Tabu
HEALTHSlider

Coronavirusul din China se transmite înainte de apariția simptomelor. Ce măsuri se recomandă

Noul coronavirus din China care a infectat peste 2.000 de persoane este transmisibil în perioada de incubație, înainte de apariția simptomelor, ceea ce face ca răspândirea lui să fie mai greu de controlat.

Perioada de incubație, au avertizat oficialii citați de BBC News, poate dura între una și 14 zile. Fără simptome, o persoană nu are de unde să știe dacă este infectată, dar poate transmite virusul altor oameni.

Măştile nu pot opri particulele virale să vă intre în nas ori în gură. Acestea pot trece prin mască sau pe lângă mască. Ce face însă masca este că te împiedica să-ţi atingi nasul şi gura, una dintre cele mai comune metode de transmitere a virusului.

Pe de altă parte, autoritățile sanitare din Beijing le-au cerut cetățenilor, prin SMS, să nu-și mai dea mâna, nici măcar pentru salut.

Persoanele cu Sars (ultimul focar mortal de coronavirus care a lovit China) și Ebola sunt contagioase doar atunci când apar simptome. Astfel de focare sunt relativ ușor de oprit – persoanele bolnave sunt identificate și izolate iar cele cu care au intrat în contact monitorizate.

Cel puțin 56 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului, au anunțat duminică autoritățile, care au semnalat și un prim deces la Shanghai. Tot mai multe orașe au decis să introducă măsuri severe de prevenire a răspândirii virusului, în vreme ce președintele Xi Jinping a admis că țara se confruntă cu „o situație gravă”.

Oficialii au anunțat că vânzarea de animale sălbatice din China va fi interzisă începând de duminică.

sursa: tabuhighlife.ro

ARTICOLE SIMILARE

Florin Dumitrescu și soția, aniversare surpriză

Tabu Tabu

Nicole Kidman vrea să mai adopte un copil

Andreea Damian

Meghan, ducesă de Sussex, și-a câștigat un nou titlu

Andreea Damian

Povestea incredibilă a unui bărbat însărcinat

realitatea

Bagheta de pâine, ultima tendință în modă și design?

Ciocîrlan

Tatuaje 2019 – Toate aceste stiluri de tatuaje sunt la modă acum!

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu