Home > beauty > Coreencele se operează ca să aibă pungi sub ochi. Află de ce!

Coreencele se operează ca să aibă pungi sub ochi. Află de ce!

După o noapte albă cea mai mare grijă a majorităţii femeilor este să estompeze pungile de sub ochi care amintesc de orele nedormite şi de „meniul” petrecerii. Un anticearcăn este considerat un produs ce nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de machiaj, însă în Coreea acest gen de produse nu s-ar vinde nici la cea mai bună reducere, pentru că în această ţară se poartă pungile sub ochi.

Paradoxal, pungile de sub ochi, considerate dintotdeauna neatrăgătoare, sunt atrăgătoare pentru coreeni. Însă, ei nu le numesc pungi, ci „aegyo Sal”, tradus „ochi care zâmbesc”, scrie DailyMail.co.uk.  Procedura chirurgicală implică accentuarea depozitelor de grăsime de sub ochi, care evidenţiază cearcănele.

Trendul a luat uşor amploare şi s-a transformat într-o adevărată frenezie. Dacă nu apelează la chirurgie estetică, atunci coreenii folosesc machiaj pentru a creat acest aspect. Mai exact, în Coreea dacă nu ai „aegyo Sal”, nu eşti suficient de atrăgătoare sau atrăgător, pentru că şi bărbaţii îl adoptă.

Diferenţa dintre pungile de sub ochi, care creează un aspect de ochi obosiţi şi îmbătrâniţi, ploapele inferioare mai pline oferă un aspect tineresc şi o privire prietenoasă, pentru că e un aspect asociat cu zambetul.”, a scris Dr. Kenneth Kim, chirug plastician, pe site-ul personal, Asian Eyelid Surgery.

Trendul a fost ca un răspuns la dorinţa fetelor sud-coreene de a avea pleoape inferioare bine reliefate aşa cum au celebrităţile din vest. După ce a depăşit Brazilia, Coreea de Sud are în prezent cel mai mare număr de intervenţii chirurgicale efectuate pe cap de locuitor.

Deşi nu înţeleg de ce-şi doresc să îşi transforme trăsăturile atât de mult, pentru că aceste proceduri mi se par mai mult o încercare de  schimbare a identităţii, trebuie să recunosc că e o modificare plăcută.

Tu ce crezi?

Articole asemanatoare
Ce interventii estetice au facut Andreea Berecleanu si Dr. Constantin Stan
MIHAELA RADULESCU si-a modificat masiv fatza! Iata ce operatii a facut!
5 mituri demontate despre chirurgia estetica
Cum a slabit miraculos Kim Kardashian, dupa ce a nascut

Comenteaza acest articol

Coreencele se operează ca să aibă pungi sub ochi. Află de ce!

by   1 min
0