Tabu
Image default
HEALTH Slider

Covid-19: ce vitamine să iei ca să te pui pe picioare?

Deoarece nu există un tratament pentru coronavirus, toate mijloacele sunt bune pentru a vă pune în picioare după boală. Sunt vitaminele eficiente? Pe care să le consumi? Care e doza zilnică? Iată ce trebuie să știi.

La câteva luni după ce a contractat Covid-19, Viviana încă se simte obosită și corpul ei pare „greu”. Pe rețelele de socializare, mulți pacienți care au avut Sars-CoV-2 reclamă aceleași simptome: oboseala, tusea, dificultățile de respirație și migrenele persistă săptămâni bune.

Sunt vitaminele eficiente?

Pentru a accelera procesul de vindecare, mulți medici administrează vitamine pacienților lor. Niciun studiu nu arată că administrarea de vitamine poate ajuta la prevenirea coronavirusului, dar pot întări imunitatea pacienților. Doza va depinde apoi de rezultatele analizelor din sânge ale pacienților și de nevoile acestora.

Ce vitamine să iei?

Pentru coronavirus, ca și alte afecțiuni infecțioase, administrarea de vitamina D poate ajuta la recuperare. Vitamina D este cunoscută pentru acțiunile sale asupra oaselor. Cu toate acestea, acționează și în special la nivel intestinal, știind că imunitatea este de 80% asupra mucoasei intestinale, potrivit experților. Această vitamină joacă un rol în reglarea și suprimarea răspunsului inflamator al citokinelor la originea sindromului de detresă respiratorie acută care caracterizează formele severe și adesea letale de Covid-19. Cu toate acestea, vitamina D nu poate fi considerată un tratament cu drepturi depline.

Vitamina C poate fi la fel de eficientă. Găsită în multe fructe și legume, vitamina C are proprietăți antioxidante, care ajută la prevenirea bolilor de inimă, reduc oboseala și anemia. În unele cazuri, medicul generalist poate prescrie și vitamina B12 sau B9 care contribuie la metabolismul energetic și la buna funcționare a sistemului imunitar.

Multe alimente bogate în vitamine, magneziu și/sau antioxidanți pot fi, de asemenea, recomandate de medic. Este cazul cu peștele (omega 3), strugurii (antioxidanții), citricele sau chiar fructele roșii (vitamina C). Pe de altă parte, ar trebui evitate alimentele pro-inflamatorii, cum ar fi carnea roșie sau zaharurile rafinate.

ARTICOLE SIMILARE

Nestlé nu poate pretinde că apa publică și îmbuteliată de corporație este „serviciu public”

realitatea

Un look numai bun pentru evenimente! Tutorial Glam make-up look

realitatea

Piranesi. Arhitecturi și fantasme | Expoziție aniversară

Ciocîrlan

Țara unde milioane de oameni riscă închisoare pentru sex în afara căsătoriei

Andreea Damian

Fosta știristă Raluca Lăzăruț a păstrat un secret patru luni și abia acum a ieșit la iveală

Tabu Tabu

Băuturile fermentate, noul elixir al tinereții

Andreea Damian

Scrie un comentariu