Tabu
HEALTH

Consecințele înfiorătoare ale consumului de energizante, dezvăluite într-un nou studiu

energizante

Potrivit unui studiu realizat recent, consumul unui singur energizant poate conduce la contractarea vaselor de sânge ale tinerilor, care în timp poate duce la apariția unui accident vascular cerebral.

Cercetătorii au descoperit că aceste băuturi, pline de cafeină și de zahăr, foarte populare printre tineri, contractă arterele. E suficient consumul unei doze de energizant pentru ca fluxul sangvin al unui adolescent să se reducă la aproape jumătate, potrivit Mirror.co.uk.

La studiu au participat 44 de studenți, nefumători, în vârstă de 20 de ani. Vasele lor de sânge au fost testate înainte și la 90 de minute după ce au consumat 500 ml de băutură energizantă. La început, dilatarea vaselor a fost de 5.1 % în diametru. La a doua măsurătoare, aveau 2.8%.

Conform coordonatorului studiului, dr John Higgins de la University of Texas Health Science Centre din Texas, acest lucru sugerează o „insuficiență acută a funcției vasculare”.

Băuturile au fost legate anterior de probleme de sănătate asociate cu inima. Cofeina poate provoca contractarea pereților vaselor de sânge.

Băuturile energizante pot conține 160 mg de cofeină, în ciuda faptului că 105 mg este limita zilnică sigură pentru persoanele de 11 ani.

 

ARTICOLE SIMILARE

Râuri contaminate cu o cantitate mare de antibiotice

Andreea Damian

Vitamina soarelui – sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar

realitatea

Declarație controversată: uleiul de cocos este „otravă pură”

Andreea Damian

Controversă medicală: cățelușii pot îmbolnăvi oamenii?

Andreea Damian

Țigările electronice cresc riscurile apariției cancerului la adolescenți

Andreea Damian

Mașina de spălat rufe poate adăposti bacterii rezistente la medicamente

Andreea Damian

Scrie un comentariu