Tabu
Image default
CULTURE

Cristiana Grasu, fata de la beauty

tabu: Cum ți-ai început cariera în modeling și cum ai fost descoperită?

Cristiana Grasu: Contrar a ceea ce poate crede lumea, nu mi-am dorit niciodată să fiu model, nu am visat niciodată la asta, dar într-o zi, mama mea m-a împins către o agenție de modele unde am lucrat inițial mai mult ca hostesă vreo 2 ani, abia apoi am ajuns la MRA, agenția la care sunt acum. Primul editorial din cariera mea a fost un pictorial de beauty la Tabu.

tabu: Toată lumea vorbește despre tine spunându-ți „fata de la beauty”. Te-ai obișnuit cu apelativul acesta?

C.G.: Nu am știut că lumea mă numește astfel, dar bănuiesc că e normal, ținând cont că am apărut în foarte multe editoriale de beauty. Nu știu cum ar trebui să mă simt. Bine, bănuiesc, deoarece îmi plac foarte mult editorialele de beauty, le prefer editorialelor de fashion. Nu consider că asta înseamnă că mă limitez doar la beauty-uri, ci înseamnă că fac bine ceea ce fac.

tabu: Care este ședința foto pe care ți-o amintești cu cea mai mare plăcere?
C.G.: Ar fi multe. Cred că ar trebui să fie o reclamă foto la o mașină în Japonia, care a avut loc pe Insula Ochinaua. După 4 luni petrecute în Asia, muncind destul de greu, acest shooting a fost o mare plăcere: începând cu locația, echipa și o atmosferă foarte plăcută.

tabu: Ai lucrat și în străinătate, care sunt diferen­țele față de munca ta din România?

C.G.: În Asia, unde am lucrat mai mult acum câțiva ani, e ceva mai greu, mai multă muncă, și totul se petrece mai rapid față de Europa. Acolo, lucrurile sunt mai calme, mai puțin presate de timp și atmosfera e mai relaxată. A fost o experiență deosebită plecarea în Asia, dar prefer să muncesc în Europa. Momentan, lucrez în Paris, unde locuiesc de aproximativ un an.

tabu: Care este reacția ta atunci când transformarea prin care treci cu ajutorul machiajului și a coafurii este șocantă?

C.G.: Transformarea este deseori șocantă, dar îmi place foarte mult. Îmi place să joc diferite roluri, și cu cât machiajul și părul sunt mai bine realizate, cu atât reușesc să intru mai ușor în pielea personajului pe care trebuie să-l interpretez. O remarcă pe care am auzit-o de multe ori de la persoane care se uită în book-ul meu este că sunt foarte versatilă, iar asta m-a ajutat să pot apărea în foarte multe editoriale, fără a mă repeta vizual, de multe ori chiar fără să fiu recunoscută.

tabu: Ai trecut prin atâtea schimbări de look în pictorialele în care ai apărut. A fost una dintre ele atât de diferită de cum ești tu zi de zi încât ai fi vrut să o preiei?

C.G.: Multe dintre ele mi-au plăcut. De altfel, sunt puțin frustrată de faptul că nu pot să mă schimb. Când ești model, decizia de a-ți schimba culoarea sau lungimea părului nu-ți mai aparține ție și, drept urmare, nu prea au avut loc multe schimbări, dar intenționez să fac una radicală atunci când voi încheia această carieră.

tabu: Probabil că te cunoști cu toate echipele de make-up artiști, hair stiliști și stiliști de la noi. Ai niște preferați, nu neapărat pentru calitățile profesionale, ci pentru plăcerea de a lucra cu respectiva echipă?

C.G.: Le prefer celor din străinătate; mă simt mai bine acasă. Îmi face o deosebită plăcere să lucrez cu majoritatea echipelor din România.

tabu: Ai 1,70 înălțime și totuși ai apărut în pictoriale în majoritatea revistelor din România, cum îți explici asta? Toți suntem obișnuiți cu mitul mane­chinelor extrem de înalte.

C.G.: După cum ai spus, sunt numită „fata de la beauty“, așa că în mod normal nu ar fi trebuit să fie nicio problemă înălțimea, dar într-adevăr, în lumea asta chiar și pentru un pictorial de beauty trebuie să fii înaltă. Pornești de la început cu un punct în minus, dar dacă demonstrezi că poți să faci lucruri de calitate, că ești serioasă în ceea ce faci, în timp, opiniile se schimbă. Eu cred că prin asta am câștigat mult, am luat foarte în serios ceea ce fac, astfel am câștigat încrederea oamenilor.

 tabu: Ce alte standarde ai mai încălcat în modeling pe lângă înălțime?

C.G.: Probabil că și greutatea, nu sunt anorexică, nu cred în ceea ce promovează moda în zilele noastre, nu consider că o femeie e frumoasă la 1,80 m și 45 kg. Eu întotdeauna am vrut în primul rând să arăt bine pentru mine, și dacă și ceilalți m-au plăcut și chiar m-au ales pentru editoriale, cu atât mai bine.

tabu: Dacă nu ai fi reușit ca model, care era planul de rezervă?

C.G.: Plan de rezervă am avut mereu, deși nu l-aș numi totuși „de rezervă”. Mai degrabă aș numi modelingul un hobby, însă ceea ce mi-am dorit de mică a fost să lucrez în domeniul economic, pro­babil să am afacerea mea la un moment dat. Așa că în paralel cu modelingul am studiat la ASE, apoi am făcut un master în domeniul bancar, iar momentan, lucrez în finanțe la o bancă din Paris.

Liviu Ionescu, Director MRA Models Agency, despre secretul reușitei Cristianei

De departe, secretul îl reprezintă ambiția, perse­verența și puterea de muncă ieșite din comun. Ceea ce o face și mai specială este faptul că vorbim despre o fată născută și crescută în… București. Nu este nici moldoveancă și nici olteancă, așa cum s-ar putea crede conform acestor din urmă enumerate calități. Cristiana este un model care făcea hosting când a ajuns la agenția noastră. I-am ghicit potențialul și a urmat întocmai toate sfaturile pe care i le-am dat. Sfaturile erau mai degrabă condiții care trebuiau îndeplinite ca să reușească.

Prima a fost să slăbească. A slăbit pe parcursul a 2 ani în jur de 12 kg! Trebuie menționat și faptul că tipologia Cristianei este puțin atipică pentru o româncă: blondă, ten perfect, ochi albaștri, și este extrem de plăcută când lucrezi cu ea ca model. Toate acestea au diferențiat-o de celelalte modele românce. A reușit să pătrundă în elita modelingului românesc prin editoriale de beauty și, încet-încet, a început să apară și în cele de fashion. Este SINGURUL model român sub 1,70 m care a reușit să apară în toate revistele de modă în editoriale de fashion!

ARTICOLE SIMILARE

Premiile Oscar 2022, lista nominalizărilor. Filmele cu cele mai multe propuneri

Andreea Damian

Dorința neîmplinită a lui Michael Jackson. Și-a dorit foarte mult să facă asta

Andreea Damian

Gestul care a băgat-o pe Pamela Anderson într-o cușcă de animale, la Paris

Andreea Damian

Magda Demetrescu, prima Miss Romania

realitatea

TAYLOR SWIFT – FEARLESS

realitatea

Filmele lunii aprilie

realitatea

Scrie un comentariu