Tabu
Image default
CULTURE Slider

Copacul plantat ca simbol al prieteniei dintre Donald Trump și Macron a murit

Mass-media franceză declară că stejarul oferit cadou de către Macron președintelui SUA și plantat la Casa Albă ca simbol al unei prietenii posbilie dintre cei doi – a murit.

Președintele american Donald Trump și președintele francez Emmanuel Macron au plantat un stejar la Casa Albă, alături de Melania Trump și Brigitte Macron, în 2018. Stejarul i-a fost oferit cadou președintelui american în timpul vizitei lui Macron în SUA din 2018. Într-o postare pe Twitter de atunci, Macron a scris: “Acum 100 de ani, soldații americani s-au luptat în Franța, la Belleau pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (darul meu către @realDonaldTrump) va fi o amintire la Casa Albă a acestor legături dintre cele două țări”.

Relațiile dintre cei doi lideri s-au mai zdruncinat de atunci începând cu probleme care variază de la Iran la comerț – și, se pare, stejarul s-a descurcat chiar mai rău. Le Monde a raportat pentru prima dată că bietul stejar a decedat săptămâna trecută, citând o sursă diplomatică franceză, confirmată ulterior de Le Figaro.

La doar câteva zile după ce stejarul a fost plantat cu grijă de către cei doi, nimeni nu l-a mai văzut la faa locului, el dispărând (după cum s-a transmis) în carantină. Imaginile prezentau doar un pătrat de iarbă galbenă în locul din Pădurea de Sud a Casei Albe, acolo unde fusese plantat copacul. “Este o carantină care este obligatorie pentru orice organism viu importat în SUA”, scria pe atunci Gerard Araud, ambasador francez în SUA, pe Twitter, adăugând că stejarul va fi replantat mai târziu. Însă el nu a mia fost replantat niciodată: copacul a murit în timpul carantinei, potrivit unei surse diplomatice pentru Agence France-Presse.

ARTICOLE SIMILARE

Alber Elbaz + Mika = Love

realitatea

Educație sexuală cu actori din filmele pentru adulți. Clipul video s-a viralizat rapid pe Internet

Andreea Damian

Magnetism

realitatea

Noul Bauhaus ⎢ Uniunea Europeană lansează un site pentru promovarea unui nou proiect de arhitectură urbană

Ciocîrlan

La film, avanpremiera lunii aprilie

realitatea

ADEVARUL despre pelerinajul IULIEI la manastiri / Galerie FOTO

realitatea

Scrie un comentariu