Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Casniciile si relatiile stabile ne fac mai sanatosi

O casnicie fericita  ofera un mare beneficiu: o viata lunga. Mai multe studii efectuate in SUA au demonstrat faptul ca oamenii casatoriti traiesc mai mult, fata de cei care nu au facut acest pas. In acest sens, barbatii par a fi mai avantajati pentru ca sunt supusi la un risc de doua ori mai mic de a muri inainte de 40 de ani, decat cei care nu au fost casatoriti niciodata.

Relatiile stabile pot reduce viciile si afectiunile

Tot casatoritii sunt expusi unui risc diminuat de a face diabet sau boli cardiace, Alzheimer, boli pulmonare sau boli cronice. In Statele Unite, de exemplu, numarul barbatilor insurati care sufera de boli cardiace este de trei ori mai mic decat al celor neinsurati. Referitor la femei, acestea sunt si ele mai protejate in ceea ce priveste afectiunile, in momentul in care intra intr-o relatie.

Odata cu implicarea intr-o relatie serioasa, partenerii pot renunta la unele vicii pe care le aveau. Un studiu din 2006 arata ca un numar urias de barbati au renuntat la alcool si marijuana dupa ce si-au legalizat relatiile. Cele mai multe femei, in schimb, au renuntat doar la alcool, continuand sa fumeze la fel de mult ca inainte de casnicie. Mai mult, studiile arata ca mai multe nefumatoare care se casatoresc cu fumatori, se apuca de fumat.

casniciile-si-relatiile-stabile-ne-fac-mai-sanatosi1Sexul regulat induce o stare psihica mai buna

Din aceasta perspectiva, o casnicie este mult mai benefica pentru femei. Desi majoritatea se plang de faptul ca sotii le scot din minti, in realitate casniciile feresc femeile de depresii. Odata asezata la casa ei, o femeie isi gaseste linistea interioara si sanatatea mintala, iar pentru acest lucru este nevoie de o relatie de lunga durata.

Pe de alta parte, barbatii scapa de stres cu ajutorul casatoriei. Un experiment efectuat in 2010, a aratat ca nivelul de stres este cu mult mai scazut in randul barbatilor casatoriti. Femeile par a fi mai stabile din acest punct de vedere.

Femeile si barbatii casatoriti fac mai mult sex decat cei care nu sunt casatoriti. Mai mult, 50% din barbatii insurati sunt extrem de multumiti cu viata lor sexuala, considerand sexul de calitate in timpul mariajului. Procentul este de 42% in cazul femeilor.

Stabilitatea financiara

Cand vine vorba de stabilitatea financiara, femeile si barbatii sunt la egalitate. Majoritatea cuplurilor casatorite sustin ca situatia lor financiara a devenit mult mai buna dupa casatorie. Partenerii au tendinta de a se sprijini reciproc si de a se sustine in cazul unei relatii de lunga durata.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie cu Sorin Onisor – Maramures

realitatea

Ultima imagine a lui Kate Middleton înainte să se retragă din viaţa publică

Andreea Damian

Legendarul chitarist Eddie Van Halen a murit. Avea 65 de ani

Andreea Damian

Heather Locklear a fost internată la psihiatrie. Actrița a încercat să se sinucidă

Andreea Damian

Ultimele luni din viaţa lui Marilyn Monroe vor fi ecranizate de BBC

Andreea Damian

Speak a cerut-o în căsătorie pe Ștefania. Moment unic la televizor

Tabu Tabu

Scrie un comentariu