Home > Fără categorie > Cord Blood Center – Prima banca de celule stem din Romania este alaturi de tine la nevoie!

Cord Blood Center – Prima banca de celule stem din Romania este alaturi de tine la nevoie!

“Transplant fraternar” este singurul program din Romania oferit de catre o banca de celule stem si care vine in intampinarea familiilor in care exista un copil bolnav, care poate necesita un transplant de celule stem. Obiectivul acestui program este acela de crestere a disponibilitatii grefelor de celule stem hematopoietice pentru transplant alogen fraternar.

Programul se adreseaza viitoarelor mame care au un copil diagnosticat cu afectiune hematologica tratabila prin transplant de celule stem si care urmeaza sa aduca pe lume inca un copil. Astfel,  urmatoarele servicii sunt gratuite:

–          Banking de sange placentar

–          Testarea compatibilitatii imunologice HLA intre donator si primitor

“Colaboram cu reteaua de clinici de oncopediatrie din intreaga tara care ne pun in legatura cu pacienti ce pot fi inclusi in acest program. Exista peste 70 de afectiuni incluse in program si care pot fi tratate prin transplant alogen de sange placentar iar sfatul nostru este ca in cazul unei potentiale indicatii de transplant venita din partea medicului oncolog, sa fim contactati pentru a identifica modalitatea de includere in program a pacientului”, a declarat Dr Tudor Panu, Director general al Cord Blood Center, Prima Banca de celule stem din Romania.

In tara noastra exista in prezent peste 1500 de copii bolnavi de leucemie, peste 300 de copii cu betatalasemie majora si 3500 de pacienti care sufera de boala Hodgkin, boli care pot fi tratate cu ajutorul transplantului de celule stem recoltate la nastere.

Pana in prezent exista zeci de familii din Romania inscrise in acest program care au beneficiat de recoltare gratuita si ai caror copii au fost testati HLA pentru determinarea compatibilitatii in vederea efectuarii transplantului.

Informatii suplimentare referitoare la acest program pot fi obtinute de la Cord Blood Center( Str. Calea Turzii, nr. 83, Cluj-Napoca, Tel: 0264/444.442, 0723883213, media@cordcenter.ro ) sau de pe site-ul www.cordcenter.ro


Comenteaza acest articol

Cord Blood Center – Prima banca de celule stem din Romania este alaturi de tine la nevoie!

by   1 min
0