Home > Agenda > Competiţia celor mai buni barmani berari şi record naţional la domino de cocktailuri cu bere la BARMANIADA 2011

Competiţia celor mai buni barmani berari şi record naţional la domino de cocktailuri cu bere la BARMANIADA 2011

Bucureşti, 24 august 2011: Începând de anul acesta BARMANIADA, cea mai complexă competiţei de bartending din România, adaugă o nouă probă de excelenţă în cursa pentru titlul de Barmanul Anului – Etapa de Bere. Marţi 30 august, orele 20.00 cei mai buni barmani berari din toată ţara se vor întrece în a servi cea mai bună bere la Tonka Soul Café.   În plus faţă de noutatea şi adrenalina competiţiei, BARMANIADA a pregătit un moment special: realizarea celui mai mare domino din cocktailuri cu bere din România. 500 shoturi de tequila Jose Cuervo se vor mixa in 500 pahare de bere Carlsberg, într-un efect spectaculos de domino, înreginstrând primul record naţional. Toţi susţinătorii competiţiei vor sărbători acest record naţional, savurând din aceste delicioase cocktailuri.

Etapa de bere îşi propune să crească nivelul de educaţie a barmanilor în ceea ce priveşte acest domeniu. Scopul Barmaniadei este, mai mult decât concursul în sine, pregătirea barmanilor ca specialisti compleţi, ştiind să servească perfect acest produs şi cunoscând cultura berii. Astfel ei vor putea să educe la rândul lor consumatorii pentru a înţelege şi savura o bere de calitate. Barmanii vor susţine şi o probă teoretică cu întrebări despre istoria berii, tipurile de bere, ingredientele şi metodele de preparare, servirea optimă a berii. Pentru a-i ajuta să se pregătească, organizatorii au pregătit un workshop despre bere care include şi o vizită de documentare la fabrica de bere Carlsberg.

“Această nouă etapă de bere din cadrul Barmaniadei este una de învăţare, atât pentru concurenţi cât şi pentru organizatori. Este un început pentru noi toţi în a stăpâni acest domeniu vast şi fascinant şi a ne asuma la rândul nostru rolul de a ne educa clienţii. Piaţa de bere din România s-a dezvoltat mult şi are nevoie de barmani cunoscători. Deşi în România se consumă multă bere, nu există încă o cultură a berii, iar servirea lasă de dorit. Ne dorim ca această etapă să fie un prim pas spre impunerea unui nou standard şi descoperirea unor tinere talente care să transmită cultura de a prepara şi a servi bere. Această schimbare trebuie să plece în primul rând din bar şi de la producătorii puternici de bere de calitate. Noi avem un sprijin considerabil  în partenerul nostru – Carlsberg. Pentru a le asigura acestora suportul si pregătirea necesară Centrul de Formare Profesionala Barmania va introduce începând de anul viitor un seminar special despre bere în cadrul cursului autorizat de  CNFPA pentru barmani”  a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizator al competiţiei.

Ritualul de servire a berii este la fel de important ca şi calitatea produsului în sine. Modul de servire poate potenţa sau dimpotrivă altera gustul berii. Competiţia de bere se va desfăşura în două faze: Calificari, care vor avea loc în cursul zilei de marţi şi Finala, începând cu ora 20.00.

În cadrul finalei, proba pentru cei mai buni 8 barmani berari calificaţi va fi:• preparararea şi servirea corectă a unei comenzi: o bere Carlsberg la draft, o bere Guiness la draft, 2 beri la sticlă, un cocktail reţetă proprie pe bază de bere, într-un interval de 7 minute • quiz cu 5 intrebări într-un interval de 3 minute • Speed Opening: să deschidă  6 sticle de bere într-un timp cat mai scurt.
Juriul este format din cei mai buni specialişti români prezidaţi de un cunuscător cu renume mondial in domeniu: Joachim Reuling, Preşedintele juriului, Maestru Berar din Germania si membru in juriul World Beer CupGabi Cutoc, Reprezentant Carlsbeg RomâniaAlin Lupulescu, Redactor şef Beerocracy, prima revistă de bere din RomâniaMihai Luca, barman profesionist Barmania şi câştigatorul primului concurs de mixologie a cocktailurilor cu  bere din RomâniaBogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din RomâniaSergiu Biriş, Barmanul Anului 2010Mihai Tarcea, manager al unuia dintre cele mai indrăgite baruri din Cluj Napoca

Jurizare şi premii
Juriul va urmări respectarea paşilor de servire, tehnica de lucru folosită, metoda de preparare, dar şi modul în care barmanii vor reuşi să interacţioneze cu juriul în timpul probelor, atitudinea acestora în timpul prestaţiei fiind foarte importantă în evaluarea finală.Pentru etapa de Bere sunt înscrişi 30 candidaţi. Cei mai buni barmani berari din România vor fi recompensaţi cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € şi locul III – 150 € dar şi alte premii speciale oferite de partenerii competiţiei.

Aceasta este doar o provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat “Barmanul Anului 2011 în România”, premiul acordat fiind de 1000 € şi o croazieră de 2 persoane oferită de Croaziere.net.

Cele 6 etape ale competiţie sunt:

Speed Service – finalizată în 26 Iulie

Bere – 30 August

Barista –  27 Septembrie

Mixologie – 25 Octombrie

Sommelier – 22 Noiembrie

Working Flair & Exhibition – 13 Decembrie

BARMANIADA este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

BARMANIADA se află la cea de-a treia ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009 şi Sergiu Biriş în 2010.

Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFÉ
Eveniment suţinut de: SMIRNOFF, CARSLBERG DONCAFE ,GRANINI, SHARK, CROAZIERE.NET, NAPOLACT, FEDERATIA SOMELIERILOR DIN ROMÂNIA, LICHIORURI 1883, HAMILTON BEACH.

Parteneri: LOGITECH, CONCEPT HOTELS, LIZAR, DACTRUST, ZIPPO, TONKA JEANS, PLACH, SMOCHING CAFE LOUNGE, SANDWICH TIME.

Parteneri media: RADIO ZU, Revista TABU, MUSIC CHANNEL, METROPOTAM, IQads, REALITATEA.NET, Revista HORECA, BUCATARESCU.RO, GASTROMEDIA, VINUL.RO, Revista BEEROCRACY, 9AM, KUDIKA, YUPPY, AFTERHOURS, VIPTSYLE, 24 FUN, PANDORAS, FOX Magazin.

Articole asemanatoare
schimbările climatice
Schimbările climatice au adăugat 4 grade Celsius valului de căldură din luna iunie
Competiţia celor mai buni sommelieri la Barmaniada 2011
Cocktailuri inovative sub atenta evaluare a barmanului Casei Regale Britanice, Sir Angus Winchester, la BARMANIADA 2011
Barmaniada desemnează sommelier-ul anului

Comenteaza acest articol

Competiţia celor mai buni barmani berari şi record naţional la domino de cocktailuri cu bere la BARMANIADA 2011

by realitatea   3 min
0