Tabu
Image default
HEALTH

Consecințele înfiorătoare ale consumului de energizante, dezvăluite într-un nou studiu

Potrivit unui studiu realizat recent, consumul unui singur energizant poate conduce la contractarea vaselor de sânge ale tinerilor, care în timp poate duce la apariția unui accident vascular cerebral.

Cercetătorii au descoperit că aceste băuturi, pline de cafeină și de zahăr, foarte populare printre tineri, contractă arterele. E suficient consumul unei doze de energizant pentru ca fluxul sangvin al unui adolescent să se reducă la aproape jumătate, potrivit Mirror.co.uk.

La studiu au participat 44 de studenți, nefumători, în vârstă de 20 de ani. Vasele lor de sânge au fost testate înainte și la 90 de minute după ce au consumat 500 ml de băutură energizantă. La început, dilatarea vaselor a fost de 5.1 % în diametru. La a doua măsurătoare, aveau 2.8%.

Conform coordonatorului studiului, dr John Higgins de la University of Texas Health Science Centre din Texas, acest lucru sugerează o „insuficiență acută a funcției vasculare”.

Băuturile au fost legate anterior de probleme de sănătate asociate cu inima. Cofeina poate provoca contractarea pereților vaselor de sânge.

Băuturile energizante pot conține 160 mg de cofeină, în ciuda faptului că 105 mg este limita zilnică sigură pentru persoanele de 11 ani.

 

ARTICOLE SIMILARE

De ce tresărim în somn, imediat după ce adormim

Andreea Damian

Sanatate: Grasimile din alimentatie

realitatea

Amnezia după naștere. Iată de ce este un lucru bun pentru tine și copilul tău

Andreea Damian

Obiceiuri sanatoase la micul dejun, pranz si cina

realitatea

Un studiu alarmează mamele tinere care știau până acum că laptele matern este cel mai bun

Andreea Damian

Medicamentul ieftin care salvează pacienţii cu forme grave de COVID-19 e disponibil și în România

Andreea Damian

Scrie un comentariu