Tabu
CULTURE

CONAF și Ministerul Educației și Cercetării au agreat pactul pentru educația antreprenorială

educația antreprenorială

Memorandumul de colaborare dintre CONAF si MEC a fost discutat în cadrul lansării volumului Educație antreprenorială. Școala de business și presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli.

CONAF se alătură MEC pentru elaborarea strategiei naționale pentru educație antreprenorială. PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, va fi parte a PACTULUI PENTRU MUNCĂ și va fi semnat la invitația ministrul Educației, Monica Anisie,  într-un cadru oficial, la Ministerul Educației.

Memorandumul de Colaborare presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în  învățământul secundar, vocațional, liceal, dual și universitar.

Monica Anisie: „Mă alătur acestei inițiative și voi semna pactul întrucât cred cu tărie în necesitatea dezvoltării unei culturi antreprenoriale în România și a unei educații care să susțină dezvoltarea tinerilor”.

Cristina Chiriac: „În ultimii 10 ani au fost implementate iniţiative pentru promovarea educaţiei antreprenoriale, însă acţiunile în această direcţie sunt disparate, neexistând o coordonare și coerenţă între ele. Sprijinirea antreprenoriatului nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre.” 

CONAF trage un semnal de alarmă: peste 83.000 de firme și PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerțului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe față de anul trecut. Este un record negativ pentru economia românească. Soluția este încurajarea educației antreprenoriale și a mediului de business.

Lansarea cărții Educație antreprenorială. Școala de business, scrisă de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu și Silvia Daniela Pohrib a avut loc la Biblioteca Natională în prezența: ministrului Educației – Monica Anisie, fostului ministrul al Finanțelor – Gheorghe Ialomițianu și a președintelui Asociației Brokerilor din România – Dan Paul. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului antreprenorial din România, ai mediului academic și mass-media.

 

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 2 august

realitatea

Cel mai bine plătiți actori în 2020

Andreea Damian

Stiati ca avem o perceptie deformata asupra propriului corp?

realitatea

Zimbrii se bucura de natura salbatica a Carpatilor

realitatea

Stiai ca Rei Kawakubo a imbracat-o pe Barbie?

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 89. Isterie în politică: Parlamentul se schimbă la față

realitatea

Scrie un comentariu