Tabu
Image default
HEALTH

Comoara toamnei: dovleacul. Beneficii spectaculoase pentru corp

Dovleacul este deja foarte bine cunoscut pentru beneficiile majore pe care le aduce organismului, dar și pentru utilizările multiple în preparatele culinare. Ideal de consumat în dietă sau în combaterea diabetului, dovleacul este ingredientul de bază care oferă gustul și savoarea unor rețete de excepție.

Beneficiile consumului de dovleac

Dovleacul ajută vederea

Dovlecii conțin carotenoizi, compușii care dau culoarea portocalie. Unul dintre acești pigmenți este betacarotenul, care este transformat parțial în vitamina A și oferă un avantaj pentru sănătatea ochilor. Consumul de dovleac protejează împotriva apariției degenerării maculare, afecțiune ce apare odată cu înaintarea în vârstă.

Consumul de dovleac protejează pielea

Carotenoizii din compoziția dovleacului ajută la neutralizarea radicalilor liberi și nu lasă celulele canceroase să se dezvolte, iar asta ajută la menținerea pielii sănătoase și previne îmbătrânirea prematură.

Ajută în curele de slăbire

Dovleacul este o sursă bogată de fibre, dar cel mai important, are un conținut foarte scăzut de calorii. Consumul de dovleac îți oferă sațietate și nu kilograme în plus. Datorită conținutului ridicat de fibre, dovleacul ajută și la diminuarea poftei de mâncare, iar asta ajută la o siluetă de invidiat.

Dovleacul previne febra musculară

Consumul de dovleac te ajută să îți revii mai ușor după un efort fizic, dar și să îți păstrezi mușchii funcționali la un nivel maxim, chiar și după ce antrenamentul fizic s-a încheiat. Dovleacul consumat înainte de efort te ajută să previi instalarea durerilor musculare de a doua zi.

ARTICOLE SIMILARE

Este periculoasă tehnologia 5G pentru sănătate? Ce spun experții

Andreea Damian

Rezultatele alarmante ale unui studiu privind consumul de iaurt

Andreea Damian

Milioane de femei ignoră simptomele afecțiunii tiroidiene până ce este prea târziu. Cum le recunoști

Andreea Damian

Acest amestec te protejează de țânțari toată vara. Se obține foarte ușor

Andreea Damian

Medicii sunt îngrijorați: o boală produsă de un gândac provoacă infarct

Andreea Damian

Totul despre virusul misterios din China. De unde provine și cum ne putem proteja de el

Andreea Damian

Scrie un comentariu