Home > concurs > CONCURS: De ce iubim bărbații- INCHEIAT

CONCURS: De ce iubim bărbații- INCHEIAT

Ne place sa fim admirate, să fim în centrul atenției, să lăsăm întreaga audiență cu gura căscată atunci când pășim într-o încăpere și prea puțin ne preocupăm de frumosul sex al bărbaților. A venit momentul să schimbăm această regulă nescrisă, chiar dacă pe o perioadă determinată, și să ne lăudăm jumătatea.

În perioada 25 februarie-3 martie vă lansăm provocarea de a ne convinge că iubiți cu adevarat bărbații. Trimiteți sub forma unui comentariu în cadrul acestui articol 5 motive pentru care partenerul vă ia răsuflarea și patru dintre cele mai creative comentarii vor primi o carte plus o invitatie de doua persoane la lansarea volumului “Frumosul sex al barbatilor”

. Castigatoare sunt: elenarux, getta, vololo, simonaveronica Citeste regulamentul de participare!
Despre cartea "Frumosul sex al bărbaților", scrisă de Florence Ehnuel Băieții au dreptul să privească, fetele – doar să simtă, mai mult intuitiv. Ele fac din necesitate o virtute, interiorizând cu bună știință această interdicție și ambalând-o într-un discurs despre senzualitate, difuz și aproximativ.
Dar dacă femeile ar îndrăzni să privească? O carte despre femeile care deschid ochii și despre bărbații care se lasă priviți. O carte senzuală și sexuală.
O seducătoare pledoarie pentru frumusețea corpului masculin, scrisă inteligent, cu mult farmec, într-un stil clasic și elegant, cu tușe de umor și momente de reală emoție. Un adevărat poem în proză despre plăcerea pe care ți-o poate aduce contemplarea unui trup bărbătesc. Ca o ipostază feminină a lui Don Juan, Florence Ehnuel ne învață să privim bărbații de lângă noi, nu cu frenezie sexuală, ci pur și simplu cu multă dragoste de frumos. Bărbații cu care ne intersectăm zilnic, pe stradă, în tren, la piscină, bărbați singuri sau prinși în relații, ascund toți fărâme de frumusețe încă neexplorate.
Scris cu tandrețe și cruzime, Frumosul sex al bărbaților mărturisește istoria personală a unei femei – multă vreme, “foarte cuminte, timidă, visând la o grămadă de aventuri” – care se lansează într-o aventură deopotrivă estetică și existențială. Un eseu personal care combină confesiunea cu reflexia filozofică asupra sexualității feminine și care, fără spectacolul vulgarității sau al provocărilor facile, ne face să reflectăm asupra felului în care femeile se raportează la corpul și sexul masculin, ce loc are privirea în acest raport, fantasma și fidelitatea. Multă vreme, Florence Ehnuel a ignorat frumusețea corpului masculin. Marcată de tabuurile educației primite în familie și școală, I se părea că sexul bărbaților e dizgrațios și vulgar. Într-o proză senzuală și profund reflexivă, ea povestește cum, la 35 de ani, și-a descoperit o poftă necunoscută și o dorință vie pentru frumosul sex al bărbaților.
Florence Enhuel este absolventă de Ecole Normale Supérieure, licențiată în filosofie și profesoară la Bordeaux. În 2004, a publicat L’Amour conjugué, la Editura La Martinère, pentru care a primit Premiul de eseu (despre morală/ pe teme de morală) al Academiei Franceze. Frumosul sex al bărbaților, publicat la Seuil, este al doilea ei eseu.
Absolventă de ENS, dascăl și mamă a patru copii, eseista − care semnează sub pseudonimul Florence Ehnuel − analizează în acest volum drumul lung și plin de aventuri către cucerirea propriei sale libertăți, ca femeie.

Articole asemanatoare
Câştigă unul dintre cele 2 seturi Klorane!
Castiga una dintre cele 5 carti: Ultima cursa spre Woodstock de Colin Dexter!
La 9 ani, Quvenzhané Wallis este cea mai tânără actriţă nominalizată vreodată la Oscar
Trimite codul castigator la 1283

5 Responses

 1. getta

  buna ,
  de ce iubim barbatii? eu iubesc barbatul de langa mine pentru ca ma iubeste .
  -ma face fericita in fiecare zi , prezenta lui ma face sa ma simt iubita , apreciata , in siguranta .
  -il iubesc pentru ca este unic prin farmecul lui , plin de umor, jovial .
  -il iubesc pentru ca a fost si cu siguranta va fi alaturi de mine in momentele dificile , a suferit alaturi de mine , s-a bucurat alaturi de mine , m-a sustinut in tot ceea ce am vrut sa fac .
  -il iubesc pentru toate calitatile si pentru toate defectele lui ,defecte care incercam impreuna sa le corectam
  -il iubesc pentru ca ma iubeste nebuneste , pentru ca are incredere in mine , pentru ca a fost influientat dar nu a cedat in fata barfelor , il iubesc pentru ca ma accepta asa cum sunt,il iubesc pentru exista in viata mea ,
  as putea continua cu inca o mie de motive pentru care il iubesc .

 2. simonaveronica

  …Sotul meu este acelasi ca la inceputul relatiei noastre…atent, tandru, grijuliu, nu m-a agresat fizic niciodata, de mare ajutor pe langa mine in timpul liber…gatit, curatenie, spalat vase…el nu consuma prea mult alcool, dupa programul de lucru nu-si petrece timpul prin baruri, restaurante, nici nu are prieteni sau anturaje dubioase. EU…ii spun ca-l iubesc, ca EL e totul pentru MINE, imi plac iesirile impreuna, imbratisarile, pofta de a face dragoste si entuziasmul de a initia ceva inedit intre noi pentru a nu crea starea de monotonie…Fraze precum, ”Tati…hai sa iesim undeva…, salut scumpule…,ai sosit?…mi-a fost asa de dor de tine,…te doresc la nebunie”…. sunt fapte si cuvinte care inca nu s-au risipit … in neant…DE CE ??? Cu siguranta, pentru ca ne iubim foarte mult…Intr-adevar…au fost si unele scurte perioade in care bugetul casei a scazut…apoi totul a revenit la normal…dar nimic nu s-a schimbat…nu cred ca acesta ar fi putut fi un factor care sa determine o schimbare atat de profunda in viata noastra. EU mereu sunt linistita pentru ca stiu ca sotul meu este tot ceea ce imi doresc, imi ofera linistea de care am nevoie….stiu ca el ma iubeste…desi exista unele stari de gelozie din partea lui cateodata…dar asta nu o arat fata de el….nu stiu daca se va instala vreodata monotonia… am dese perioade cand ma reindragostesc de sotul meu…poate are farmecul lui si stie cum sa faca sa-mi atraga atentia….

 3. getta

  buna ,
  de ce iubim barbatii?
  eu il iubesc pentru ca ma iubeste .
  -ma face fericita in fiecare zi , prezenta lui ma face sa ma simt iubita , apreciata , in siguranta .
  -il iubesc pentru ca este unic prin farmecul lui , plin de umor, jovial .
  -il iubesc pentru ca a fost si cu siguranta va fi alaturi de mine in momentele dificile , a suferit alaturi de mine , s-a bucurat alaturi de mine , m-a sustinut in tot ceea ce am vrut sa fac .
  -il iubesc pentru toate calitatile si pentru toate defectele lui ,defecte care incercam impreuna sa le corectam
  -il iubesc pentru ca ma iubeste nebuneste , pentru ca are incredere in mine , pentru ca a fost influientat dar nu a cedat in fata barfelor , il iubesc pentru ca ma accepta asa cum sunt,il iubesc pentru exista in viata mea ,
  as putea continua cu inca o mie d emotive pentru care il iubesc .

 4. elenarux

  pentru ca fara ei n am reusi sa schimbam becul ala enervant de pe casa scarii…
  pentru ca cine altcineva ne ar ajuta cu mutarea mobilei de fiecare data cand mai invatam cate ceva nou despre feng shui…
  pentru ca parca florile n ar fi atat de frumoase daca le am cumpara singure…
  pentru ca doar ei reusesc sa spuna cu adevarata veridicitate,intotdeauna,”iti sta parul perfect,iubito”…
  pentru ca indiferent de stresul acumulat peste zi parca doar ei reusesc intotdeauna sa te faca sa zambesti doar cu un simplu “buna”…

 5. VOLOLO

  da ,recunosc iubesc barbatii,
  barbatii cu primul nasture de la camasa desfacut,
  barbatii cu parul aranjat “neglijent”,
  barbatii puternici,
  barbatii nerasi de o zi ,
  barbatii care par neaccesibili dar de fapt sint niste “pisoi”,
  iubesc barbatii…

Comenteaza acest articol

CONCURS: De ce iubim bărbații- INCHEIAT

by realitatea   <1 min
5