Tabu
Image default
LIFESTYLE

Congelaţi-vă ovulele cât sunteţi tinere!

Femeile singure care apelează la tehnica congelării ovulelor pentru a-şi putea întemeia o familie mai târziu se pare că amână prea mult această procedură, au avertizat specialişti în fertilizarea in-vitro, informează The Guardian, citat de Agerpres.

Această procedură oferă femeilor şansa de a-şi păstra ovulele cât timp acestea sunt încă în stare bună, însă multe aşteaptă până aproape de 40 de ani când calitatea ovulelor începe să scadă, au precizat oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au afirmat că femeile care şi-au îngheţat ovule din motive non-medicale au avut în general vârste între 37 şi 39 de ani. Însă se pare că ovulele îşi pierd din calitate şi fertilitatea scade după vârsta de 35 de ani.

O echipă condusă de Aylin Pelin Cil, de la Reproductive Medicine Associates din New York, a analizat 26 de studii privind congelarea ovulelor şi a descoperit că există mai multe şanse ca femeile să rămână însărcinate dacă ovulele lor au fost congelate când aveau sub 30 de ani.

Rezultatele studiului vor fi discutate marţi în cadrul reuniunii American Society for Reproductive Medicine /ASRM/ din Orlando

ARTICOLE SIMILARE

CONCHITA WURST a pozat nud!

Dan Bittman a făcut-o praf pe Tania Budi! «Nici fundul ei nu mai e …»

Lustrele scandinave: punctul de atractie al living-ului

realitatea

Un BURLAC celebru din România RECUNOAȘTE: “Am BAUT peste măsură…am PREACURVIT…”

Gestul disperat al unui koala: s-a căţărat pe bicicleta unui turist din Australia ca să-i ceară apă

Andreea Damian

Dansul, extrem de benefic pentru sănătate

realitatea

1 comentariu

Congelaţi-vă ovulele cât sunteţi tinere! | Elodia 19 October 2011 at 19:19

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu