Home > Fashion > Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului

Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului

Coco Chanel

Coco Chanel a fost considerată „regina modei”, numele ei a rezistând și peste ani, în prezent fiind unul dintre cele mai scumpe brand-uri de pe piață.

Lucrurile neștiute din viața personală a designerului dezvăluie faptul că în spatele unui business de succes stă o poveste nu prea fericită. Astfel, povestea vestitei Coco Chanel a cunoscut atât suișuri, cât și coborâșuri, începând din copilăria sa tragică și săracă, finalizând apoi cu viața presărată cu dramă și intrigă romantică.

Înainte de a fi Coco, Chanel a întâmpinat mai multe obstacole. Marcantă a fost moartea mamei sale bolnavă de tuberculoză, eveniment ce a alimentat decizia tatălui de a o duce într-un orfelinat. Acolo, aceasta a pus pentru prima dată bazele carierei sale, dezvoltând abilitate și pasiune pentru acest domeniu.

Un alt aspect necunoscut de admiratorii săi, este faptul că numele real era Gabrielle Bonheur Chanel, iar istoria „Coco” pornește de la perioada în care aceasta interpreta diferite melodii prin cluburi, sub tutela acestui pseudonim, afirmând că este o prescurtare de la „cocotte” -cuvânt francez ce se traduce prin „femeie întreținută”.

Un alt aspect care a plasat-o în atenția lumei din modă este legat de pălăriile pe care le purta într-un stil unic. De fapt, Chanel, a devenit cunoscută ca producător de pălării, ci nu ca designer de „couture”.

A deschis prima afacere în 1910, la Paris, „Rue Cambon”, iar 10 ani mai târziu a scos cel mai vândut parfum „Chanel No.5”, primul care a purtat numele unui designer. Numărul nu a fost ales la întâmplare. A lansat parfumul de 5 mai (a cincea lună din an).

În 1925, Coco a creat unul dintre cele mai populare modele de costum, numit simplu „Chanel”. Acesta era o combinație între jacheta fără guler ș fusta confortabilă, idee inspirată din costumul bărbătesc.

Articole asemanatoare
chanel
Povestea jachetei iconice Chanel
Coco Chanel
Paradoxurile lui Coco Chanel. Al șaptelea e pur și simplu genial
The French way
Top 10 citate cu si despre moda

4 Responses

  1. Pingback : Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului - STIRI 24H Online

  2. Pingback : Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului – România

  3. Alx

    Nu o mai ridicati in slavi pe taratura asta gretoasa. Nu este ca si cum, daca a revolutionat moda, a eradicat vreo boala sau a ajutat tehnologia, medicina sau stiinta, nu a salvat omenirea de la nicio criza globala…

    De fapt, lumea ar fi fost mult mai buna fara ea. Coco Chanel a distrus societatea, a distrus femeile eurooene, a facilitat tranzitia de la eleganta anilor 1900 la vulgaritatea contemporana. Aceasta imbecila a promovat moda dezgustatoare a bronzului pe piele care arata de iti vine sa vomiti. Ea a spus ca “fata anui 1929 trebuie sa fie bronzata” in ciuda faptului ca bronzul nu tine mult si vara nu dureaza vesnic si nici solarul nu exista pe atunci,ea a convins femeile sa isi urasca tenul deschis la culoare, pentru ca o piele alba nu mai era la moda. Acum dupa aproape 100 de ani este un dezastru, minunatele femei caucaziene au ajuns sa isi urasca pielea de la natura si vor sa fie negre, cu toate ca asiaticele ar da bani grei sa fie in pielea lor. Multe fete accepta cu nepasare si chiar nesimtire ca vor face cancer de piele si vor avea riduri de la 25 de ani, unora nici nu le pasa ca vor muri de melanom. Pielea alba ce are? Nu avea nimic inainte sa apara clown-ul asta de femeie care s-a prajit la soare si a convins pe altii sa o faca promovand moda asta tampita. Si cand te gandesti cat de frumoase sunt multe fete de la natura si cat de ridicol arata bronzate si isi mai pun si sanatatea in pericol.

    Ceea ce nu apare in articolele despre zeita modei, este faptul ca Coco Chanel a complotat cu nazistii, a fost agenta lor, deci a ajutat o grupare de oameni care a facut atata rau lumii. De ce nu vorbeste nimeni despre acest aspect? Minunata Coco Chanel… Cand o vad promovata de parca lumea nu putea sa se invarte fara ea, imi este greata. Ar fi fost mai buma dava nu ar fi existat niciodata. Poate fara ea, nu mai era atata cancer de piele si poate femeile ar fi foat imbracate mai decent, poate nu ca la 1900, dar moda ar fi evoluat altfel, poate nu aveam femei cu chilotii la vedere pe strada si nici “negrese” carbonizate care vor avea riduri inainte de 30 de ani. Si astea sunt doar cateva motive pentru care nu am nicio urma de respect pentru Coco Chanel.

  4. Pingback : Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului - Stiri ROmania

Comenteaza acest articol

Coco Chanel – adevărata poveste din spatele succesului

by Andreea Damian   1 min
4