Tabu
Image default
HEALTHSlider

Covid-19: 8 sfaturi pentru a sărbători Crăciunul în siguranță alături de cei dragi

Crăciunul nu va fi anulat! Orașele sunt deja împodobite cu luminițe, goana după cadouri a început deja, iar cei mici pregătesc listele pentru Moșul. Celebrarea sărbătorii de iarnă împreună cu familia va fi posibilă, ne asigură autoritățile.

Covid-19 nu a dispărut, prin urmare este important să respectăm câteva reguli pentru a limita răspândirea coronavirusului. Din fericire, România nu se află încă în carantină, o veste bună pentru noi toți să ne reunim cu cei dragi. Chair dacă în unele localități nu există restricții de deplasare, tuturor ne revine sarcina de a-i proteja pe cei dragi. Cum? Află din rândurile următoare.

În primul rând, limitează numărul de invitați. Dacă ești gazdă, fii atentă la câți oaspeți chemi acasă. cu cât sunteți mai puțini, cu atât mai puțin probabil să se infectezi.

Poartă mască – atunci când este posibil, asigură-te că ai o mască de protecție pe față. Este una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva Covid-19. Dacă descoperi că alungă magia Crăciunului, nimic nu te împiedică să o personalizezi cu câteva steluțe și niște coarne de ren pe laterale.

Păstrați distanța – știm că sărbătoarea Crăciunului este o ocazie pentru îmbrățișări și săturăti, dar anul acesta va trebui să stăm în băncuța noastră. Așa că le vom lăsa pentru altă dată. Și în jurul mesei va trebui să încercăm să păstrăm distanța. Ideal ar fi să lăsăm un scaun între fiecare persoană pentru a limita riscul.

Fără mâncare la comun – este o obișnuință ca la masa de Crăciun să fie mai multe feluri de mâncare, din care să se servească toată lumea. Dar în acest an, indicat ar fi ca fiecare să aibă porția sa în față. Sau dacă acest lucru nu este posibil, fiecare persoană ar trebui să aibă tacâmurile necesare pentru a se servi.

Aerisiți cât mai mult posibil. Când vorbim și respirăm, aruncăm picături mici de apă care pot rămâne în aer ore întregi, iar acest lucru poate fi foarte periculos dacă o persoană are Covid-19. Prin urmare, ar trebui să vă amintiți să păstrați cel puțin o fereastră deschisă tot timpul.

Autoizolați-vă și testați-vă înainte și după sărbători – pentru a fi siguri că nu îi infectați pe cei din jur înainte și după sărbători, soluția de carantină pare a fi cea mai eficientă. De asemenea, puteți face un test PCR înainte de a vă alătura celor dragi.

Nu e o soluție de dorit dar mai bine ar fi să anulați masa de Crăciun și să vă reîntâlniți atunci când virusul este, poate, mai puțin prezent.

Crăciunul de la distanță: pentru a elimina riscul de contaminare 100%, cel mai bine ar fi să aveți un Crăciun la distanță. Poate mai puțin distractiv, dar mai sigur.

ARTICOLE SIMILARE

Femei puternice care au schimbat lumea modei

Andreea Damian

Răspunsul repetat dat de Lady Gaga despre Bradley Cooper a fost memificat pe Twitter

realitatea

Adevărul despre problemele de sănătate ale Christinei Applegate

Andreea Damian

Sindromul BURNOUT este recunoscut oficial ca boală, potrivit OMS

Andreea Damian

Toyota construiește orașul smart cu AI, roboți și mașini care se conduc singure

Andreea Damian

Kitul de îngrijire la domiciliu împotriva COVID-19

Andreea Damian

Scrie un comentariu