Tabu
Image default
PEOPLESlider

Cornelia Catanga a murit la 63 de ani. Artista suferea de Covid-19

Doliu în showbizul românesc. Artista de muzică lăutărească Cornelia Catanga a stins din viață, vineri dimineață, la vârsta de 63 de ani. Suferea de Covid-19.

Anunțul morții ei a fost făcut de Mara Bănică, pe pagina ei de Facebook.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost Cornelia Catanga?

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga. În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist. În 1971 cântă pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romică Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.

A îmbrăcat rochia de mireasă la 55 de ani

Cornelia Catanga s-a cununat religios cu Aurel Pădureanu, în 2014, după 24 de ani de relație. Cantăreața de muzică lăutarească a îmbrăcat o rochie de mireasă din dantelă Chantilly și a avut 12 perechi de nași. Șase ani mai târziu, artista anunța că, după 33 de ani, relația lor s-a surpat. Nu mai mâncau la aceeași masă, nu mai dormeau în același pat, dar locuiau, totuși, în aceeași casă, la etaje diferite.

„Eu și Aurel ne-am tot certat, eu sunt mai impulsivă, mai repezită, mă știe toată lumea, așa că am decis să liniștim lucrurile și să luăm o pauză. Nu mai dormim împreună din luna aprilie, locuim în vila închiriată din Bragadiru la etaje diferite, fiecare e cu camera lui, nu vorbim, nu mâncăm la aceeași masă. Nu se pune încă problema divorțului, om mai vedea.

La cântări suntem însă o echipă, mergem împreună, cântăm împreună, așa avem contractele. Oricum, pe 6 august de ziua lui, fiul nostru, Alex, i-a pregătit o surpriză la un local, o masă întinsă cu bunătăți, am fost și eu, că doar e tatăl copilului meu. Trebuie să fim împreună, ca soț și soție, și la nunta băiatului nostru, care va avea loc după necazurile cu pandemia de coronavirus. Va fi un chef de pomină, cu 150 de invitați”, a dezvăluia Cornelia Catanga pentru Click.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Ea este actrița care trebuia s-o interpreteze pe Rachel Green din Friends

Andreea Damian

Ce face Andreea Berecleanu pentru fiul ei ca să-l protejeze de Corona Virus

Tabu Tabu

Astronauta Christina Koch tocmai a stabilit un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spațiu

Andreea Damian

Urs Fischer ⎪ Suflul punk de la Louis Vuitton

Ciocîrlan

Cum să reduci riscul de infectare cu Covid-19 când iei masa în oraș: sfaturi de la un expert în boli infecțioase

Andreea Damian

Tendințe de călătorie 2021: care vor fi cele mai populare destinații?

Andreea Damian

Scrie un comentariu