Home > Lifestyle > Copilul cu trei parinti naturali

Copilul cu trei parinti naturali

Oamenii de știință japonezi sunt la doar un pas distanță de a aduce pe lume primul copil cu TREI părinți naturali. Lucrul acesta este posibil datorită unei tehnologii care combină ovulele sănătoase ale unei donatoare cu ovulele bolnave ale unei mame care altfel nu ar putea avea copii.

Tehnica nu a fost încă utilizată în vederea creării unui copil, dar 31 de astfel de ovule modificate și cu dublă proveniență au fost fecundate în vederea producerii unor embrioni în stare incipientă.

Combinarea unor astfel de ovule nu are ca avantaj doar transformarea unor ovule nefertile într-unele fertile, ci și ajută la înlăturarea pericolului trasmiterii bolilor genetice.

Criticile nu au întârziat să apară, în ciuda faptului că această tehnologie ar înlătura multe din lacunele care duc la insuccese în timpul fertilizării in vitro folosite momentan. Conservatorii acuză chiar faptul că, astfel, se va ajunge la crearea de copii hibrizi, modificați genetic. În Marea Britanie folosirea unor ovule modificate genetic este interzisă.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

1 Response

Comenteaza acest articol

Copilul cu trei parinti naturali

by realitatea   1 min
1