Home > concurs > Concurs FISKARS: Castiga 5 PREMII pentru o sugestie de cina romantica!

Concurs FISKARS: Castiga 5 PREMII pentru o sugestie de cina romantica!

Va povesteam recent ca nu intotdeauna siliconul domoleste flacarile pasiunii, ba dimpotriva – http://www.tabu.ro/altfel-de-silicon-in-actiune-fiskars-seductie-in-bucatarie-foto/ -, le poate intei, mai ales daca este incorporat strategiilor de cucerire culinare.

A venit momentul pentru a va dezvalui surpriza promisa de FISKARS si TABU – un CONCURS incitant, la capatul caruia puteti avea sansa de a va afla printre cei 5 inspirati castigatori!

CE PUTETI CASTIGA:

4 PREMII constand fiecare in cate un set de 4 produse FISKARS – tel cu brate de silicon, perie/pensula de bucatarie cu silicon, cutit special pentru tomate si cutit special pentru paine

+ MARELE PREMIU – 1 set de tacamuri Fiskars, compus din 16 piese superbe, marturie a puritatii designului scandinav si a calitatii materialelor folosite de patru secole!

CUM PUTETI CASTIGA:

Recititi cu atentie articolul de prezentare – http://www.tabu.ro/altfel-de-silicon-in-actiune-fiskars-seductie-in-bucatarie-foto/ – si raspundeti creativ la urmatoarea intrebare:

-Ce sugestie de cina romantica pentru partener(a) va vine in minte daca va ganditi la produsele FISKARS descrise in articol?

Trimiteti raspunsurile voastre la concurs@tabu.ro, mentionand localitatea si numarul de telefon la care puteti fi contactati.

Perioada concursului: 25 nov – 5 dec 2014. Sunt admise raspunsuri multiple. Puteti trimite si imagini revelatoare cu partenerul/partenera sau ideea de cina romantica. Indicati numele Dvs. exact, nu felurite “supranume”.

…Bafta tuturor!

Articole asemanatoare
Taylor Swift dă de pământ cu „toxicitatea masculină”, capitalul privat și Șoroș la premiile Billboard
Oscar 2018. Nominalizaţii vor primi cadouri de 138.000 de dolari
Concurs incheiat! Castiga unul din cele 5 seturi Le Petit Olivier!
Concurs incheiat! Afla cine sunt castigatorii!

163 Responses

  1. Violeta Popa

    1.PRIMUL RASPUNS vine de la ADINA PARCALAB: Dupa ce aranjez o cina usoara pe masa impodobita cu lumanarele si dotata cu tacamuri Fiskars, felul principal voi fi chiar eu! …Si va avea nevoie de toate ustensilele din dotare. Pofta buna, iubitule!

  2. Violeta Popa

    2.LAURA MARCULESCU: Nu as face decat o tarta de desert (la care as folosi telul, pensula si un cutit ca sa tai fructele, apoi alt cutit pentru a o imparti in cateva portii). Si, desigur, o cupa de sampanie!

  3. Violeta Popa

    3.MIOARA VASILE: O blonda face …negrese pentru iubitul ei, cu alune, nuci pecan prajite, stafide, sos de ciocolata si fistic ras. folosind cutitele, telul si pensula de silicon de la Fiskars.

  4. Violeta Popa

    4.ANDREEA STOICA: Imi fac singura o crema de zahar ars (cutit, tel, pensula), pentru ca tocmai m-am despartit si nu are cine sa-mi faca!

  5. Violeta Popa

    6.EUGENIA MIHAILA: L-as astepta cu un pandispan pufos, ornat cu o crema de fructe de padure (la care as folosi un cutit si telul). Si as mai pune si un pahar de Clestar dulce de la bunica!

  6. Violeta Popa

    7.ADRIANA STANESCU: I-as pregati o cina traditionala, cu sarmalute in foi de varza iar la desert l-as servi cu delicioasele placintele Poale’n brau pe care le-as face cu ajutorul telului si pensulei de la Fiskars.

  7. Violeta Popa

    8.LILIANA HAVRELIUC: Pentru sotul meu as pregati sarmalute in foi de varza, preferatele lui deoarece dragostea trece prin stomac si dupa atatia ani de casnicie.

  8. Violeta Popa

    10.KAROLY MATHE: De toate.,.,miel in cuptor,.,., paine de casa,.,.,tocanita de carne,.,pomana porcului,.,,.,ciorba de burta,.,cozonac de 1 metru,.,.mamaliga cu branza,.,si altele!

  9. Violeta Popa

    11.ORSI SZATHMARI: Daca ma gandesc la aceste produse, ma gandesc la meniul urmator:
    Supa crema de morcovi cu lapte de cocos si ghimbir cu tortillas home made in forma de inima.
    Friptura de porc cu piureu de telina si rosii cherry taiate in forma de inima.

  10. Violeta Popa

    12.LAURENTIU AVRAM: Lumanarile, petalele de trandafir sau semiobscuritatea mi se par elemente ale unui décor destul de kitsch. Asa ca le ignor si, in schimb, propun un meniu rafinat cu un cocktail de creveti sau o salata de fructe de mare, cu chifle coapte in casa si, eventual, unse cu un sos special de susan. Desigur, o sampanie frantuzeasca adevarata va complete cina “romantica”!

  11. Violeta Popa

    13.ANCUTA SARBU: Produsele prezentate ma duc cu gandul la o cina romantica, dar jucausa, ca o minge de silicon. Sa fie un antreu format din bile de branza, tavalite in diverse condimente, un fel principal dulce acrisor si un desert din jeleu.

  12. Violeta Popa

    14.DANIEL MITREA: Putem pregati o friptura de pui la cuptor cu cartofi prajiti. E o reteta simpla care face pe oricine sa se linga pe degete. De fapt cheia pregatirii unei cine pe cinste sta in gasirea modalitatilor de a-l satisface pe celalalt. O masa simpla si eleganta inlocuieste cu succes una sofisticata si scumpa. Tot ce trebuie sa facem este sa incercam sa alegem ingrediente care ii plac.Sa nu uitam sa adaugam cat mai multe condimente si mirodenii, pentru a da o savoare de neuitat serii.

  13. Violeta Popa

    15.ANISOARA GOLEANU: 1.Pui “imbatat”

    Ingrediente:

    1 pui de 1kg,3 lamai,1/2 lingurita de oregano, doua cepe,3 catei de usturoi,doua rosii (se taie si curata cu CUTITUL DE ROSII FISKARS),2 ardei kapia,un pahar de rom,sare,piper.

    Se serveste cu paine -se foloseste cutitul de paine FISKARS.

    2.Clatite cu fructe si ciocolata-compozitia de clatite se bate cu telul cu brate de silicon FISKARS si clatitele se ung cu ciocolata topita cu ajutorul pensulei FISKARS.

  14. Violeta Popa

    16.OANA-NICOLETA MURARASU: As folosi produsele FISKARS pentru o cina in doi.

    Folosind telul cu brate de silicon, as bate oualele pentru mancarea care va alcatui cina romantica.

    As taia painea cu ajutorul cutitului de paine.

    As taia rosiile cu cutitul de tomate.

    Pensula de bucatarie cu silicon voi unge painea dupa ce as scoate-o in cuptor pentru a se mentine frageda.

    As pregati o ciorba de perisoare dreasa cu smantana si cu paine de casa.

    O salata de legume si un piureu cu gratar de piept de pui si paine de casa.

    La desert, o felie mare de chec.

  15. Violeta Popa

    17.LORI KITTY:
    Pregatirea unei cine romantice e un mod de a-i arata afectiunea mea persoanei iubite. Chiar daca pot face asta la un restaurant de lux, e mult mai personal daca pregatesc cina romantica acasa. Consider ca am nevoie doar de putina creativitate si multa dragoste.

    As pregati o reteta delicioasa pentru amandoi,de altfel si preparatul lui preferat:pui cu smantana, iar ca desert capsuni cu frisca sau ciocolata!Bineinteles nu ar trebui sa lipseasca lumanarile si un vin rosu.

  16. Violeta Popa

    18.NICU CODREANU: Daca e vorba de o cina, nu cred ca are rost sa prezint un meniu foarte complicat. Cred ca un tort tiramisu este de ajuns, mai ales daca vine si insotit de o sticla de vin alb de desert.

  17. Violeta Popa

    19.AURORA CARMEN LUCACI: O cina romantica mi se pare cea mai buna idee.As pregati o reteta delicioasa pentru amandoi:o friptura de pui la cuptor cu cartofi gratinati,un vin sec sau demi-sec rosu si foarte rece si un tort 3 mousse de ciocolată.

  18. Violeta Popa

    20.CRISTINA ALINA TANASE: As pregati o cina cu preparate exotice, sa iesim din banal, scoici St. Jacques, un vin alb, si la desert tiramisu.

  19. Violeta Popa

    23.LUCIA CLEPCE: Imi imaginez un picnic in camera, pun o patura pe covor pentru evenimente nedorite dar..probabile si degustam nicte capsuni inmuiate in ciocolata topita. O nebunie!

  20. Violeta Popa

    24.SILVIANA NUTU:
    Salata de fructe exotice

    Platou cu fructe de mare

    Capsuni cu ciocolata

    Salata de fructe exotice-ngrediente: 2 kiwi, 4 felii de ananas, 1 portocala, 1 lime, 1 grapefruit, 200 g fructe de padure, un pepene galben mai mare

    Mod de preparare: se spala bine fructele, se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca intr-un bol. Pepenele galben se taie in jumatate, se curata de seminte si se scobeste miezul. Jumatate din cantitatea de pepene se pune in salata, iar restul se pastreaza pentru o alta reteta. In jumatatea scobita de penene se pune salata de fructe, se decoreaza cu frunze de menta si se serveste bine racita.

    Platou cu fructe de mare-creveti, calamari, caracatita, scoici (le gasesti in orice supermarket) – sau congelate (de obicei un amestec bine proportionat, numai bun de preparat).

    La 1-2 ore dupa salata de fructe, poti servi felul principal. Fructele de mare nu sunt doar foarte sanatoase, ci si afrodisiace, deci o alegere perfecta.

  21. Violeta Popa

    25.FLORINA: La cina romantica , as aseza tacamurile FISKARS si farfuriile pe covoras in fata unui semineu, cu lumanarele aprinse, un pui la cuptor, sampanie.

  22. Violeta Popa

    26.NICOLETA CONSTANTINESCU: La “batranetile” mele, o cina romantica as prefera s-o gatim in doi.Nu de alta,dar amandoi muncim(si la job,si acasa) si amandoi ne bucuram de rezultatele muncii noastre.Nu cred ca o gospodina care trebaluieste trei ore in bucatarie (dupa 8-9 ore de job) mai are chef de fantezii nocturne. Asa ca prefer ustensilele din silicon si pentru usurinta in manevrare si pentru ca sunt inofensive(exclus incidente casnice) si pentru ca sunt frumos colorate si inveselesc totul. Si, daca sunt si de la FISKARS,calitatea lor va desavarsi o seara perfecta!

  23. Violeta Popa

    27.CLAUDIA DRUGA: Sunt bruneta, stiu cum sa aranjez o masa frumoasa cu tacamurile Fiskars …iar eu voi fi felul principal!

  24. Violeta Popa

    28.FLORIN MIHAI: O seara cu adevarat romantica, alaturi de partenerul meu ar putea fi pusa in valoare de niste preparate culinare ingenioase. Daca este timp,voi incerca felurile de mancare cu cateva zile inainte, ca sa ma asigur ca nu voi avea surprize neplacute. Pentru meniu pot incerca ceva fantastic, cu care ne putem hrani reciproc..gen gustare. ceea ce poate fi destul de distractiv si incitant in acelasi timp.
    Totul preparat bineinteles cu accesorii FISKARS!

  25. Violeta Popa

    29.CARMEN LUCACI:
    O cina romantica mi se pare cea mai buna idee.As pregati o reteta delicioasa pentru amandoi:o friptura de pui la cuptor cu cartofi gratinati,un vin sec sau demi-sec rosu si foarte rece si un tort mousse de ciocolată.

  26. Violeta Popa

    30.OANA ROXANA MOJA: Friptura de vita in crusta de mustar cu unt alaturi de un sos de tomate cu usturoi. Se poate servi cu un pahar de vin rosu.

  27. Violeta Popa

    31.CLAUDIA LAVINIA SERAFIMCIUC: Pentru ca iubitul meu este carnivor, as face o friptura de vita cu garnitura de cartofi cu rozmarin, iar pentru ca pentru el nu exista cina romantica fara desert, as mai pregati un mousse de ciocolata cu inghetata cu vanilie.

  28. Violeta Popa

    32.SIMONA TOMOIOAGA: Cina e doar un pretext pentru ceea ce urmeaza, asa ca m-as rezuma la paste cu sos de rosii (facut in casa) si parmezan ras, cina fiind incununata de un pahar de Brunello di Montalcino.

  29. Violeta Popa

    34.ANGELICA DRAGUSU: O cina romantica in care fac o budinca cu branza dulce la care utilizez telul si pensula pentru preparare.

    La final folosesc cutitul , servesc budinca alaturi de tacamuri cu un vin rosu.

  30. Violeta Popa

    36.BOGDAN GHEONDEA: Daca ma gandesc la o cina romantic – si la produsele Fiskars -, ma gandesc la ceva luxos, un restaurant, de preferat undva cat mai sus (de preferat, pe bloc), de unde sa ai o viziune frumoasa asupra orasului, totul sa arate impecabil, sa existe o orchestra care sa cante o simfonie pe fundal, un bucatar sef care sa prepare mancarea (folosim tacamurile Fiskars) langa noi, lumanari,eventual un semineu langa masa, cerul sa fie senin sa se poate vedea stelele, sa nu mai existe alte mese, o priveliste frumoasa, alaturi de un vin bun, urmat de un desert. Probabil un décor din inox si sticla.

  31. Violeta Popa

    37.DIANA ISTRATE: Produsele Fiskars ma duc cu gandul la o cina langa un lac, un fel de picnic intr-o seara calduroasa de vara…

  32. Violeta Popa

    38.CRISTINA GHEORGHE: Sugestia de cina romantica pornind de la produsele FISKARS, descrise in articol, ar fi una mai nonconformista, si anume nu ar fi doar o invitatie la o cina gata facuta, la lumina lumanarilor, ci ar fi vorba despre un workshop de cooking, care ar presupune prepararea impreuna a unor feluri de mancare foarte gustoase – ar fi si pacat cu astfel de ustensile sa nu le folosesti – poate o salata asortata, sau bruschete cu rosii, la care ar ajuta cutitele Friskars, si ca desert o prajitura cu multa frisca si capsuni… la care telul cu brate de silicon ar fi foarte util…Cine spune ca gatitul nu poate fi romantic? Si parca o cina pregatita impreuna nu e doar mai gustoasa, ci te si aduce mai aproape de cel drag…

  33. Violeta Popa

    40.GABRIEL STOIAN: As incerca sa-i fac o lasagna cu de toate, ca sa-i pot oferi un vin rosu tare… Restul e povestea lui Garfield un pic revazuta si adaugita!

  34. Violeta Popa

    41.MONICA IFRIM: Varianta meniu

    Aperitiv: prosciutto crudo cu pepene galben.

    Ingrediente:

    prosciutto crudo
    pepene galben
    Inveliti felii de pepene galben in prosciutto sau alcatuiti un platou cu ele separat. Asezonati cu frunze proaspete de menta si… serviti!
    Fel principal: muschi de porc la cuptor servit cu dulceata sau gem de prune si cartofi intregi prajiti.

    Ingrediente:

    500 g muschi de porc
    amestec condimente: rozmarin, salvie, cimbru, maghiran, piper alb
    sare de mare
    20 g unt
    250 ml apa
    80 ml vin alb
    gem de prune sau dulceata de prune
    Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecati intr-un bol untul si condimentele. Ungeti muschiuletul cu acest amestec si presarati sare de mare pe toate partile. Intr-o tava de cuptor turnati apa si vinul. Deschideti cuptorul si puneti cu grija tava cu apa in partea de jos, iar muschiuletul il asezati direct pe gratarul superior al cuptorului. Va fi un muschiulet de porc suculent si rumenit frumos.

    Ingrediente cartofi intregi prajiti

    doi cartofi
    apa pentru fiert
    unt
    sare
    Fierbeti doi cartofi in coaja. Curatati si ii asezati intr-o tigaie unde in prealabil ati topit untul. Lasati pe toate partile pana la rumenire. Serviti pe un platou muschiuletul taiat felii, peste care adaugati gem de prune. Gemul se poate servi si separat pe un alt platou unde asezati si cartofii.
    Desert: orez cu lapte cu fulgi de cocos si mango proaspat.

    Ingrediente:

    o cana de orez
    trei cani de lapte
    doi-trei linguri de zahar sau de miere
    rom, vanilie dupa gust
    doua lingurite de fulgi de cocos
    doua felii de mango
    Puneti la fiert laptele, zaharul si aromele. Spalam orezul, cand laptele da in clocot, se adauga in oala si lasam focul mic. Fierbeti 20 minute si amestecati cu grija sa nu se lipeasca orezul de oala. Verificati daca este bobul fiert si mai apoi inchideti focul.

    Turnati in pahare pentru desert si lasati la rece. Inainte de servire presarati fulgii de cocos si asezati cate o bucata de mango pentru fiecare portie.
    Pregatesc o masuta joasa intr-un loc comod cu perne pentru sezut, aprind o lumanare undeva langa masa si pregatesc vesela potrivita servirii. Aleg un vin rosu demisec si pahare de vin inalte si largi (alegeti cele mai mari pahare cu picior pe care le aveti in casa). Daca doriti, puteti aseza aperitivul pe masa inainte de sosirea lui.

  35. Violeta Popa

    42.DELIA MUNTEANU: Ii plac mult vinurile alese, asa ca ar trebui sa-i gatesc retete care sa mearga cu aceste vinuri: peste la primul fel – pentru vin alb, o friptura la felul doi – pentru vin rosu si un desert cu crema de vanilie cu un vin de desert.

  36. Violeta Popa

    43.BARBARA RUBY: As alege sa ii gătesc sotului meu la cina :
    Piept de pui marinat in sos asiatic cu legume.

    Desert : Crema de zahăr in forma de inima.

  37. Violeta Popa

    44.IULIA CAPLEA:
    Cum am citit articolul, gandul mi-a zburat sa folosesc telul FISKARS cu brate de silicon pentru a bate frisca..bineinteles pentru a-mi servi iubitul cu un desert la aceasta cina romantica. Si ce desert poate fi mai seducator decat capsuni cu frisca ? Dar inainte de desert as face o placinta cu spanac si branza si as unge-o cu unt deasupra cu ajutorul pensulei de bucatarie FISKARS cu silicon .Cu siguranta aceste produse m-ar ajuta sa creez o seara minunata.

  38. Violeta Popa

    45.DIANA BOER: Cand ma gandesc la produsele FISKARS descrise in articol imi vin multe idei de cina romantica. Totusi, cea care chiar as pune-o in aplicare ar fi urmatoarea: as face intuneric in camera si peste tot as pune lumanari. Pe masa, in mijloc as face o inimioara micuta, tot din lumanari aprinse. Prietenului meu ii plac enoorm de mult cartofii prajiti. As face un bol mare, cu cascaval ras deasupra. Muzica romantica, data la minimum si un vin bun ar sublinia romantismul. Noi putem fi romantici oricand, oricum. Si, cu produsele din gama FISKARS, as putea sa-i pregatesc si mai multe bunatati.

  39. Violeta Popa

    46.ANDRADA GABRIELA OPREA: Ideea mea pentru o cina romantică folosind ustensilele FISKARS ar avea in componenta tagliatele cu fructe de mare cu un pahar de vin, iar la desert un tiramisu foarte bine aromat. Toate încadrate intr-un decor aferent: lumânări parfumate, neaparat vanilie, o lumina placuta in jur, dar nu doar de lumanari si o muzica ambientală Andre Rieu.

  40. Violeta Popa

    47.ANDREA SELMENTI VITULY: Nu sunt o bucatareasa exceptionala si nu fac des mancare, insa sotul meu mereu ma lauda cand ii fac ceva bun.

    As pregati o masa frumos aranjata, cu tacamuri curate si un buchet de hortenzii.

    As prepara lasagna lui preferata cu sos de rosii, fasole, porumb, ardei iute si mult cascaval. Ca desert i-as servi bomboane Raffaello facute de mine. Dupa cina ne-am uita la comedia noastra preferata si ne-am delecta cu o portie serioasa de inghetata cu gust de fistic, castane si cassata siciliana.

  41. Violeta Popa

    48.BUBU LINA: SIC SALAT (o salata din telina murata, sunca, ou, porumb, ananas, mar, praz, in care se imbina foarte bine gustul dulce cu cel acru si sarat, si cu topping de maioneza facut in casa.

  42. Violeta Popa

    49.SIMINA VIERIU: Somon la gratar cu garnitura de sparanghel iar la desert negrese cu nuca, preparate cu ajutorul produselor Fiskars!

  43. Violeta Popa

    51.CARMEN MARILENA TENDER:

    Sugestia mea de cina romantica consta intr-un decor chic si calduros,pahare de vin alb ,lumanari parfumate si stralucitoare si o portie mare de curry cu morcovi si portocale.Noi implinim 1 an de casnicie si aceasta cina reprezinta o varianta ieftina si eleganta pentru a sarbatori anul care a trecut 😉 intr-un cadru intim si frumos .

  44. Violeta Popa

    52.NICOLETA PASESCU: De la cina mea romantica sigur nu vor lipsi:

    Chiftelute de peste cu sos de portocale si ghimbir

    Peste dorada cu garnitura de legume si un vin rose : Vinul Cavalerului

    Desert:

    Capsuni cu ciocolata, si frisca pe care o sa o fac cu telul din silicon si bineinteles o cupa de sampanie

    O melodie in surdina a lui Frank Sinatra

    Lumanarele si betisoare parfumate cu aroma de vanilie.

  45. Violeta Popa

    56.ALINA JUVINA: Pentru a pregati o seara perfecta cu partenerul meu de viata,as pregati un pui la cuptor alaturi de un vin rosu ,iar sub lumina lumanarilor rosii si sub mirosul lumanarilor parfumate ,l-as astepta cu o muzica lenta care sa-i dicteze sa fie cat mai apropiat de mine, de aceasta cina romantica si intr-un cuvant,de NOI!

  46. Violeta Popa

    57-58.NICULINA PINTILII: Buna seara! Pentru aceasta intrebare lansata de dumneavoastra am doua idei, ambele aplicate:

    1. Pe timp de vara, cina trebuie sa fie usoara, cu multe legume.E deosebit de placut sa cinezi cu sotul si copilul, in propria curte, pe iarba grasa, respirand aerul varatic, putin racoros odata cu lasarea serii, ascultand un greiere ratacit cum isi acorda chitara chiar la picioarele tale. O cina e perfecta cand, dupa ce bucatele au fost degustate, te-ntinzi cu capul pe genunchii omului iubit iar el isi poarta degetele prin parul tau. Ramai asa, inconjurata de linistea serii si acoperita de palpuma cenusie a cerului si gusti fericirea. Atasaez o fotografie sugestiva pentru cele exprimate mai sus.

    2. Pe timp de iarna, protectia si caldura propriului camin e puternic resimtita. Nu-ti mai doresti sa faci plimbari lungi de mana cu omul iubit caci vremea e potrivnica si vantul taios te face sa te refugiezi langa semineu. Fiind un gurmand, sotul meu e incantat de o cina copioasa traditionala din care nu lipseste desertul, o cina stropita cu putin vin licoros Lacrima lui Ovidiu, care mie imi place foarte mult. Apoi, cu o lumina difuza in jur, cu jocurile focului pe perete, iti intinzi trupul lenes pe canapea si privesti un film bun, printre imbratisari si sarutari. La sfarsit, mai nimic n-ai inteles din film dar esti inca o data coplesita de iubirea celuilalt.

  47. Violeta Popa

    59.MARICICA FURNICA: Ideea concursului este super! Desigur ustensilele din silicon Fiskars, si nu numai, sunt de un real ajutor in bucatarie. Pe langa design-ul atragator, ustensilele Fiskars sunt si utile oricarui pasionat de gastronomie, dar si amatorilor, celor care nu-si petrec majoritatea timpului in bucatarie, dar care, uneori, simt nevoia sa-si surprinda jumatatea cu o cina romantica.
    Imediat dupa ce am vizualizat articolul de prezentare al ustensilelor, vederea telului m-a dus cu gandul la desert, ceva bun si dulce, pensonul m-a facut sa-mi imaginez o rata impanata la cuptor, unsa cu suc de portocala si miere de albine, iar cutitul, – clar – mi-a facut o pofta nebuna de o paine pufoasa facuta in casa, rumena si crescuta, gata de a o manca si goala.
    Asadar, ma declar innebunita dupa impecabilele tacamuri Firskars, de un rafinament iesit din comun, care la prima vedere m-au facut sa mi le imaginez asezate langa doua farfurii, pe fata de masa alba si langa o lumanare si o sticla de vin. Deci, sa nu mai lungesc vorba, cina speciala la care m-am gandit dupa ce am vazut prezentarea ustensilelor Fiskars din articol este compusa din rata cu sos de portocala si miere, alaturi file/rondele de rosii cu cascaval gratinat, paine de casa pufoasa, calda si rumena, iar ca desert un mouss din ciocolata cu capsuni, pregatit bine bine cu ajutorul telului. Bineinteles o sticla de vin, doua pahare, putina muzica si nelipsitele tacamuri Fiskars. Pentru noi ar fi o cina romantica perfecta!

  48. Violeta Popa

    61.RALUCA PATROLEA: Gandindu-ma la produsele Fiskars prezentate in articol, propun o varianta de meniu lejer si delicios, in stil italian (fiind bucataria noastra preferata) pentru o cina cu logodnicul meu 🙂

    As prepara un aperitiv constand in bruschete cu rosii, parmezan si busuioc proaspat, la prepararea carora as utiliza cutitele Fiskars pentru paine si pentru rosii si pensula de bucatarie Fiskars. Burschetele proaspat prajite, mangaiate de aroma usturoiului, unse cu ulei de masline si imbogatite cu rosii proaspete, busuioc inmiresmat si parmezan ras ar fi un bun inceput pentru o cina perfecta.

    Felul principal ar consta in cele mai bune paste din lume, tagliatelle proaspete cu somon afumat, creveti si sos de smantana. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, iar in acest timp se pregateste intr-o tigaie adanca sosul: se soteaza putin crevetii in foarte putin ulei si o lingura de vin, se adauga usturoi – si in acest moment logodnicul meu deja ar misuna prin bucatarie, atat de bine miroase totul:) – se adauga si somonul afumat, taiat marunt. Se bate cu telul Fiskars cu brate de silicon smantana dulce pentru gatit cu putina branza cu mucegai albastru, oregano, sare, busuioc, piper si se adauga in tigaie. Intre timp s-au fiert sigur si pastele, care se adauga in tigaie peste sos, se mai amesteca un minut, se presara patrunjel si deliciul este gata.

    Pentru desert ar fi perfecta Panna Cotta cu vanilie si sos de zmeura, pentru care as utiliza telul Fiskars cu brate de silicon.

    Este o propunere pentru o cina rapida, cu care nu poti da gres, savurata la lumina lumanarii si alaturi de un pahar de vin frizzante rose.

  49. Violeta Popa

    62.JANOS LEVENTE: O cina romantica mi se pare cea mai buna idee.As pregati o reteta delicioasa pentru amandoi:o friptura de pui la cuptor cu cartofi gratinati,un vin sec sau demi-sec rosu si foarte rece si un tort 3 mousse de ciocolată.

  50. Violeta Popa

    63.JOZSEF LEHEL GYULAI: Neaparat un steak de vita bine patruns, cu chimichurri, vin negru sec, muzica buna si….etc

  51. Violeta Popa

    64.GETA ICHIM: As pregati o negresa, partenerul meu e innebunit dupa ea si as folosi telul Fiskars la prepararea compozitiei, pensula la ungerea tavi cu ulei si cutitul la taiat.

  52. Violeta Popa

    65.OANA CARAIMAN: Un picnic intr-un cort improvizat este ideal pentru o astfel de seara, in mijlocul cortului o masuta joasa cu o fata de masa de matase, tacamuri FISKARS, totul trebuie sa arate festiv.Culoarea ambiantei trebuie sa fie rosul, culoarea pasiunii, iar florile si lumanarile vor asigura un parfum incantator. Multe petale de flori aruncate pe jos.

    Mancarea trebuie sa fie speciala, avand in meniu scoici, homar si deserturi din ciocolata.

  53. Violeta Popa

    66.DANIEL MACOVEI:
    paine de casa aburinda cu branza si legume

    file de peste facut crutoane cu mamaliga

    o prajitura dulce si insiropata

    un vin bun rose

  54. Violeta Popa

    67.MIHAELA BAJENARU: Raspunsul meu la intrebarea: “Ce sugestie de cina romantica pentru partener(a) va vine in minte daca va ganditi la produsele FISKARS descrise in articol?” este o cina romantica, la lumina lunii, pe malul marii, iar pe masa sa fie mancarea lui preferata.

  55. Violeta Popa

    68.ALINA: Cand ma gandesc la produsele FISKARS, ma gandesc la o cina romantica reusita. Recunosc ca nu ma pricep foarte bine la gatit, dar cu ajutorul lor, reusesc sa duc la bun sfarsit gatitul. As face niste spaghete cu sos bolognese si la desert o crema de zahar ars .

  56. Violeta Popa

    69.IVONA PETRACCI:
    Cu toate produsele Fiskars se poate organiza o cina romantica de zile mari. Eu le-as folosi astfel:

    1).antréu: un tort sarat cu dovlecei, oregano, mozzarella de capra si ulei de masline extravergin , la prepararea caruia as folosi telul Fiskars cu brate de silicon si pensula de bucatarie Fiskars cu silicon

    2).felul I : tagliatelle de casa cu ou, cu sos din ulei de masline, creveti, midi , rosii, ardei usturat , la prepararea carora as folosi cutitele Fiskars pentru paine si tomate

    3).felul II: filé de somon la gratar cu sos verde si ulei d emasline extravergin crud, la prepararea caruia as folosi cutitele Fiskars pentru paine si tomate , telul Fiskars cu brate de silicon si pensula de bucatarie Fiskars cu silicon ,

    4).desert: un mousse rece de lamaie din lamaii, ghiata, lapte de migdale si zahar brun, la prepararea carora as folosi cutitele Fiskars pentru paine si tomate si telul Fiskars cu brate de silicon

    5).bauturi: vin alb demisec de buna calitate in decantor si apa minerala in carafa!

    6).mise en place: fata de masa si servete albe din bumbac (minimalista) impusa de folosirea setul de tacamuri Fiskars (caracterizat de un design modern) , set de pahare din cristal Bohemia simple, 2 lumanari albe letone (lungi si subtiri) in suporturi de lumanare si salsiera din argint Sheffield .

    Cina e servita!

  57. Violeta Popa

    71.ROXANA POP: FISKARS imi inspira o cina perfecta de iarna; somon la gratar cu salata verde si moelleux au chocolat.

  58. Violeta Popa

    72.OANA MOSTEANU: Ce bine suna..cina romantica, si mai bine suna…o cina pregatita cu accesoriile Fiskars, care ne scapa de nervi!
    As pregati, muschiulet de porc la cuptor, impanat cu morcovi, mar, rosii cherry si telina (folosind cutitele de la Fiskars), cu sos de vin alb. Si as face si o painica de casa.
    Ca desert, as face un tort cu mousse de ciocolata neagra si alba (folosind telul de la Fiskars pentru amestecul compozitiei, pensula – pentru a intinde crema).
    Si, ca bautura, sampanie!

  59. Violeta Popa

    73.ANDREEA STANESCU: Pentru o cina romantic as pregati o friptura de rata la cuptor, servita cu un vin rosu iar la desert as avea ceva cu muuuulta frisca si ciocolata.

  60. Violeta Popa

    74.IULIA ANGHELESCU: Toate ca toate, dar inainte de asta o friptura cu sos de rosii si usturoi cu o garnitura de cartofi la cuptor si un pahar de vin rosu ca sa aiba putere dupa 12 ore de munca si pentru urmatoarea etapa.

  61. Violeta Popa

    77.VIORICA APOSTOL: Daca ma gindesc la produsele FISKARS descrise in articol, imi vine in minte o cina romantica pentru partenerul meu ,compusa din: 1. friptura de curcan la cuptor unsa cu pensula Fiskars cu un amestec de :unt,sare de mare,rozmarin,cimbru,salvie,piper alb,care ii va da o savoare aparte ,apoi 2.salata de fructe exotice:kiwi,ananas,portocala,grapefruit,fructe de padure,care se curata cu cutitul Fiskars,si se aseaza intr-un pepene galben 3.capsuni in ciocolata .Ciocolata se topeste la bain marie ,se amesteca cu telul Fiskars,apoi cind e lichida se dau capsunile prin ea,si se aseaza pe un gratar la scurs. La final merge foarte bine un pahar de sampanie.

  62. Violeta Popa

    78.MARIA PINTILII: Ssunt casatorita de 7 ani cu sotul meu ,iar dupa atatea ani nu ezitam sa ne facem cate o surpriza culinara iar pe viitor ii voi sugera sotului meu cand imi mai pregateste cina sa foloseasca produsele FISKARS ,ii va fi de mare folos in bucatarie atat cutitul special de tocare cat si cutitul special de paine 😉 marca FISKARS ,la prepararea desertului va folosi cu mare incredere telul FISKARS cu brate de silicon,cat si /pensula de bucatarie FISKARS cu silicon ,abia astept sa vedem ce delicatese culinara imi pregateste iar ca sa il ajut eu voi pregati masa ,foarte frumos ornata si mi-ar placea foarte mult sa folosim setul de tacamuri FISKARS.

  63. Violeta Popa

    79.SORELA: Atunci cand ma gandesc la produsele FISKARS ..imi imaginez o cina romantica care s-ar desfasura intr-o seara cu luna plina la un restaurant cu vedere la mare..si as servi o pizza italiana cu un vin rosu impreuna cu iubitul meu..Ar fi o seara de neuitat alaturi de persoana iubita.

  64. Violeta Popa

    81.ANISOARA GOLEANU: Sugestie de cina romantica pentru pregatirea careia ar trebui sa folosesc cele patru ustensile:tel cu brate de silicon,perie(pensula) de silicon, cutit de taiat paine, cutit special de tomate:

    1. Friptura picanta

    Ingrediente:800 g carne porc ,piper,coniac-50 ml, 350 g rosii(folosesc cutitul special de tomate de la Fiskars),,250 g cartofi, masline-100g,8 linguri ulei ( ung cu pensula de silicon Fiskars tava de copt si friptura),2 cepe, sare, scortisoara, cuisoare.Se serveste cu paine (folosesc cutitul de paine Fiskars).

    2.Bomboane cu inghetata

    Ingrediente: 440g ciocolata,5 galbenusuri,200g zahar ( zaharul si galbenusurile se bat cu telul cu brate de silicon de la Fiskars),1 lingura cacao praf,1kg. inghetata,fistic.

  65. Violeta Popa

    82.PETRUTA PETCU: Nu as face ceva greu, tinad cont ca e seara. Mai degraba o selectie de bruschette cu ton, rosii uscate, castraveciori picante-dulci, prosciutto con melone etc.

  66. Violeta Popa

    83.AMALIA SASARMAN:
    A-nceput incet sa cada

    cate-un fulg…

    Apoi mai multi;

    se-asezau, stelute albe,

    pe pamant.

    Una ici, una dincolo-

    covoras

    stralucitor…

    Ies copiii pe afara-

    ras si joc…

    Imi amintesc de prima noastra intalnire oficiala: artificiile de 1 Decembrie. Era frig si nu prea. Mergeam tinandu-ne de mana si…a inceput sa ninga! Iar eu alergam dupa fulgi cu palmele desfacute, radeam …ca un copil…Cand am ajuns in apropierea casei lui m-a invitat la un ceai. Iar eu i-am raspuns ca sunt moarta de foame…A ras …

    Ajunsi in casa, a deschis frigiderul si a spus: “Serveste-te!”…Si a ras: nu era mai nimic! Apoi a inceput improvizatia.Au fost cele mai extra-super-delicioase pulpe pe care le-am mancat vre-odata, la lumina…artificiilor!

    Se apropie aniversarea …Dar acum suntem 3! Cred ca voi trimite fetita cu bunica sa vada artificiile , iar eu voi gati “Pui-cockteil”, o reteta de inspiratie chinezeasca, ce contine ananas , bambus, miere ,sos de soia, ardei- ingrediente una si una. Langa un orez simplu si un pahar de vin alb…Voi adauga niste clatite cu dulceata de capsuni si frisca.Si pentru a pastra traditia, vom manca jos, pe covor,la lumina artificiilor.

  67. Violeta Popa

    84.DANIELA DRAGOMIR: Sunt o femeie care detine calitati fizice naturale! Pentru mine,nu am ales siliconul!Dar,am optat pentru acesta in frumoasa mea bucatarie,mai ales in design-ul scandinav al tacamurilor si al tuturor ustensilelor ,fara de care ,viata nu ar fi hot!Mai putin utilizata mea bucatarie,se bucura totusi de high class-ul de 4secole al brandului Fiskars.Ce e bun ,la bun trage!Asa ca,plimbandu-ma intr-o amiaza,prin bucatarie,am vazut telul,peria,pensula,cutitele speciale si m-am gandit instantaneu,cu zambetul pe buze,la o cina romantica…..SA-MI FIE MIE OFERITA!!!Asa ca,n-am stat prea mult pe ganduri,m-am imbracat sexy,am asezat pe masa pe langa paharele de vin si lampita cu lumina difuza,tot brandul Fiskars si…imi astept sotul sa-mi gateasca!Creativ stiu ca este,greu nu ii va fi ca doar il are de mare ajutor pe Fiskars!Si eu…il asist !

  68. Violeta Popa

    85.ANDRIK SWEET: Fata de masa din matase rosie fina,2 pahare de vin rosu din cristal vor sta alaturi de tacamurile splendide FISKARS.Lumina ambientala si muzica in surdina vor aduce o nota de romantism cinei.Vinul rosu va umple paharele cu iubire, dorinta, pasiune si placerea gustului.Vom servii cu delicatete preparatele delicioase cu ajutorul tacamurilor elegante.Totul e atat de romantic la lumina lumanarilor ce stau sa arda pe masa noastra.Totul indica o cina romantica perfecta.

  69. Violeta Popa

    86.GHEORGHE CRISTIAN:
    As pregati o cina romantica cu muschi de vita in sos balsamic si legume fierte pentru garnitura.Pe langa cele precizate, putina muzica, lumanari la masa si, bineinteles, un vin ales.

  70. Violeta Popa

    87.RAMONA MALMARE: mmm…cina romantica? …atunci as prefera somon cu legume si la desert muffins cu ciocolata neagra afrodisiaca 🙂 si un vin rose, toate multa dragoste pregatite cu cu ajutorul produselor FISKARS…

  71. Violeta Popa

    89.CLAUDIU FABIAN BUTNARU: Eu i-as pregati sotiei mele o friptura la gratar cu legume ,pentru care as folosi tacamurile,iar ca desert as prepara clatite cu dulceata de coacaze, folosind telul si peria.

  72. Violeta Popa

    90.MARIUKA 25: Cand ma gadesc la produsele FISKARS ma gandesc la o cina romantica pregatita de mine, pe malul marii seara, muzica si lumina difuza, si, nu in ultimul rand, nelipsitele lumanari.

    As pregati mancarea noastra preferata, pastele carbonara, si un vin alb demisec, iar ca desert as alege tiramisu.

  73. Violeta Popa

    91.CONSTANTIN DIACONU: Cand ma gandesc la ustensilele Fiskars.imi vine in minte o idee de cina romantica lanaga semineu..ca tot se apropie iarna..un vin cu scortisoara..un curcan la cuptor…si cateva mere coapte.

  74. Violeta Popa

    92.ANCA GABRIELA LUPU: Eu as gati pentru iubitul meu la cina romantica niste paste bolognesse , le adora, si i-as face si checul, pe care il adora. Stiu nu este un menu complet, sau alcatuit ca la carte, dar , dupa parerea mea, atunci cand doresti sa pregatesti o cina romantica, trebuie sa te gandesti sl la gusturile partenerului ce ii place, ce nu ii place.

    As folosi pentru pregatirea checului telul Fiskars, precum si tacamurile Fiskars pentru a consuma cina.

  75. Violeta Popa

    93.IULIA CIOC: Lumânările și lumina difuza , aranjatul decorului și produsele Fiskars sunt convinsă ca fac obiectul unei cine de neuitat iar iubitul meu va fi foarte încântat.

  76. Violeta Popa

    94.JANETA IVAN: As face un tiramisu si o placinta cu mere acum de sarbatori pentru familia mea cea draga care merita sa fie rasfatata si as folosi tacamurile,cututul,telul de la Fiskars pentru ca sunt minunate. Si cina ar fi aranjata cu lumanarele pe masa cu muzica in surdina cu sampania la rece si friptura de curcan in cuptor frumos rumenita.

  77. Violeta Popa

    95.DOINA ANA BUTMAN: O cina romantica presupune un meniu deosebit si o atmosfera de calitate. Totul trebuie sa arate perfect – atmosfera, mirosul, partea gastronomica!!

    Este timpul pentru ceva deosebit, nu neaparat, insa, preparate extravagante ! In mod, ideal, meniul ar trebui sa cuprinda bauturi, entrée-uri, salate, feluri principale, desert.

    Bauturi: aperitive, vin, sampanie, bauturi din fructe, servite in cantitati moderate.

    Entrée-ul poate fi pregatit cu o zi inainte, pentru a economisi timp.

    Ingrediente: un ardei gras, rosu, taiat marunt, jumatate de catel de usturoi, tocat marunt, doua lingurite de ulei (de masline), jumatate de ceasca de brinza, piper.

    Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul, la foc mare. Cind acesta este fierbinte, se da focul la mediu si se adauga usturoiul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Dupa un minut, se pune ardeiul gras. Branza trebuie sa fie grasa si moale. Se sfarama, foarte bine, si se introduce ardeiul, amestecandu-se cu mixerul. Se adauga piper dupa gust. Se serveste rece, de la frigider, insotit de paine prajita.

    Salata si sosul special, de asemenea, pot fi pregatite cu o seara inainte, pastrandu-se la rece.

    Ingrediente: 250 gr. de frunze de spanac verde, 2 lingurite de ulei, 10 ciuperci de marime medie, 4 lingurite de susan prajit, rosii; pentru sos: o lingurita de zahar, 2 lingurite de otet, o lingurita de suc de lamaie, o lingurita de ulei de masline Se taie spanacul si se lasa sa se usuce. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Cand s-a incins,, se adauga ciupercile si semintele de susan. Dupa inmuierea ciiupercilor, se ia vasul de pe foc. Se spala rosiile si se taie cubulete – aici, intervine utilizarea cutitului special pentru tomate. Se pun intr-un vas, peste spanac si peste ciuperci, care trebuie sa fie reci. Separat, se amesteca ingredientele pentru sos, care se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

    Specialitatea – fel principal

    Ingrediente: 200 grame spaghete, 2 lingurite ulei de masline, 1 jumatate de ceapa, de marime medie, taiata, un sfert de ceasca – miez de seminte, un sfert de ceasca de capere, jumatate de ceasca seminte de anason (sau chimion; se poate folosi si coriandru), un sfert de ceasca de ardei gras, taiat marunt, cativa creveti semipreparati, 2 lingurite de patrunjel tocat

    Se pune un vas cu apa, usor sarata, la fiert. Se adauga pastele si se fierb la foc mediu. Intr-o tigaie, se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa, semintele si se lasa pana cand amestecul devine auriu. Se adauga caperele, anasonul si ardeiul gras. Se amesteca si se lasa la foc mediu, cateva minute, dupa care se adauga crevetii, pana se inmoaie. Se ia vasul de pe foc. Pastele, care ar trebui sa fie deja, fierte, se scurg si se combina cu amestecul din tigaie. In fiecare farfurie, se presara patrunjel, deasupra.

    Desertul – trebuie pregatit in ziua respectiva.

    Ingrediente: capsuni, zmeura / cirese congelate, o cutie de crema Nutella sau crema de zahar ars – un ”must” utilizarea telului cu brate de silicon si a pensulei de bucatarie din silicon.

    Se dezgheata fructele. Se asaza pe un platou, punandu-se, in mijloc, crema de ciocolata, care trebuie sa fie moale (se poate inmuia in cuptorul cu microunde).

    Camera nu trebuie sa fie plina de lumanari, ci, doar aerisita bine si cu un miros suav de parfum…, generat de flori de sezon.

    Masa poate fi decorata cu flori, dar, acestea vor fi plasate, discret, pentru a lasa spatiu intre cei doi « protagonisti »…Vor fi, insa, la vedere, astfel, incat, sa ne bucuram amandoi de frumusetea lor. Trandafirii reprezinta florile romantismului; rosu inseamna dragoste, alb inseamna prietenie.

  78. Violeta Popa

    96.SILVIU MUNTEANU: O sticla de sampanie, un pachet de fructe de mare si lumina stinsa devreme – cred ca ar fi perfect!

  79. Violeta Popa

    98.MIHAELA GRIGORAS: sugestie : file de peste la gratar cu garnitura de pastai verzi si tarta cu fructe de padure

  80. Violeta Popa

    99.AMELIA APETREI:

    Pui intreg la cuptor cu legume…

    Cu sau fara silicon le gasesti la magazin,

    Si gatitul, dintr-o data, nu ti se mai pare-un chin !

    FISKARS – sa le folosest

    Cand vrei sa il cuceresti…

  81. Violeta Popa

    102.CIPRIAN DAVIDESCU: O cina romantica este compusa din mai multe etape , nu numai mancarea propriu zisa ….

    Trebuie creata o ambianta placuta , lumanari si muzica preferata

    O masa simpla si eleganta , condimentata cu mirodenii pentru a da savoare mancarii

    O sticla de vin si un film de dragoste pot incheia cu succes o seara in doi .

  82. Violeta Popa

    104.DIANA MAGHERUS: As face o gasca la cuptor umpluta cu fructe si un pandispan uns cu crema de cocolata. In felul acesta, as putea folosi toate cele 4 produse Fiskars.

  83. Pingback : Concurs FISKARS: Castiga 5 PREMII pentru o sugestie de cina romantica! | Noutati

  84. Violeta Popa

    105.DANIEL CIUREA: Produsele Fiskars imi inspira o cina romantica sub clar de luna plina,pe plaja unei insule,unde valurile se sparg de stanci iar muzica clasica rasuna lin si limpede,la fel ca valurile oceanului pe timp de vreme linistita,pasarile noptii incantand cu cantecele lor melodioase atmosfera foarte placuta.Meniul in nici un caz nu ar fi mancarea chinezeasca fiindca nu exista betisoare Fiskars pentru a o servi insa tacosul cu creveti si guacamole,alaturi de orecchietti cu ciuperci si masline si fructele de mare sunt potrivite.Vinul rosu de buna calitate servit in pahare de cristal cu picior se regaseste alaturi de meniu si de atmosfera poetica descrisa.

  85. Violeta Popa

    106.GEORGIANA PANTAZI: Un meniu simplu si rapid alaturi de o bautura fina precum un vin rosu ,alaturi de o friptura cu garnitura la cuptor, niste paste cu fructe de mare si un desert precum salata de fructe exotice.

  86. Violeta Popa

    107.CLAUDIA BUTNARU: Sotului meu, i-as gati pentru o cina romantica un salau cu legume si maioneza ,folosind tacamurile Fiskars.Ca desert as pregati un delicios tort de bezea folosind telul,pensula si cutit Fiskars.

  87. Violeta Popa

    108.VIORICA APOSTOL:Daca ma gindesc la produsele FISKARS descrise in articol, imi vine in minte o cina romantica pentru partenerul meu ,compusa din: 1. friptura de curcan la cuptor unsa cu pensula Fiskars cu un amestec de :unt,sare de mare,rozmarin,cimbru,salvie,piper alb,care ii va da o savoare aparte ,apoi 2.salata de fructe exotice:kiwi,ananas,portocala,grapefruit,fructe de padure,care se curata cu cutitul Fiskars,si se aseaza intr-un pepene galben 3.capsuni in ciocolata .Ciocolata se topeste la bain marie ,se amesteca cu telul Fiskars,apoi cind e lichida se dau capsunile prin ea,si se aseaza pe un gratar la scurs. La final merge foarte bine un pahar de sampanie.

  88. Pingback : Concurs FISKARS: Castiga 5 PREMII pentru o sugestie de cina romantica! | Femininne

  89. Violeta Popa

    109.LAURA LUPESCU: … pe o fata de masa rosie cu doua pahare cu picior … o sticla de vin … un arahjament delicat de craciun cu globuri, stelute si o lumanare … amplasat pe mijlocul mesei sau chiar pe un colt al mesei … bineinteles cu nelipsitele tacamuri FISKARS care vor innobila aspectul mesei … urmat de servirea cinei constand intr-o salata asortata (branzeturi, rosii, prosciuto ) … apoi un desert (o crema de zahar ars) pregatit cu telul FISKARS… la toate acestea sa avem o muzica discreta placuta … ah … si zambetul seducator sa nu ne lipseasca de pe buze, iar tot ce urmeaza dupa aceasta cina va las imaginatia sa zboare, insa dragostea de pe platou sa ne incarce bateriile si dincolo de bucatarie sa zburam spre alte taramuri …mai bune

  90. Violeta Popa

    110.TANIA DUMITRACHE: 1.Pui “imbatat” Ingrediente: 1 pui de 1kg,3 lamai,1/2 lingurita de oregano, doua cepe,3 catei de usturoi,doua rosii (se taie si curata cu CUTITUL DE ROSII FISKARS),2 ardei kapia,un pahar de rom,sare,piper. Se serveste cu paine -se foloseste cutitul de paine FISKARS. 2.Clatite cu fructe si ciocolata-compozitia de clatite se bate cu telul cu brate de silicon FISKARS si clatitele se ung cu ciocolata topita cu ajutorul pensulei FISKARS.

  91. Violeta Popa

    113.ELENA POPESCU: Ma gândesc la o cina sofisticată, dar usoara, cu elemente culinare verzi si savoare light și de neuitat a mancarii, brocolli cu sos de unt insotit de pui asezonat cu lime, iar ca desert o tarta cu lamaie si menta. Simplu, curat si puternic in acelas timp, inconfundabil, ca sentimentul autentic si evident de iubire dintre cei doi participanti la cina.

  92. Violeta Popa

    114.CATALINA CEZARINA PAUN: Povestea mea începe aşa: iubitul meu şi-a dorit încă din copilărie să ajungă în ţara lui Moş Crăciun, aşa că eu m-am gandit că a sosit momentul ca mica lui dorinţă să i se îndeplinească. Zis şi făcut, am pus la cale un plan!

    Cu ocazia Sfântului Nicolae, în ghetuţe a primit două bilete pentru o călătorie în Finlanda ,,în căutarea moşului”. Bineînţeles că a fost surprins într-un mod plăcut, deborda de bucurie ca un copil mic atunci cand primeşte jucăria mult dorită. În zilele următoare nu a ştiut cum să-mi mulţumească şi cum să se recompenseze faţă de mine: cu flori, ciocolată, articole vestimentare pe care le-aş fi primit poate în decursul unui an, fapt ce ma făcea să mă simt un pic vinovată pentru ceea ce urma să se întâmple.

    În dimineţa plecării, înainte de a părăsi locuinţa, nu l-am rugat decât atât: odată ajunşi la destinaţie să poarte o pereche de ochelari cu lentile negre:D, şi să meargă până la locul unde eram cazaţi fără să vadă. La început nu l-a încântat prea tare ideea, devenise suspicios, însă pentru că îşi dorea foarte mult şi se gândea că unui gest frumos aşa cum fusese al meu, trebuia să-i răspundă cu un altul la fel, s-a conformat cu cerinţa mea si a acceptat. În Finlanda locuieşte un fost coleg de-al meu şi în felul acesta am reuşit să-mi liniştesc iubitul care era stresat cu gândul că nu ştiam cum să ajungem de la aeroport la locul de cazare. I-am explicat că l-am rugat pe colegul meu să trimită un taxi la aeroport care sa ne preia de acolo în siguranţă la căbănuţa de pe munte.

    Iar de aici urmează partea cea mai interesantă a poveştii mele. Am ajuns la destinaţie şi primele cuvinte ale iubitului meu au fost: ,,Mulţumesc! Este un loc minunat şi magic”, şi exact aşa era. Căbănuţa era decorată ,,magic”, parcă Moş Crăciun ar fi locuit în interiorul său. Indiferent unde am fi privit eram înconjuraţi de zăpadă şi de brazi, era un spaţiu destul de intim şi frumos. În jurul cabanei erau brazi impodobiţi, iar căbănuţa era decorată şi ea cu instalaţii magice.

    Am desfăcut bagajele, şi pentru că era ajunul Crăciunului l-am rugat pe iubitul meu să mă lase să-i pregătesc o cină de neuitat, urmând ca în ziua următoare să vizităm oraşul care era la câteva minute distanţă faţă de locul în care noi eram cazaţi. În timp ce el s-a aşezat confortabil pe canapea ascultând colinde de Crăciun de pe cd-ul adus de acasă, eu mi-am pus şorţul de bucătărie şi am despachetat setul de la Fiskars mizând pe faptul că cina avea să fie reuşită atunci când iubitul meu avea să descopere că vesela folosită pentru prepararea mesei dar şi pentru servirea mâncării este de origine scandinavă, iar el adoră tot ceea ce provine din regiunile scandinave, doar de aceea ne aflam şi în Finlanda…

    Am pregatit un aperitiv: din câteva legume şi brânzeturi, apoi o friptură de porc la cuptor în vin roşu, şi ca desert un tort cu ciocolată. M-am folosit de telul Fiskars pentru a bate ouăle pentru blatul de tort, de cuţit m-am folosit pentru a felia pâinea şi roşiile pentru aperitiv, iar cu pensula de silicon am întins sosul pentru marinat pe friptura de porc. Preparatele au ieşit perfect, un lucru foarte bun pentru mine pentru că se ştie că gastronomia şi iubirea reacţionează ca două substanţe chimice iar mâncarea trece prin stomac la fel ca şi dragostea şi trebuie dăruire şi implicare pentru ca lucrurile să aibă un rezultat favorabil, şi cum altfel decât printr-o servire impecabilă cu ajutorul unor obiecte de lux aşa cum sunt cele de la Fiskars.

    La finalul cinei am primit o mulţime de cuvinte de laudă şi de admiraţie din partea iubitului meu, iar când ceasul a ajuns la ora 20:00, clipele de magie s-au dizolvat, atunci când în uşă au bătut caţiva colindători îmbrăcaţi în straie populare. În acel moment iubitul meu a trecut prin 3 faze: şoc, uimire şi bucurie. Ce să caute colindătorii români în Finalnda? După ce le-am împărţit colindătorilor dulciuri şi covrigi, îi eram datoare iubitului meu cu o explicaţie aşa că am reluat explicarea traseului: biletele fuseseră comandate de mine de pe un site care se ocupa cu farse- crearea unor bilete cu destinaţii personalizate(pe verso scria ,,Fals” cu litere mici într-un colţ, şi bineînţeles că seria, numărul şi toate cele de pe faţă erau false), în realitate biletele au fost altele pe o rută internă. Am ajuns aşadar la noi în ţară undeva la munte, dar dat fiind faptul că iubitul meu lucrase cu o zi înainte de plecare până târziu acest lucru m-a ajutat foarte mult pentru ca el a dormit profund în avion şi nu a sesizat că ruta a fost mai scurtă decât ar fi trebuit, la acest lucru am mai contribuit şi eu cu faptul că i-am potrivit altfel ceasul pe durata călătoriei. La destinaţie am luat un taxi din aeroport, trimis de un alt bun prieten de-al meu din zona respectivă. Faptul că acea căbănuţă era retrasă pe munte m-a ajutat şi mai mult în consolidarea planului.

    Acum la final, am crezut că vacanţa va lua o altă întorsătură şi iubitul meu nu va înţelege mesajul pe care am vrut să-l transmit dar fiindcă el este un bărbat inteligent şi sensibil mi-a mulţumit pentru încercarea mea de a-l păcăli. Mi-a mărturisit că de la început a simţit că ceva nu este în regulă şi şi-a dat seama că biletele erau false însă a preferat să se prefacă fiindcă a vrut să descopere surpriza pe care i-o pregătisem. Nicicând nu a fost mai fericit fiindcă l-a emoţionat planul meu realizat în încercarea de a-i demonstra că oriunde poate fi traită o emoţie autentică dacă pui dragoste şi suflet şi că nu este neapărat nevoie să ajungem până în Finlanda pentru a ne bucura de un Crăciun acolo, fiindcă şi zonele noastre sunt frumoase dacă sunt explorate, fiindcă oricărui loc/obiect frumos dacă îi adaugăm lumină devine magic şi prinde viaţă transportându-ne oriunde îndrăznim să ne ducem cu gândul.

    Putem să spunem că ustensilele de la Fiskars nu au fost decât nişte portaluri către ţinutul scandinav care ne-au ajutat să trăim bucuria şi magia şi să ne bucurăm de o cină romantică de neuitat, şi ne-au făcut sa credem cu tărie că ne aflam pe acele tărâmuri deşi realitatea era alta.

  93. Violeta Popa

    115.IZABELLA BUFTEA: Aceste produse Fiskars sunt atat de frumoase si de elegante incat se potrivesc oricarui eveniment, cu atat mai mult unei cine romantice. Daca as dori sa impresionez persoana iubita, in mod sigur as alege produse Fiskars!

    Desi as prefera ca el sa ma seduca si sa raman impresionata de bunul-gust pe care il are in materie de tacamari atunci cand organizeaza o cina romantica pe acoperisul blocului de unde putem admira luminile jucause ale orasului sau pe un deal de unde se poate observa un peisaj mirific, de basm sau chiar si la el acasa…cred ca as vrea sa ii ofer o cina “Fiskars” la malul marii sau al unui lac, la lumina difuza a lunii, in compania licuricilor… si acompaniati de sunetele greierilor…Ce sa zic? Restul e cam …TABU.

  94. Violeta Popa

    116.NARCIS GABRIEL: Paste cu crab și lamaie. Dacă prietena este o iubitoare de paste, va iubi acest fel de mâncare luminos și sărat

  95. Violeta Popa

    117.ANDREEA DEDIU: Ustensilele din prezentare imi dau ideea de a face o super friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor, salata de muraturi,acum daca tot vine iarna, iar ca desert as face o placinta cu branza cum m-a invatat mama mea sa o fac, sau o tarta delicioasa de fructe.

  96. Violeta Popa

    118.ELENA ANDREEA PETRE: As recomanda ce i-am facut eu iubitului meu cu ocazia implinirii a 7 ani de relatie. Am facut cartofi la cuptor, pe care i-am taiat in forma de inimioara, cu sos tzatziki, cordon bleu, 2 pahare de sampanie, multe lumanarele pe jos si pe masa iar pe perete 100 de biletele cu motive de iubire in forma de inima. Iar la desert am facut clatite cu Nutella si banane. A fost surprins foarte placut.

  97. Violeta Popa

    120.ANDREEA POP:

    Undeva..intr-un satuc micut si linistit, unde fiecare locuitor se bucura de pasarelele ce-i canta trezirea dis-de-dimineata, unde aerul atat de proaspat de face sa renasti. Undeva printre munti, in varful muntilor… La o casuta mica, eu si iubitul meu de bucuram de lucrurile marunte. In fata casei ne asteapta bogatia de verdeata, o paturica si un cos cu mancare, pe care se sprijina delicat o sticla de vin dulce-acrisor si doua pahare precum sclipirea oceanului si multi butuci de lemn in jurul nostru, pe care sa stea asezate zecile de lumanari ce ne vor fi ca o oaza de lumina. Asa vad eu o cina romantica impreuna cu partenerul meu. Fara ustensile sofisticate, ci totul atat de simplu, frumos si la indemana oricui. Iar, ultimul as din maneca, ce contureaza si acest tablou simplu si placut, sunt produsele Fiskars, tacamurile fara de care , cina nu si-ar mai putea continua drumul sau firesc.

    Asa arata , in imaginatia mea, o cina romantica impreuna cu partenerul meu si impreuna cu produsele Fiskars!

  98. Violeta Popa

    121.SIMONA ALEXANDRA BAN: Prietenului mei i-as pregati o cina romantica de Sf. Nicolae, fiind si ziua lui de nastere care ar consta intr-un pui la cuptor cu miere si cimbrisor, folosind asadar pensula FISKARS, alaturi de o combinatie de cartofi cu morcovi si ierburi aromate, pregatiti in tava si bineinteles un pahar de vin La desert as realiza un sufleu de ciocolata neagra cu interior cremos, realizat cu ajutorul telului, alaturi de o bucata de capsuni taiata pe jumatate.

  99. Violeta Popa

    122.NICOLETA LUPU: As pregati cu drag pentru sotul meu peste la cuptor pe pat de legume ( ardei gras,rosii,morcov) pe care le-as taia folosind cutitul pentru tomate de la Fiskars,este felul lui favorit.Iar la desert as pregatiun chec cu stafide si cacao ,pentru a face compozitia as folosi telul FISKARS cu brate de silicon .Si o paine facuta in casa ,atunci scoasa din cuptor ,un deliciu culinar .Pensula de bucatarie FISKARS mi-ar fi de ajutor la uns tava de paine si painea cand o scot de la cuptor.Pe masa nu lipsesc florile si lumanarile pentru a fi desavarsita.

  100. Violeta Popa

    123.ALINA BERZANTU: Dupa ce am rasfoit pagina de prezentare https://www.tabu.ro/altfel-de-silicon-in-actiune-fiskars-seductie-in-bucatarie-foto/ primul gand m-a dus la o Placinta cu mere,o placinta pe care eu o fac des si nu este acea placinta clasica cu mere.Ea contina foi de placinta,mere oua,zahar,ulei,lapte dulce,praf de copt,scortisoara,vanilie si ultima piesa pesmet.La final ea va contine 3 straturi de foi,compozitie de mere,3 straturi de foi,jumatate de crema(crema obtinuta din pesmet,oua,zahar,ulei,lapte,praf de copt si zaharul vanilat) ,inca 3 foi,restul de mere,3 foi,restul de crema si la final 3 foi de placinta .Este un deliciu culinar iar pentru aceasta reteta telul si pensula de silicon sunt perfecte.Crema de pesmet imi aminteste foarte mult de copilarie.As servi prajitura impreuna cu sotul meu si o cana de vin fiert cu scortisoara.

  101. Violeta Popa

    124.CAMELIA COVACI: Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la o cina romantica zic, în general, lumânărele, vin roșu, ceva picant, niște ghimbir, o lenjerie feminină rău si multa imaginație. Da, poate sunt eu prea romantică, fixistă prea ca ieşită din filme, cum ar zice unii, dar pur şi simplu nu pot disocia ideea de cină romantică de anumite elemente cheie.

    Când am văzut concursul dumneavoastră si premiile puse in joc, mi-am zis :”Ce fericit ar fi soțul meu dacă ar deţine niște ustensile de ultra-calitate in bucătărie marca Fiskars!”. Este înnebunit după gătit iar eu nu pot sa-l privez de aceasta plăcere. Nu mă lasă sufletul. Insă astăzi, am sa fiu eu aceea care ii va oferi lui o cina romantică şi îl va surprinde (sper eu, în mod plăcut). Ajutorul meu de nădejde: Fiskars. Va fi ceva simplu si de efect. Sărind peste orice fel de antreu, mă gândesc la niște piept de pui cu ghimbir si sos chili. Foarte simplu: tai pieptul de pui fâşii iar cu ajutorul pensulei cu silicon de la Fiskars ung fiecare bucată cu puţin ulei de măsline şi le las să se prăjească câteva minuţele într-o tigaie, întorcând din când în când pe fiecare parte. Pe urmă, scot carnea, adaug puţin ulei în aceeaşi tigaie şi călesc o ceapă, cinci căţei de usturoi, un ardei kapia. Când ceapa capătă acel aspect auriu, pun pieptul de pui. Intr-o cană amestec puțin ghimbir tocat mărunt, suc de lămâie, sare, piper si sosul de chili. Acest minunat mix de arome se va împreuna cu legumele si carnea, peste care voi presăra oregano si salvie uscată si voi lăsa totul la fiert pentru aproximativ 15 minute. Garnitură specială nu vom avea, ci vom avea pâine de casă, proaspătă, bine rumenită. Voi felia pâinea cu minunăţia de cuţit de la Fiskars, cu ajutorul căruia nu se va rupe, ci se va tăia întocmai ca la carte. Când vine vorba de a-i oferi un desert, soțul meu imi șoptește adesea la ureche „Desertul meu esti tu!”ceea ce nu-mi displace câtuşi de puţin. Insa, totuși, intr-o seara cu o cină romantică, nu cred ca se va putea răbda sa nu mănânce niște pancakes pufoase al căror aluat va fi pregătit cu ajutorul telului cu mânere din silicon tot de la …Fiskars. Deasupra vom întinde din plin cremă de ciocolată sau sirop de arţar, de altfel cum se obişnuieşte a fi servite aceste clătite. Sunt convinsă ca totul va arăta minunat iar gustul va fi unul pe măsură.

    Şi uite aşa, o cină romantică, pregătită confortabil cu ajutorul ustensilelor profesionale de la Fiskars, cu preparate nu foarte împovărătoare pentru stomac deoarece este seară, ţinem la siluetă şi, ştiţi voi, pe urmă mai avem ceva treabă de rezolvat, care nu se împacă cu burtica prea plină.

  102. Violeta Popa

    125.VALENTIN DAN: In viziunea mea de barbat romantic,o cina romantica nu inseamna doar mancare, chiar daca e ea afrodisiaca si stimulativa, trebuie mult mai mult, cel mai important e sa fi cu persoana potrivita, cu sufletelul tau pereche cum imi place sa-i spui iubitei mele.
    O singura cina am pregatit pentru ea, memorabila as zice eu pentru ca imi tot pomeneste de ea. Nu am planuit-o zile intregi, de fapt a fost ceva instinctiv, am dat fuga la magazin si am cumparat cate ceva de mancare, creveti, un compot de visine si inghetata.
    Dar m-am dat peste cap sa fac un decor, petale de trandafiri prin toata casa(si am avut ce aspira apoi) sampanie de calitate, muzica suava, noi relaxati si indragostiti. De fapt nu conteaza ce mananci, unde si cum, poti sa folosesti si degetele, conteaza insa enorm sa fi cu cine te inspira.
    M-am cam lungit cu introducerea asta dar vream sa ajung la esenta, chiar si cea mai indemanatica persoana poate sa impresioneze pe cineva cu o cina romantica daca vrea sa isi faca perechea fericita!
    Telul FISKARS mie mi se pare ca ar merge la o ciocolata topita, pe acolo m-a dus pe mine gandul cand am citit articolul si mi-a reamintit ca e timpul sa mai fac o surpriza alesei mele.

  103. Violeta Popa

    128.LUCIAN BOCSA: E romantic in sine sa-i pregatesti o cina-surpriza, nu conteaza neaparat ce ii gatesti. Dar, daca tot faci asta, poti inventa lucruri simple si de mare efect. De pilda, iei o salata banala si-i pui seminte de rodie. Sau, cu telul, bati o emulsie de ulei de masline si vin, punand semintele de rodie in ea. Doar o salata, nu? Apoi, tai cu cutitul Fiskars rosii mici (cherry) si le arunci peste salata. Pui faina, drojdie, praf de copt, sare, zahar si seminte decojite, framanti bine aluatul, il lasi sa creasca 30 minute, apoi il bagi la cuptor si-ti iese o minunatie de paine de casa, pe care o poti taia cu cutitul special de paine. Ce mai ramane de folosit? Pensula Fiskars: cu ea ungi o felie de paine cu o pasta de usturoi cu lapte si ulei de masline (facuta in blender), un fel de alioli. Iti iese o cina simpla si usoara, dar facuta cu mana ta! Si cu instrumentele de bucatarie de la Fiskars! Cum sa n-o impresionezi?

  104. Violeta Popa

    129. LUCICA AGACHE: Vazand aceste splendide produse Fiskars si totodata gandindu-ma la o cina romantica,mi-a venit in gand o idee pe care de multe ori mi-am imaginat-o sa fie chiar in frumoasa noastra sufragerie.pregatita cu creativitate si multa dragoste pentru sotul meu,lucru cel mai important in viata de cuplu.Pentru aceasta cina nu as pregati ceva sofisticat-doar un chec aperitiv ,la care as folosi urmatoarea reteta-4 oua,4 linguri faina de grau,100g telemea,150g cascaval ,1 gogosar rosu din otet,un castravete murat,100g masline,200g sunca presata si un praf de copt.

    Folosindu-ma de ustensilele Fiskars-as taia cu ajutorul cutitului toate aceste ingrediente sub forma de cubulete.La masline se scot samburii si le tai marunt.Ouale le zbat bine cu telului cu brate de silicon.Pun toate ingredientele intr-un castron mare le amestec bine.I-au o tava de orice forma pe care o ung cu putin ulei cu ajutorul pensulei Fiskars.Torn compozitia in tava unsa si o dau la cuptorul incalzit timp de 45 de minute.O scot din cuptor o las sa se raceasca pentru a putea sa o portionez cu ajutorul cutitului Fiskars. Ca aperitiv as face un mic tort cu crema si ornat cu frisca si capsuni bineanteles folosindu-ma tot de accesoriile din aceasta gama. De pe masa nu ar lipsi lumanarele viu colorate,un ornament floral si o sticla cu sampanie.Folosind ingredientele care-i plac sotului meu ne-am bucura de aceasta cina romantica ,depanand amintiri,ducandu-ne cu gandul la anii frumosi petrecuti impreuna-a fost si este fericire si implinire.O cina pregatita cu putin fast dar cu dragoste pentru persoana draga de langa tine este parca mai gustoasa stiind ca ai folosit cu placere si produsele Fiskars.Daca e asa atunci pot spune ca toate acestea m-au ajutat sa creez o seara minunata.

  105. Violeta Popa

    130. IOAN SCHIOPU: Somon la gratar cu garnitura de sparanghel si rosii cherry, ceapa rosie murata, cornulete cu gem si sampanie.

  106. Violeta Popa

    134.IOANA CRISTINA POPESCU: O cina romantica ar putea fi compusa din paste carbonara (inspiratia fiind din desenele animate: Doamna si Vagabondul), un tort de ciocolata (pentru ca nu exista masa perfecta fara un desert delicios) si vin rosu (pentru un plus de pasiune).

  107. Violeta Popa

    136.ANTON DUMITRU: Tarta cu fructe de mare, acompaniate de rosii, praz şi mazăre, sub o crustă din cartofi si oua, o tartă delicioasă şi uşoară.

  108. Violeta Popa

    137.ADRIAN CREANGA: Tarta de mere pe pat de smochine este o cina aromata, care poate fi servita alături de câteva cupe de îngheţată raw vegan.

  109. Violeta Popa

    139.GHEORGHE TIGAERU: Burgeri de pui/vita în stil italian(cu parmezan, mozzarella, pesto), sunt deliciosi!!!

  110. Violeta Popa

    143.SIMONA SCHIOPU: Sandwich cu naut si alge marine/ton, iar desert sa folosim si telul pentru bezele cu aroma de vanilie.

  111. Violeta Popa

    144.IONUT TUDOREL TABARCEA: Felii de paine neagra cu pasta de usturoi, avocado (zdrobit, acompaniat cu sare si un strop de ulei) si salsa verde (sos verde facut din rosii mici verzi, coriandru, ardei, ceapa si condimente).

  112. Violeta Popa

    145.VLADIMIR TABARCEA: Pâine tăiată felii subţiri, peste care pun brânza, pe o tavă şi le bag în cuptor, până ce brânza începe să se topească. După ce le scot, asez peste fiecare felie câte o bucată de ardei gras, rosii şi condimentul preferat.

  113. Violeta Popa

    146.CRISTINEL DUMITRU: Amestec de hummus cu un iaurt grecesc, jumătate de cană de brânză feta rasa marunt, o linguriţă de zeamă de lămâie şi o linguriţă de coajă de lămâie rasă. Voi aşeza acest amestec pe o farfurie, iar pe deasupra sa voi pune bucăţi mici de ardei, castraveti, roşii şi ceapă.

  114. Violeta Popa

    147.FINICA NACAI: Bruschete cu somon, pe care le voi pregăti foarte rapid: tai în felii subţiri o baghetă, le ung cu unt ori cremă de brânză de capra, pun apoi peste fâşii de somon afumat şi, la final, presar peste ele mărar şi, eventual, rosii/ardei tocate mărunt.

  115. Violeta Popa

    149.ZENOVIA TABARCEA: Frittata cu broccoli si feta, asezonata cu rosii umplute cu mozzarella la cuptor. Delicios!

  116. Violeta Popa

    150.ARTEMIZA VLADESCU: I-as face paine neagra cu seminte, din care as taia felii zgrunturoase (cutit Fiskars), pe care le-as unge cu o pasta din melci de Creta frecati cu mustar de Dijon si batuti cu vin dulce de Samos (pensula, tel). Din rosii mici, as taia inimioare simbolice (cutit de tomate). In flute, un spumant roze demidulce!

  117. Violeta Popa

    152.DANIEL BERBINSCHI: O supa calda si cremoasa de dovleac (cutitul pentru rosii cred ca e bun si pentru curatat dovleacul) care ne va indulci zilele reci, un desert dulce si bun – mousse de ciocolata.

  118. Violeta Popa

    153.ADRIANA CIOBOTENCO: Budinca de paine cu crumble de nuci pecan- pe o tava se asaza felii de paine, peste care se toarna aceasta compozitie: albusuri batute, galbenusuri, lapte, smantana, zaharul si diverse mirodenii. Se mixeaza nuci pecan cu unt si zahar brun intr-un robot. Presara acest amestec peste preparatul din tava si acopera totul cu o folie de aluminiu. Se coace timp de 70 minute pana cand se rumeneste intens. Se lasa sa se racoreasca si se serveste cu sirop de artar sau dulceata de afine.

  119. Violeta Popa

    154.ALINA OCHIANU: Paradoxal, ustensilele Fiskars sunt asezate, in concurs, in ordinea inversa in care le-as folosi eu pentru pregatirea unei cine romantice (inclusiv setul de tacamuri, daca ma gandesc ca ar fi primul care va fi asezat pe masa 😀 ).

    La APERITIV voi avea nevoie de cutitul special pentru paine, de cutitul pentru tomate, dar si de pensula in pregatirea unor BRUSCHETE CAPRESE (in momentul in care am citit “cutit special pentru rosii” gandurile mi s-au indreptat catre bruschete :D):

    Ingrediente:

    4 felii de paine

    1 catel de usturoi

    2 rosii

    50 g mozzarella

    2 linguri ulei de masline

    1/4 lingurita otet balsamic

    1 lingurita pesto (optional)

    4 frunze de busuioc

    sare

    piper

    Preparare:

    Punem feliile de paine la prajit. Cat timp acestea se rumenesc in toaster, noi tocam rosiile si mozzarella. Le amestecam impreuna intr-un castron. Asezonam cu sare si piper, adaugam putin ulei de masline si otet balsamic, apoi le amestecam pentru a se intrepatrunde toate aromele. Luam feliile de paine prajita, le frecam cu usturoi cat sunt calde, apoi le ungem cu ulei de masline cu ajutorul pensulei. Acoperim painea cu amestecul din castron, impartindu-l in mod egal pe cele 4 felii. Punem putin pesto pe fiecare felie, decoram cu frunze de busuioc, apoi servim.

    Pentru FELUL DE BAZA m-am gandit la ceva facut la cuptor: PUI CU CARTOFI SI ROZMARIN. In reteta se specifica faptul ca secretul il reprezinta rozmarinul, un condiment despre care se spune ca are un efect afrodisiac 😀 (exact ce imi trebuia 😀 )

    Ingrediente:

    1 pui

    3-4 fire de rozmarin proaspat

    4-6 catei usturoi

    sare, piper, ulei

    Pentru cartofi:

    4-5 cartofi potriviti

    3 catei usturoi

    2 fire rozmarin

    sare, piper, ulei

    Preparare:

    1. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 230 °C.

    2. Puiul se curata de grasime, se desface in bucati sau se lasa intreg.

    3. Sub pielea lui se introduc catei de usturoi taiati in patru si rozmarinul.

    4. Se unge puiul cu cateva linguri de ulei ajutandu-ne de peria/pensula de bucatarie cu silicon Fiskars

    5. Se da la cuptor, la 230 °C, pentru 10 minute, apoi temperatura se scade la 190 °C si se mai lasa inca 35 minute.

    6. In acest timp, cartofii se curata si se taie in sase parti sau se lasa intregi, in functie de preferinte.

    7. Se pun intr-un bol, se amesteca cu usturoiul pisat, rozmarin, sare, piper si putin ulei.

    8. Cartofii se pun in vasul din cuptor, in jurul puiului.

    9. Se mai lasa intre 45 minute -1 ora.

    Mici trucuri!!!

    · unge bine puiul cu ulei si condimente si lasa-l la marinat cateva ore in frigider!

    · savureaza alaturi de orice salata (verde, de sfecla, varza, muraturi, salata de vara etc.)!

    · adauga un pahar cu bere sau vin alb cand introduci puiul in cuptor!

    · stropeste puiul din cand in cand cu zeama din tava pentru a fi cat mai fraged!

    Cu DESERTUL a fost aceeasi senzatie ca si cu aperitivul: in momentul in care am aflat ca trebuie sa ma gandesc ce as putea pregati folosind telul cu brate de silicon, imediat m-am gadit la ceva pufos, foarte pufos…..bezeleeeee. Si nu orice bezele, ci astea: MINI BEZELE PAVLOVA

    Ingrediente:

    2 oua

    60g zahar pudra

    1 lingura rasa de faina

    1 lingurita de otet

    3 linguri crema de lamaie de calitate

    3 linguri frisca

    20-24 fructe de zmeura

    zahar pentru pudrat

    punga pentru crema

    tava cu 24 forme pentru pentru mini briose

    24 de hartiute pentru briose

    Mod de preparare:

    1. Setati cuptorul la 140 grade C.

    2. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati gradual jumatate din cantitatea de zahar, batand pana aluatul devine gros si lucios. Inglobati zaharul ramas, faina si otetul.

    3. Puneti aluatul intr-un sprit. Spritati aluatul pentru bezele in hartiute, apoi scobiti centrul.

    4. Coaceti bezelele in cuptor timp de 45 de minute apoi inchideti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor.

    5. Amestecati crema de lamaie cu frisca si puneti cate putin amestec in centrul fiecarei bezele. Decorati cu cate o zmeura si pudrati!

  120. Violeta Popa

    Foarte interesante raspunsurile voastre! Le recitim si cel mai tarziu maine anuntam castigatorii!
    (Pentru a raspunde unor intrebari deja primite, nu lungimea mailurilor conteaza, ci originalitatea acestora, in primul rand!)

  121. Violeta Popa

    Ne-am gandit mult cum sa impartim premiile si am luat in calcul mesajele voastre legate de unele retete “copy & paste”.
    In consecinta, am apreciat mai mult sinceritatea si originalitatea, nu cantitatea (de pilda, “ciorchinii” de retete trimise pe nume diferite de la aceeasi adresa).
    Iata premiile:

    SET DE TACAMURI FISKARS – Artemiza Vladescu

    4 x SETURI FISKARS (cutit de tomate, cutit de paine, tel cu brate de silicon, pensula silicon):
    -Laurentiu Avram
    -Lucian Bocsa
    -Eugenia Mihaila
    -Mioara Vasile

    Felicitari, tuturor!

Comenteaza acest articol

Concurs FISKARS: Castiga 5 PREMII pentru o sugestie de cina romantica!

by   1 min
163