Tabu
HEALTH Slider

Coronavirus: de ce pierderea gustului și a mirosului nu ar trebui să ne îngrijoreze?

pierderea mirosului

Pierderea mirosului este un simptom destul de frecvent la pacienții cu coronavirus. În general, pacienții se simt anxioși cu privire la acest simptom. De fapt, în 70 până la 85% din cazurile de Covid-19 care prezintă acest simptom, pierderea mirosului este sinonimă cu o formă ușoară a virusului, spun cercetătorii francezi.

Putem într-adevăr să considerăm că, atunci când aveți o infecție Covid, este mai bine să aveți anosmie (pierderea mirosului), care este mai degrabă un semn al unei infecții ușoare” , mărturisește profesorul Stéphane Hans, șeful departamentului ORL la spitalul Foch din Suresnes (Franța).

Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au examinat evoluția stării de sănătate în cazul celor 1.300 de pacienți confirmați cu infecții COVID-19. Acest larg eșantion a fost împărțit în patru grupe, în funcție de nivelul de gravitate al bolii:

  • grupa pacienților cu o formă ușoară de boală, adică cei fără pneumonii și care au fost monitorizați la domiciliu;
  • apoi „moderații”, cei care prezentau unele semne clinice de pneumonie (febră, tuse, dispnee, respirație rapidă), dar fără indicii de pneumonie gravă;
  • „severii”, adică cei cu frecvență respiratorie diminuată și/sau detresă respiratorie severă, care au necesitat mască de oxigen la spital;
  • cazurile foarte grave, internate la terapie intensivă sau în reanimare

Rezultatul a fost fără echivoc: 70 până la 85 la sută dintre pacienții cu o formă ușoară sau moderată de COVID-19 sufereau de anosmie, în timp ce dintre cei spitalizați, numai 10 până la 15 la sută au semnalat că au acest simptom.

O altă veste bună menită să îi liniștească pe cei care suferă de anosmie ca urmare a unei infecții cu coronavirus este că potrivit studiului, 85 la sută dintre pacienții care și-au pierdut mirosul și le-au recăpătat în decurs de trei luni.

ARTICOLE SIMILARE

Cum și-a surprins Ana Morodan fanii de pe internet cu noua sa ipostază

Tabu Tabu

Jennifer Lopez lansează o linie de produse pentru îngrijirea pielii

Andreea Damian

„Pandemia” de halitoză – un efect secundar neplăcut al purtării măștilor

Andreea Damian

Shania Twain, mărturisire neașteptată despre fiul ei

Andreea Damian

Electrocardiograme gratuite copiilor!

realitatea

Nu vă mai îngrijorați degeaba când copiii folosesc telefoanele, un studiu arată că nu e periculos

realitatea

Scrie un comentariu