranizare siropoasă după un roman celebru: Atonement (premiera în România pe 15 februarie), un comeback spectaculos al regizorului Paul Thomas Anderson și al fabulosului Daniel Day Lewis în There Will Be Blood (premiera pe 7 martie), un thril­ler cu veșnic nominalizatul George Clooney – Michael Clayton (premiera pe 22 februarie), un film puternic, macabru și cinic al fraților Coen – No Country for Old Men (premiera – 29 februarie) și un film „alternativ“ care nu e nimic altceva decât o predică moralizatoare – Juno (premiera – 8 februarie). Alte delicatese ale ediției de anul acesta: goticul stilizat din Sweeney Todd,  emoția din The Savages și delicatețea lui Away From Her.


Loading...

0 Response

  1. miha

    daca ai stii cat urasc yilele alea, incepand cu a 12/a cand vii acasa si, ai sau nu chef, hai sa …
    iti recomand sa uiti de romania si sa incerci sa vezi ca in alta parte e altfel … vazi KAALI din ungaria

  2. SOSInfertilitatea

    Asociatia “SOS Infertilitatea-, membra a federatiei paneuropene FertilityEurope, reuneste persoane cu probleme de fertilitate care desfasoara din 2008 campania “Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux-. Asociatia deruleaza in acest scop o serie de actiuni de advocacy in plan mediatic si politic, mediatizate pe site-ul http://www.infertilitate.com, in vederea responsabilizarii clasei politice romanesti asupra gravei si ignoratei probleme a infertilitatii. Intreaga activitate este desfasurata in regim de voluntariat.

Comenteaza acest articol

Când vin filmele de Oscar și la noi?

by realitatea   1 min
0