Tabu
Image default
HEALTHSlider

Coronavirus: de ce pierderea gustului și a mirosului nu ar trebui să ne îngrijoreze?

Pierderea mirosului este un simptom destul de frecvent la pacienții cu coronavirus. În general, pacienții se simt anxioși cu privire la acest simptom. De fapt, în 70 până la 85% din cazurile de Covid-19 care prezintă acest simptom, pierderea mirosului este sinonimă cu o formă ușoară a virusului, spun cercetătorii francezi.

Putem într-adevăr să considerăm că, atunci când aveți o infecție Covid, este mai bine să aveți anosmie (pierderea mirosului), care este mai degrabă un semn al unei infecții ușoare” , mărturisește profesorul Stéphane Hans, șeful departamentului ORL la spitalul Foch din Suresnes (Franța).

Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au examinat evoluția stării de sănătate în cazul celor 1.300 de pacienți confirmați cu infecții COVID-19. Acest larg eșantion a fost împărțit în patru grupe, în funcție de nivelul de gravitate al bolii:

  • grupa pacienților cu o formă ușoară de boală, adică cei fără pneumonii și care au fost monitorizați la domiciliu;
  • apoi „moderații”, cei care prezentau unele semne clinice de pneumonie (febră, tuse, dispnee, respirație rapidă), dar fără indicii de pneumonie gravă;
  • „severii”, adică cei cu frecvență respiratorie diminuată și/sau detresă respiratorie severă, care au necesitat mască de oxigen la spital;
  • cazurile foarte grave, internate la terapie intensivă sau în reanimare

Rezultatul a fost fără echivoc: 70 până la 85 la sută dintre pacienții cu o formă ușoară sau moderată de COVID-19 sufereau de anosmie, în timp ce dintre cei spitalizați, numai 10 până la 15 la sută au semnalat că au acest simptom.

O altă veste bună menită să îi liniștească pe cei care suferă de anosmie ca urmare a unei infecții cu coronavirus este că potrivit studiului, 85 la sută dintre pacienții care și-au pierdut mirosul și le-au recăpătat în decurs de trei luni.

ARTICOLE SIMILARE

Sofia Vergara are o nepoată de 30 de ani care arată exact ca ea FOTO

Andreea Damian

John Turturro lucrează la un spin-off al filmului The Big Lebowski despre viața lui Jesus Quintana

realitatea

Drama teribilă din trecutul actriței Jessica Alba

Andreea Damian

Punctul G nu există. Cum arată noua hartă a plăcerii feminine

Andreea Damian

Gelozia. De la sentiment nevinovat la factor daunator

realitatea

Ce rugăciune rostește Theo Rose pentru o naștere ușoară și binecuvântată

Andreea Damian

Scrie un comentariu