Tabu
Psihologie Slider

Contraceptivele întăresc relația de cuplu dar uneori pot provoca depresie

contraceptivele

Contraceptivele ar putea avea un efect pozitiv asupra relației de cuplu, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din San Diego. Ei spun că femeile care iau anticoncepționale reuşesc să menţină o relaţie de cuplu liniştită, care durează mai mult. Pilula contraceptivă rămâne cea mai populară metodă de contracepție la nivel mondial. Și iată că vine la pachet și cu un beneficiu neașteptat: consolidează relația cu partenerul de viață.

Studiile anterioare au arătat că femeile care iau contraceptive orale sunt, în general, mai stabile din punct de vedere emoțional. Noul studiu se concentrează asupra beneficiilor dar și a eventualelor efecte negative. Rezultatele cercetării susțin constatările anterioare potrivit cărora pilulele contraceptive pot oferi beneficii psihologice pozitive, arătând totodată că femeile au avut mai puține schimbări de dispoziție și relații mai satisfăcătoare.

Și totuși, constatările cercetătorilor de la Universitatea de Stat din San Diego sunt desființate de un alt studiu. Oamenii de știință au decoperit recent încă un risc asociat cu pilulele contraceptive, depresia.

Concret, s-a descoperit că anticoncepționalele administrate pe cale orală micșorează atenția, concentrarea și favorizează stările de melancolie și gândurile negative. Descoperirea este îngrijorătoare, dat fiind că peste 82% dintre femei au folosit pilula contraceptivă la un moment dat în viață. Dar asta nu înseamnă că toate femeile care iau contraceptive orale vor suferi de depresie.

În cadrul studiului au fost chestionate 28 de femei care luau contraceptive, 14 care nu foloseau așa ceva și 29 de bărbați, toți cu vârste cuprinse între 18 – 35 de ani. La studiu nu au participat femei care au luat vreodată antidepresive sau au primit vreun diagnostic psihiatric.

Constatările sugerează că femeile care utilizează pilule contraceptive tind să își piardă concentrarea. Concluziile care pot fi trase din acest studiu sunt ambigue. Cercetarea a identificat doar corelații, ceea ce înseamnă că încă nu suntem siguri dacă gândurile negative reprezintă un simptom al depresiei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bill Gates l-a bătut pe Jeff Bezos și redevine cel mai bogat om al planetei

Andreea Damian

De Crăciun facem cea mai mare risipă. Ce să faci ca să ai un impact cât mai mic asupra mediului

Andreea Damian

Ingredientul miraculos pentru creșterea părului, dezvăluit de hairstilistul Victoriei Beckham

Andreea Damian

Legătura incredibilă dintre murături şi Covid-19

Andreea Damian

Reguli noi la Premiile Oscar pentru eligibilitatea producţiilor la categoria „Cel mai bun film“

Andreea Damian

Adolescentele care au urmărit Dosarele X au ales cariere în domeniul științei

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu