Tabu
Image default
FASHIONSlider

Colecția Chanel Haute Couture Primăvară 2021. Petrecere de nuntă cu o listă de invitați foarte exclusivă

Cu toții am văzut fotografiile nunților din pandemie, cu petreceri mici și scaunele așezate în așa fel încât să respecte o distanță socială, așa că a fost ceva extraordinar cu amenajarea Chanel la Grand Palais din Paris pentru colecția sa haute couture de primăvară.

Scaunele aurite erau așezate pe podelele de lemn ale pistei circulare, în timp ce decorul consta din arcade înflorite și becuri – deși vizitatorii – modelele – erau de asemenea scăldați în strălucirea luminilor.

Directorul de creație al mărcii Virginie Viard a vrut să recreeze senzația unei sărbători de sat, așa că a inversat ordinea spectacolului, trimițând simultan toate modelele pe scările curbate ale clădirii, ca un grup de invitați care ies de la o nuntă.

Oamenii tânjesc după căldură, tandrețe și voie. O nuntă seamănă puțin cu o sărbătoare de familie”, a spus ea, urmărind acțiunea pe monitoare amplasate în spatele unui cort alb. „Nu sunt multe haine, deci nu este chiar o petrecere uriașă. Dar chiar și cu 30 de invitați este drăguț.”

Lista de invitați a fost deosebit de exclusivă: publicul a fost format din vedete, inclusiv Penélope Cruz, Lily-Rose Depp, Marion Cotillard, Vanessa Paradis și Charlotte Casiraghi, noua ambasadoare a mărcii Chanel.

Filmul a fost regizat de Anton Corbijn, care a filmat, de asemenea, portrete alb-negru ale participanților la salonul de modă recent renovat de la Chanel de pe strada Cambon – fotografiile lucioase montate într-un album de familie.

După colecția sa barocă pentru toamnă, Viard s-a concentrat pe ținute colorate cu volume neașteptate. Ea s-a inspirat din filmul lui Emir Kusturica din 1988 „Vremea țiganilor” – deși s-ar putea să surprindă unii oameni să afle că fondatorul Gabrielle „Coco” Chanel era, de asemenea, pasionată de o fustă țărănească.

Fie că sunt despicate la coapsă, fie că sunt împerecheate cu o bluză albă modestă, fustele lungi s-au apropiat de estetica Chanel. Aranjamentele spumoase contrastează cu seturile formate din veste și pantaloni din tweed: femeia Chanel în acest sezon a reprezentat atât oaspeții de sex feminin, cât și bărbații, care i-ar fi plăcut fără îndoială lui Coco Chanel.

Viard a spus că s-a inspirat din costumele de echitație din regiunea Camargue, unde călătorii din întreaga Europă se adună pentru un pelerinaj anual pentru a o cinsti pe Sfânta Sara. Mireasa Chanel a ieșit călare pe cal.

ARTICOLE SIMILARE

H&M lansează colecţia “Endless Summer”

realitatea

Lindsay Lohan for Fornarina, toamnă-iarnă, 2009-2010

realitatea

Alice în țara minunilor literare

realitatea

Stil de vedetă: Anda Adam mizează pe negru!

Boli grave care se pot transmite printr-un simplu sărut

Andreea Damian

Trend alert: pulovere bogate în imprimeuri și culori

realitatea

Scrie un comentariu