Home > Agenda > Cultura > ”Corpul femeilor a devenit un adevarat camp de razboi ”

”Corpul femeilor a devenit un adevarat camp de razboi ”

In dezbaterea de marti, deputatii si-au exprimat dezamagirea fata de lipsa unui acord cu consiliul privind amendarea bugetului uniunii pe 2014 si pentru noul buget pentru 2015, cerand vointa politica din partea statelor membre pentru a rezolva problema facturilor neplatite care se aduna continuu. Discutiile se vor relua dupa prezentarea unei noi propuneri bugetare la 28 noiembrie.

“Corpul femeilor a devenit un adevarat camp de batalie, iar violul este folosit ca o arma de razboi” a declarat ginecologul congolez Denis Mukwege la ceremonia de decernarea a Premiului Saharov 2014, organizata la 26 noiembrie la Strabourg. Denis Mukwege a primit acest premiu ca o recunoastere a muncii sale dedicate miilor de victime ale bandelor de violatori si ale violentei sexuale in Republica Democrata Congo.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a recunoscut caracterul remarcabil al muncii doctorului Denis Mukwege si si-a exprimat admiratia si profundul respect pentru omul care lupta pentru demnitatea femeilor, pentru dreptate si pace in tara sa. “Trebuie sa combatem nedreptatea, si sa ii pedepsim, pe vinovatii de violuri in masa, utilizate ca arma de razboi si teroare impotriva fiintelor fragile si inocente”, a declarat Martin Schulz.

Articole asemanatoare
Burberry a unit Londra cu Los Angeles-ul intr-un eveniment grandios!
Ce le-a transmis Papa Francisc tuturor cetatenilor Europei

”Corpul femeilor a devenit un adevarat camp de razboi ”

by   1 min
2