Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Criza din Yemen: 85.000 de copii morți din cauza malnutriției

Se întâmplă în 2018, în lumea noastră evoluată, aproximativ 85.000 de copii sub vârsta de cinci ani au murit din cauza malnutriției acute în cei trei ani de război din Yemen, potrivit ONG-ului Salvați Copiii.

ONU a avertizat luna trecută că aproximativ 14 milioane de yemeniți se află la un pas de foamete. Yemenul a fost devastat de conflict. Luptele au escaladat în 2015, când o coaliție condusă de Arabia Saudită a lansat o campanie aeriană împotriva mișcării rebele Houthi, care l-a obligat pe președintele Abdrabbuh Mansour Hadi să fugă în străinătate.

Cel puțin 6.800 de civili au fost uciși și alți 10.700 răniți în război, potrivit ONU. Alți 22 de milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar după ce, din cauza luptelor s-a creat o situație de urgență în domeniul securității alimentare care a condus la o epidemie de holeră care a afectat la rândul ei 1,2 milioane de persoane.

Este dificil să se obțină un număr exact de decese, multe dintre ele nu sunt raportate, deoarece doar jumătate din instituțiile de sănătate din țară funcționează și mulți oameni sunt prea săraci pentru a le  accesa pe cele care rămân deschise. Salvați Copiii afirmă că și-a bazat cifrele privind ratele de mortalitate pe cazurile netratate de malnutriție severă acută la copiii sub cinci ani din datele compilate de ONU. Conform estimărilor, aproximativ 84.700 de copii ar fi murit în perioada aprilie 2015 – octombrie 2018 spune BBC.

Creșterea prețurilor la alimente și scăderea valorii monedei țării, ca urmare a unui război civil, aduc mai multor familii un risc de nesiguranță alimentară. Salvați copiii spune că, pe baza studiilor istorice, în cazul în care malnutriția acută este lăsată netratată, aproximativ 20-30% dintre copii vor mai muri în fiecare an. Copiii care mor in acest fel sufera imens, funcțiile vitale ale organelor lor încetinesc și în cele din urma se opresc. Sistemul lor imunitar este atât de slab încât este predispus la infecții complicate, iar unii copii devin atât de slăbiți încât nu mai pot nici măcar să plângă. Părinții asistă neputincioși la pierderea copiilor lor.

Luna trecută, ONU a avertizat că jumătate din populația țării sfâșiate de război se confruntă cu “condiții pre-foamete”.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle, în cursa pentru un nou titlu. Rivalele sale sunt Rihanna și Kim Kardashian

Andreea Damian

CARMEN HARRA, despre tragedia MONICĂI GABOR: “Crezi sau nu în blesteme, acestea apar sub diferite forme!”

Uite cum arata mama Iuliei Albu!

Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea

Andreea Damian

Măști de față naturale făcute în casă – cele mai bune rețete de la vedete

Andreea Damian

Exodul tinerilor – condamnabil sau nu?

realitatea

Scrie un comentariu