Tabu
Image default
LIFESTYLE

Copiii născuți prin cezariană sunt mai calmi

Copiii născuți prin cezariană sunt mult mai liniștiți decât cei născuți normal. Mai mult, aceștia au mult mai puține probleme comportamentale și emoționale, sunt mai puțin anxioși, mai puțin agresivi și au mai puține probleme legate de atenție. Concluzia studiului, efectuat de un grup de cercetători chinezi, este: copiii născuți prin naștere normală au șanse cu 40% mai mari de a se confrunta cu una dintre problemele prezentate mai sus.

Pe parcursul studiului, 4.000 de părinți care aveau copii de până la 7 ani au fost rugați să descrie comportamentul copiilor lor. Descrierile părinților au fost apoi comparate în raport direct cu modalitatea în care copii fuseseră aduși pe lume.

Experții care s-au ocupat de acest studiu sunt de părere că stresul acumulat de mamă în momentul nașterii naturale ar putea avea efecte asupra creierului copilului, efecte care i-ar influența comportamentul ulterior."Nașterea pe cale naturală poate fi extrem de traumatizantă atât pentru mamă, cât și pentru copil!", a declarat unul dintre medicii care s-au ocupat de studiu.

ARTICOLE SIMILARE

De ziua ei, Ramona Gabor a primit diamant de 100.000 de euro de la iubitul arab

Cum afectează aerul condiționat de la birou performanțele femeii

Andreea Damian

Cuptorul cu microunde la nevoie se cunoaste!

realitatea

Prințul se mută în casă nouă, iar britanicii suportă nota de plată uriaşă

Andreea Damian

CM Fotbal Feminin: jucătoarea care la 41 de ani a stabilit două recorduri mondiale

Andreea Damian

Graviduţele toamnei. Fotografia cu care au făcut senzaţie

Scrie un comentariu