Home > beauty > Cosmeticele bio – între mit și realitate

Cosmeticele bio – între mit și realitate

cosmeticele bio

Nu există produs 100% natural, chiar dacă pe etichetă scrie BIO. 100% natural este doar cel făcut în casă, dar care este bun de folosit zece minute pentru că apoi își pierde din proprietăți.

Ce sunt cosmeticele bio? De unde le iei și cum le alegi în așa fel încât să se potrivească cu tenul tău? Cum ar trebui să le folosești pentru a te bucura de cele mai bune efecte? Ce ingrediente au în compoziție? La toate aceste întrebări vom încerca să răspundem în rândurile următoare.

Cosmeticele bio sunt produsele la realizarea cărora au fost respectate reglementările Uniunii Europene pentru cultivarea, obținerea, prelucrarea și ambalarea produsele ecologice: nu s-au folosit substanțe chimice (conservanți, parabeni, etc.) sau ingrediente modificate genetic și sunt în perfectă armonie cu natura. Ingredientele naturale au o mulțime de substanțe active, mai eficiente decât cele chimice. Așadar, când vom folosi termenul „bio”, ne vom referi de fapt la produsele certificate bio, ecologic sau organic.

În ceea ce privește termenul de valabilitate, el este același cu cel de la produsele convenționale și poate să ajungă până la 30 de luni. Este important, însă, să se țină cont și de termenul de valabilitate după deschiderea recipientului, marcat separat pe ambalaj. Dacă produsele naturale au un termen de valabilitate de maxim 18 luni de la deschidere (conțin printre altele și conservanți naturali) cosmeticele bio pot fi folosite în decursul a maxim șase luni de la deschiderea ambalajului.

citește continuarea pe Tabuhighlife.ro


Comenteaza acest articol

Cosmeticele bio – între mit și realitate

by Andreea Damian   1 min
0