Tabu
Image default
CULTURE Slider

Creatorul personajelor Astérix și Obelix a murit la 92 de ani

Albert Uderzo, caricaturistul francez care a creat personajele Astérix​ și Obelix în 1959 alături de Rene Goscinny, a murit la vârsta de 92 de ani.

Albert Uderzo

„Albert Uderzo a murit în somn în casa sa din Neuilly în urma unui atac de cord, fără legătură cu noul coronavirus. Era foarte obosit de câteva săptămâni”, a anunțat Bernard de Choisy, soțul fiicei sale.

Născut din imigranți italieni, Uderzo s-a retras din activitate în 2011. Seria Astérix, pe care a creat-o alături de Rene Goscinny, a fost lansată în 1959 în revista franceză Pilote și a devenit faimoasă în toată lumea.

Seria urmărește aventurile unui războinic gal – Asterix – din anul 50 Î.e.n care primește o poțiune magică și dobândește super puteri. Alături de prietenul Obelix, păstrează satul său – ultimul care nu s-a predat Imperiului roman – în siguranță.

Seria Astérix s-a vândut în peste 380 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind tradusă în peste 100 de limbi. Un parc tematic pe această temă a fost deschis lângă Paris în 1989.

Uderzo și Goscinny au scris colaborat până la moartea celui din urmă, în 1977. Ulterior, Uderzo a continuat seria până în 2009.

ARTICOLE SIMILARE

Pamela Anderson: Bărbații care se uită la filme porno sunt cei mai jalnici amanți

Andreea Damian

Ce exerciții să faci pentru a nu-ți pierde memoria în era digitală

realitatea

Pungile de cadouri Oscars conțin cremă de piele cu canabis și o perie de toaletă zâmbitoare

realitatea

Lady Gaga a explicat de ce Bradley Cooper i-a interzis să se machieze în A Star is Born

Andreea Damian

Filmările la Misiune Imposibilă 7, anulate din cauza epidemiei de coronavirus

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu