Home > Agenda > Criticat de biograful autoarei Beatrix Potter şi de părinţi, Peter Iepuraşul e pe primul loc în Box Office

Criticat de biograful autoarei Beatrix Potter şi de părinţi, Peter Iepuraşul e pe primul loc în Box Office

Lungmetrajul de aventuri “Peter Iepuraşul/ Peter Rabbit”, regizat de Will Gluck, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc de weekendul trecut, cu încasări de 1.006.486 de lei în primele trei zile de la lansare.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc de weekend s-a situat o altă premieră, lungmetrajul SF “Ready Player One: Să înceapă jocul/ Ready Player One”, regizat de Steven Spielberg, care a avut încasări de 723.483,78 de lei.

Înaintea lansării, Matthew Dennison, cel care a publicat în 2016 o biografie a autoarei uneia dintre cele mai iubite poveşti pentru copii – “Peter Iepuraşul/ Peter Rabbit” – spunea că Beatrix Potter nu ar fi fost niciodată de acord cu transpunerea poveştii lui Peter în versiunea de film propusă de Sony.

Dennison e de părere că filmul în care actorul James Corden este vocea lui Peter Iepuraşul, schimbă foarte mult caracterul personajului principal transformându-l pe Peter, dintr-un iepuraş blând şi simpatic, într-un soi de hărţuitor agresiv de cartier.

De altfel, în SUA filmul a fost reclamat de părinţi pentru scena în care mai mulţi iepuri îl atacă pe fiul lui McGregor cu mure deşi sunt conştienţi că va avea o criză severă de alergie.

Biograful scriitoarei spune că Beatrix Potter nu a vrut niciodată ca personajele sale să apară pe micile sau marile ecrane şi că singura variantă de prezentare artistică, alta decât cea a ilustraţiilor personale, cu care ar fi fost de acord este spectacolul de balet. De altfel, în 1936, când Walt Disney s-a oferit să transforme povestea lui Peter într-un film, Beatrix Potter a spus vehement nu.

În timpul vieţii sale, scriitoarea a urmărit cu foarte mare atenţie fiecare încercare de a-i transforma personajele pe care le-a creat în păpuşi sau altfel de articole destinate copiilor. Potter i-a lăsat însă drepturile de autor editurii sale – Warne – atunci când a murit. Iar de atunci, o industrie întreagă bazată pe cărţile sale a înflorit realizând o mulţime de produse specifice pentru copii, începând cu hăinuţe, jucării şi până la cănuţe de ceai. Potrivit editurii Warne, peste două milioane de cărţi scrise de Beatrix Potter se vând încă în fiecare an.

Articole asemanatoare
Victoria Beckham spune că a fost „agresată psihic și fizic” la școală
Renee Zellweger a izbucnit în lacrimi la premiera filmului Judy, în Toronto
Următorul agent 007 ar trebui să fie o femeie, spune fostul Bond, Pierce Brosnan
IT 2 încasări de 16,5 milioane de dolari din primele lansări internaționale

Criticat de biograful autoarei Beatrix Potter şi de părinţi, Peter Iepuraşul e pe primul loc în Box Office

by realitatea   1 min
1