Tabu
Image default
CULTURE Slider

Creatorul personajelor Astérix și Obelix a murit la 92 de ani

Albert Uderzo, caricaturistul francez care a creat personajele Astérix​ și Obelix în 1959 alături de Rene Goscinny, a murit la vârsta de 92 de ani.

Albert Uderzo

„Albert Uderzo a murit în somn în casa sa din Neuilly în urma unui atac de cord, fără legătură cu noul coronavirus. Era foarte obosit de câteva săptămâni”, a anunțat Bernard de Choisy, soțul fiicei sale.

Născut din imigranți italieni, Uderzo s-a retras din activitate în 2011. Seria Astérix, pe care a creat-o alături de Rene Goscinny, a fost lansată în 1959 în revista franceză Pilote și a devenit faimoasă în toată lumea.

Seria urmărește aventurile unui războinic gal – Asterix – din anul 50 Î.e.n care primește o poțiune magică și dobândește super puteri. Alături de prietenul Obelix, păstrează satul său – ultimul care nu s-a predat Imperiului roman – în siguranță.

Seria Astérix s-a vândut în peste 380 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind tradusă în peste 100 de limbi. Un parc tematic pe această temă a fost deschis lângă Paris în 1989.

Uderzo și Goscinny au scris colaborat până la moartea celui din urmă, în 1977. Ulterior, Uderzo a continuat seria până în 2009.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie cu Sorin Onisor – credinta in Maramures

realitatea

Motivul neașteptat pentru care uitucii sunt mai inteligenți

Andreea Damian

Machiajul ochilor pentru toamna aceasta. Culorile puternice, preferatele vedetelor

Andreea Damian

Cosmeticele bio – între mit și realitate

Andreea Damian

Madonna va regiza filmul despre viaţa ei

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 26 octombrie

realitatea

Scrie un comentariu