Tabu
Image default
HEALTH

Consecințele înfiorătoare ale consumului de energizante, dezvăluite într-un nou studiu

Potrivit unui studiu realizat recent, consumul unui singur energizant poate conduce la contractarea vaselor de sânge ale tinerilor, care în timp poate duce la apariția unui accident vascular cerebral.

Cercetătorii au descoperit că aceste băuturi, pline de cafeină și de zahăr, foarte populare printre tineri, contractă arterele. E suficient consumul unei doze de energizant pentru ca fluxul sangvin al unui adolescent să se reducă la aproape jumătate, potrivit Mirror.co.uk.

La studiu au participat 44 de studenți, nefumători, în vârstă de 20 de ani. Vasele lor de sânge au fost testate înainte și la 90 de minute după ce au consumat 500 ml de băutură energizantă. La început, dilatarea vaselor a fost de 5.1 % în diametru. La a doua măsurătoare, aveau 2.8%.

Conform coordonatorului studiului, dr John Higgins de la University of Texas Health Science Centre din Texas, acest lucru sugerează o „insuficiență acută a funcției vasculare”.

Băuturile au fost legate anterior de probleme de sănătate asociate cu inima. Cofeina poate provoca contractarea pereților vaselor de sânge.

Băuturile energizante pot conține 160 mg de cofeină, în ciuda faptului că 105 mg este limita zilnică sigură pentru persoanele de 11 ani.

 

ARTICOLE SIMILARE

Poluarea aerului crește riscul de avort spontan la fel de mult ca fumatul

Andreea Damian

Gutuia, alimentul minune al toamnei. Zeci de proprietăţi benefice într-un singur fruct!

Andreea Damian

Ai putea tine dieta lui Kourtney Kardashian?

realitatea

Grupa sanguină care prezintă cel mai mare risc de AVC precoce

Andreea Damian

Când vor trăi bărbații la fel de mult ca femeile? Prin 2032, spun experții

realitatea

10 plante de apartament care-ți afectează sănătatea

Andreea Damian

Scrie un comentariu