Tabu
LIFESTYLE

Copiii născuți prin cezariană sunt mai calmi

Copiii născuți prin cezariană sunt mult mai liniștiți decât cei născuți normal. Mai mult, aceștia au mult mai puține probleme comportamentale și emoționale, sunt mai puțin anxioși, mai puțin agresivi și au mai puține probleme legate de atenție. Concluzia studiului, efectuat de un grup de cercetători chinezi, este: copiii născuți prin naștere normală au șanse cu 40% mai mari de a se confrunta cu una dintre problemele prezentate mai sus.

Pe parcursul studiului, 4.000 de părinți care aveau copii de până la 7 ani au fost rugați să descrie comportamentul copiilor lor. Descrierile părinților au fost apoi comparate în raport direct cu modalitatea în care copii fuseseră aduși pe lume.

Experții care s-au ocupat de acest studiu sunt de părere că stresul acumulat de mamă în momentul nașterii naturale ar putea avea efecte asupra creierului copilului, efecte care i-ar influența comportamentul ulterior."Nașterea pe cale naturală poate fi extrem de traumatizantă atât pentru mamă, cât și pentru copil!", a declarat unul dintre medicii care s-au ocupat de studiu.

ARTICOLE SIMILARE

S-au împăcat de dragul fetiţei? Antonia şi Vincenzo Castellano, împreună în Italia

Stelian Tanase, internat la terapie intensiva! Directorul general al TVR a suferit un INFARCT

Cornelia Catanga, batuta intr-un restaurant din Bucuresti! A primit un scaun in cap

Velea si Smiley s-au certat! Motivul e halucinant

Kelly Osbourne vrea să facă un copil cu prietenul ei homosexual

realitatea

PRIMA CĂSĂTORIE din SHOWBIZ, in 2014. Oana Mareş S-A MĂRITAT cu Dragoş Săbăreanu

Scrie un comentariu