Home > Agenda > Copacul plantat ca simbol al prieteniei dintre Donald Trump și Macron a murit

Copacul plantat ca simbol al prieteniei dintre Donald Trump și Macron a murit

Mass-media franceză declară că stejarul oferit cadou de către Macron președintelui SUA și plantat la Casa Albă ca simbol al unei prietenii posbilie dintre cei doi – a murit.

Președintele american Donald Trump și președintele francez Emmanuel Macron au plantat un stejar la Casa Albă, alături de Melania Trump și Brigitte Macron, în 2018. Stejarul i-a fost oferit cadou președintelui american în timpul vizitei lui Macron în SUA din 2018. Într-o postare pe Twitter de atunci, Macron a scris: “Acum 100 de ani, soldații americani s-au luptat în Franța, la Belleau pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (darul meu către @realDonaldTrump) va fi o amintire la Casa Albă a acestor legături dintre cele două țări”.

Relațiile dintre cei doi lideri s-au mai zdruncinat de atunci începând cu probleme care variază de la Iran la comerț – și, se pare, stejarul s-a descurcat chiar mai rău. Le Monde a raportat pentru prima dată că bietul stejar a decedat săptămâna trecută, citând o sursă diplomatică franceză, confirmată ulterior de Le Figaro.

La doar câteva zile după ce stejarul a fost plantat cu grijă de către cei doi, nimeni nu l-a mai văzut la faa locului, el dispărând (după cum s-a transmis) în carantină. Imaginile prezentau doar un pătrat de iarbă galbenă în locul din Pădurea de Sud a Casei Albe, acolo unde fusese plantat copacul. “Este o carantină care este obligatorie pentru orice organism viu importat în SUA”, scria pe atunci Gerard Araud, ambasador francez în SUA, pe Twitter, adăugând că stejarul va fi replantat mai târziu. Însă el nu a mia fost replantat niciodată: copacul a murit în timpul carantinei, potrivit unei surse diplomatice pentru Agence France-Presse.

Articole asemanatoare
Trump
Cum își cheltuiește familia Trump miliardele de dolari
Trump
Zidul „puternic” al lui Trump de la granița SUA cu Mexic a fost distrus de vânt
Cardi B vrea un președinte “sfânt”: „Nu vreau ca președintele meu să mă distreze”
Alegerile SUA 2020: Michael Bloomberg vrea și el să fie președintele SUA

Comenteaza acest articol

Copacul plantat ca simbol al prieteniei dintre Donald Trump și Macron a murit

by realitatea   1 min
0