Tabu
HEALTH Slider

Copiii născuți prin cezariană „culeg” mai multe bacterii din spital, spun cercetătorii

cezariană

Bebelușii născuți natural au primit cea mai mare parte din bacteriile intestinale de la mama lor, dar nu și bebelușii născuți prin cezariană care au avut în schimb mai multe bacterii din spital. Acesta este rezultatul unui studiu care ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care unii copii au sistemul imunitar mai scăzut.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susțin că momentul nașterii paote stabili sistemul imunitar pentru viața bebelușului. Microbiomul intestinal conține milioane de microbi care se consideră a fi importanți pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Lipsa de expunere la unii microbi în viața timpurie este implicată în boli autoimune, cum ar fi astmul, alergiile și diabetul.

În această cercetare oamenii de știință de la University College London, Wellcome Sanger Institute și Birmingham University au utilizat secvențierea ADN-ului pentru a analiza mai mult de 1.600 de probe de bacterii intestinale de la 175 de mame și aproape 600 de bebeluși. S-au descoperit diferențe cheie între sugarii născuți normal și cei născuți prin cezariană, care au dispărut însă pe parcursul unui an.

Oamenii de știință au subliniat că rolul exact al bacteriilor intestinale ale bebelușului nu era clar și nu se știa dacă diferențele la naștere au avut vreun efect asupra vieții ulterioare.

Concluziile nu ar trebui să descurajeze femeile să nască prin cezariană, au spus oamenii de știință care au condus lucrările. „În multe cazuri, cezariană este o procedură care salvează vieți și poate fi alegerea potrivită pentru o femeie și copilul ei”, a spus dr. Alison Wright, vicepreședintele Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Rolul exact al microbiomului la nou-născut este încă neclar. „Acest studiu arată că este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu important”.

„Primele săptămâni de viață reprezintă o fereastră critică pentru dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului, dar știm foarte puține despre el, iar cercetarea a deschis o fereastră pe o etapă puțin înțeleasă în dezvoltarea imunității umane. Trebuie să urmărim acești bebeluși pe măsură ce cresc pentru a vedea dacă diferențele timpurii în microbiotă duc la probleme de sănătate”, a spus și Peter Brocklehurst, profesor la Universitatea Birmingham, care a condus studiul, citat de sciencedily.com.

Studiul mai arată că microbiomul nou-născuților născuți vaginal proveneau din intestinul mamei, mai degrabă decât din vaginul ei.

ARTICOLE SIMILARE

Alka o preferă cu ochii închiși – publicitatea a rămas în anii 90

Dora Constantinovici

Anca Serea trece prin momente cumplite acasă

Andreea Damian

Ce le transmite Dan Cruceru – Taticool – cadrelor didactice, la începutul anului școlar

Tabu Tabu

Puterea în creștere a influencerilor virtuali amenință influencerii în carne și oase

realitatea

Meghan Markle nu va purta niciodată rochii create de Victoria Beckham și a explicat de ce

Andreea Damian

Sportul salveaza vieti – eveniment caritabil Colectiv

realitatea

3 comentarii

Evelina 23 September 2019 at 22:29

Dragilor, copiilor nascuti prin cezariana in primele saptamani de viata li se poate da Biogaia care este exact microbul ce le lipseste.
Protectis picături pentru copii, 10 ml, BioGaia [7350012552909]
Picăturile pentru copii BioGaia® ProTectis® sunt un supliment alimentar care conține tulpina brevetată de acid lactic Lactobacillus reuteri Protectis®/™* (L. reuteri DSM 17938) care ajută la restabilirea echilibrului benefic și natural al florei intestinale. Deoarece L. reuteri Protectis® colonizează în mod natural tractul digestiv uman, are o capacitate optimă de adaptare pentru a persista și interacționa cu aparatul digestiv uman.
L. reuteri Protectis® a fost testat în cadrul a peste 130 studii clinice și și-a dovedit eficacitatea și siguranța pentru copii în caz de: colici intestinale, regurgitație, constipație, diaree, administrarea de antibiotic, durere abdominală funcțională.

Răspunde
Adevărul șocant despre copiii născuți prin cezariană. Ce s-a descoperit? - Stiri eZZ 23 September 2019 at 22:49

[…] Citește continuarea pe TABU.ro […]

Răspunde
Adevărul șocant despre copiii născuți prin cezariană. Ce s-a descoperit? – RO-Stiri.com 24 September 2019 at 6:21

[…] Citește continuarea pe TABU.ro […]

Răspunde

Scrie un comentariu