Tabu
Image default
lifestyle

Cocktailuri inovative sub atenta evaluare a barmanului Casei Regale Britanice, Sir Angus Winchester, la BARMANIADA 2011

În data de 26 octombrie 2011, începând cu orele 20:00, Tonka Soul Café va fi gazda unei noi ediţii a BARMANIADEI, cea mai complexă competiţie de Bartending din România. În cadrul Etapei de Mixologie, 30 dintre cei mai talentaţi bartenderi se vor întrece în a crea şi servi cel mai bun cocktail.

Această ediţie se va bucura de prezenţa unui invitat special, Sir Angus Winchester, barman al Casei Regale şi un nume recunoscut în industria bartendingului, în calitate de preşedinte al juriului. Cu o experienţă de peste 20 de ani în industrie, consultant „Alconomics” Sir Angus Winchester va împărtăşi din secretele meseriei de barman. El va susţine pe durata a 2 zile, 27 şi 28 octombrie, un seminar de mixologie.

Misiune:

Etapa de Mixologie reprezintă o provocare pentru barmanii români de a-şi folosi la maxim aptitudinile şi imaginaţia în a crea reţete inovative şi în acelaşi timp o oportunitate de a învăţa din sfaturile profesioniştilor chemaţi să jurizeze competiţia. Un aspect important îl reprezintă atitudinea de profesionist din spatele barului precum şi tehnica de preparare a cocktailurilor.

Juriul:

Cocktailurile preparate vor fi apreciate de către juriu din punct de vedere tehnic şi degustativ.

Membrii juriului vor fi:

Angus Winchester, Preşedinte al juriului şi barman al  Casei Regale din Anglia;

Bogdan Nicolae, Preşedinte al Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România şi Manager Barmania;

Mihai Panfil, Manager Barmania;

Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din România;

Gache Costin, Vice-Preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România;

Sergiu Biriş, Barmanul Anului 2010;

Mihai Tarcea, Manager de Bar

Liviu Croitoru, Barman profesionist, reprezentantul României la competiţia internaţională de flair de la Singapore.

Probe şi Jurizare:

Competiţia se va desfăşura în 2 etape: calificările şi finala, unde se vor întrece 8 dintre cei mai buni mixologi. În calificări, concurenţii vor avea de pregătit un cocktail Martini şi un Long Drink, reţetă proprie, iar în finală vor încerca să impresioneze juriul cu o reţetă originală.

Dacă la partea tehnică a concursului vor fi apreciate aptitudinile de comunicare ale barmanului, atenţia la detalii şi tehnicile de lucru folosite, prezentarea generală, decorul şi timpul, la partea senzorială, juriul va puncta aroma, gustul, consistenţa, creativitatea şi calitatea cocktailurilor preparate.

Jurizare şi premii

Pentru etapa de Mixologie sunt înscrişi 30 candidaţi. Cei mai buni barmani mixologi din România vor fi recompensaţi cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € şi locul III – 150 €.

Aceasta este a 4-a provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat “Barmanul Anului 2011 în România”, premiul acordat fiind de 1000 € şi o croazieră de 2 persoane oferită de Croaziere.net.

Cele 6 etape ale competiţie sunt:

Speed Service – finalizată în 26 Iulie

Bere –  finalizată în 30 August

Barista –  finalizată în 27 Septembrie

Mixologie – 26 Octombrie

Sommelier – 22 Noiembrie

Working Flair & Exhibition – 13 Decembrie

BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

BARMANIADA se află la cea de-a patra ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009 şi Sergiu Biriş în 2010.

Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFÉ

Eveniment suţinut de: SMIRNOFF, DONCAFE, CARSLBERG, GRANINI, SHARK, CROAZIERE.NET, NAPOLACT, FEDERATIA SOMELIERILOR DIN ROMÂNIA, LICHIORURI 1883, HAMILTON BEACH.

Parteneri: LIZAR, DACTRUST, ZIPPO, TONKA JEANS, PLACH, SMOCHING CAFE LOUNGE, SANDWICH TIME.

Parteneri media: RADIO ZU, Revista TABU, MUSIC CHANNEL, METROPOTAM, IQads, REALITATEA.NET, 9AM, KUDIKA, YUPPY, AFTERHOURS, VIPTSYLE, Revista HORECA, BUCATARESCU.RO, GASTROMEDIA, VINUL.RO, Revista BEEROCRACY, 24 FUN, PANDORAS, FOX Magazin.

ARTICOLE SIMILARE

INTERVIU TABU.RO: Colleen Atwood, designer-ul de costume la Alice în Å¢ara Minunilor

realitatea

Muzica si film la Festivalul Anonimul 2009

realitatea

Costi Ioniţă, dus într-o pădure, bătut, scuipat şi abandonat!

Expo Twiggy la Londra

realitatea

Cele mai neobișnuite ipostaze în care au fost surprinse celebritățile de la Hollywood în 2008

realitatea

UMBRE, un nou serial HBO, din 28 decembrie

1 comentariu

Cocktailuri inovative sub atenta evaluare a barmanului Casei Regale Britanice, Sir Angus Winchester, la BARMANIADA 2011 | Elodia 26 October 2011 at 14:09

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu