Home > Agenda > Cornel Ilie: Preludiul unui interviu

Cornel Ilie: Preludiul unui interviu

Interviul nostru de inimă albastră din viitorul număr Tabu este acordat de vedeta masculină pe care toţi  o călărim cu maximă obrăznicie când apare pe undeva, pentru că e băiat educat şi răbdător, face poze cu toată lumea şi ascultă fără să clipească logoreea fiecărei fane dezlănţuite. Aţi ghicit, e vorba de liderul Vunk, Cornel Ilie. Cel care, în ultima vreme, a cucerit iremediabil Internetul cu noua piesă Aşa, şi. Zi de zi, o mai văd sharuită de câte un Facebook Friend. Sinceră să fiu, e frumos să nu scăpăm fără emoţii, vorba ultimului lor album, dar e  infinit mai revigorant să râdem de propriile drame. Terapeutic.

TABU: Simpatic sound-ul uşor vintage, de rock’n’roll, al noii voastre întrebări muzicale, Aşa, şi? Textul pare scris de cineva care a trecut recent prin probleme. Ce probleme?

CORNEL ILIE: În ultima vreme, foarte mulţi din jurul meu se simt din ce în ce mai copleşiţi de ghinioane sau de întâmplări ciudate, nefericite. Probleme pe care, dacă le scoţi dintr-un context personal, nu sunt atât de grave. De-asta, tot timpul, când îmi explicau care le sunt grijile, le spuneam:  “Aşa, şi? O să treacă repede, este doar o perioadă şi o să vezi că toate relele duc la un lucru bun”. Aşa am ajuns să cred în puterea lui “Aşa, şi?”, ca o ‘injecţie” care să te ţină pe picioare, nu ca o încurajare la delăsare.

TABU: Care eşti tu, cel adevărat? Tipul care vrea să dea „prăjitura  cu jeleu la puştoaice de liceu”, sau romanticul incurabil de pe blog?

CORNEL: Sunt în zodia Gemenilor. Oamenii din Gemeni se presupune că au mai multe feţe. Când aud fetele că sunt în Gemeni, reacţia lor e „Îîî!”. Dar vorbim despre perioade diferite. Prăjitura cu jeleu înseamnă 2001. E  o stare prin care am trecut – bine, mai trecem şi acum, uneori. Li se întâmplă şi unor oameni de 40 – 50 de ani. Poate, acum, n-aş şti să-l scriu exact aşa. Sincer, sunt piese pe care, acum, nu le-aş mai scrie.

Mi-ai vorbit despre reacţia amuzantă a tipelor, când află că eşti Geamăn. De ce crezi că femeile preferă bărbaţii previzibili?

Din nou, depinde despre ce vârste vorbim. Probabil că, după 25 de ani, după ce au avut câteva eşecuri, preferă bărbaţii de la care ştiu la ce să se aştepte. Şi mai e o chestie: teama de a fi prea fericită ca, după aceea, să sufere şi mai mult.

Ai experimentat vreodată teama de a fi prea fericit?

Da. Şi teama de a face anumite lucruri pentru o persoană cu care ştiam că nu pot să fiu decât temporar. Ştiu, câteodată e un act de egoism pur; dar alteori vine din nevoia de autoprotecţie. Pe de altă parte, deşi raţiunea îţi spune să te abţii, când eşti acolo, într-un  anumit context, faci chestii de care nu te credeai în stare.

Ţi se întâmplă des să te laşi dus de val?

De cele mai multe ori, da. Din pasiune, adeseori fac lucruri care nu duc nicăieri. Dar senzaţia pe care o trăieşti făcând lucrurile astea e atât de intensă, încât drama de după e mai uşor de îndurat.

Şi totuşi, la concerte eşti destul de rezervat, nu te prea lansezi în flirturi cu fanele.

Am şi eu o vârstă; am făcut deja toate tâmpeniile pe care se presupune că trebuie să le facă un cântăreţ. Bine, viaţa noastră nu e exact viaţa unei trupe rock, aşa cum o vezi în filme: sex, droguri şi rock & roll. Acum, e mai mult  rock & roll.

(Continuarea, în viitorul nostru număr, Tabu de iulie – august.)

Foto: Ivu Petru.

Articole asemanatoare
artiști pop
Noua generație de artiști pop își explorează sexualitatea prin muzică
Drake
Muzica lui Drake, BTS și Ariana Grande a generat cele mai mari venituri
Kacey Musgraves
Kacey Musgraves: „Femeile produc muzică mai bună decât bărbații”
Ed Sheeran
Ed Sheeran face copiii mai fericiți, spun cercetătorii

Comenteaza acest articol

Cornel Ilie: Preludiul unui interviu

by   2 min
0