Tabu
FASHIONSlider

Cu ce ne încălțăm la plajă? Cele mai populare opțiuni

Mersul desculț pe nisip este una dintre cele mai mari plăceri ale unei zile la plajă, dar, cel puțin în unele ocazii, va trebui să purtați încălțăminte dacă țărmul este alunecos, nisipul este prea fierbinte, există pietre ascuțite sau poate o sticlă spartă. În plus, este de neconceput să nu purtăm ceva în picioare într-o toaletă publică.

Șlapii sau flip-flops sunt soluția ideală. O pereche de șlapi damă oferă o aderență excelentă, protejează tălpile picioarelor de nisipul fierbinte și de eventualele răni sau abraziuni și izolează picioarele de suprafețele contaminate de bacterii. Alegeți să purtați șlapi damă dacă plaja pe care mergeți este nisipoasă. Atenție însă, pe pietre riscați să îi rupeți, pentru că, de obicei, acești șlapi damă nu sunt foarte rezistenți.

Dacă vă plac sporturile acvatice sau mersul pe stânci, veți avea nevoie de ceva care să vă acopere mai mult piciorul: pantofii de apă, care sunt mult mai stabili decât niște șlapi damă. Numiți uneori pantofi de apă, pantofi acvatici sau aquashoes, acești pantofi casual de plajă sunt o încălțăminte special concepută pentru activități în apă și în jurul acesteia, adică la mare, dar și pe malul unui lac sau al unui râu, sau chiar într-o piscină. Scopul lor nu este de a proteja picioarele de apă, ci de suprafețele alunecoase, aspre sau ascuțite, cum ar fi rocile de pe fundul mării.

Pentru a proteja corect picioarele, pantofii de apă vin cu o talpă flexibilă, care poate oferi aderență, dar și rezistență. Restul pantofului este în general confecționat dintr-o țesătură ușoară care lasă piciorul să respire și facilitează evacuarea apei. Această ușurință și flexibilitate fac ca pantofii de plajă să fie potriviți pentru o serie de sporturi nautice. Un alt avantaj al pantofilor de plajă este că vă permit să stați corect, chiar și pe nisipul instabil. De asemenea, aceștia ajută la protejarea arcadei piciorului.

Alte modele de pantofi casual damă pentru mersul la plajă:

Sandale de cauciuc

Acestea sunt acele sandale din cauciuc, plastic sau materiale durabile care vă permit să înotați și să mergeți pe stânci fără să vă tăiați. Sunt niște pantofi casual damă foarte utili și îi puteți folosi și în piscină pentru a evita bacteriile.

Șlapi damă tip sandale

Dacă vă plac și sandalele, și șlapii, puteți opta pentru o cominație între cele două: sunt din cauciuc și au o închidere la gleznă, astfel încât să rămână bine în picioare chiar și în apă și să se usuce rapid când ieșiți. Acesta este un model papuci casual damă mult mai stabil decât clasicii șlapi, pentru că sunt prinși la gleznă cu o baretă.

Sandale din pânză

Sandalele din pânză cu talpă din cauciuc sunt un model de pantofi casual damă foarte confortabili: le puteți folosi atât pe plajă, în apă, pe stânci, cât și în oraș și la munte în sezonul estival. Mai presus de toate, veți avea nevoie de ele dacă plajele pe care vreți să mergeți necesită o plimbare mai lungă.

Espadrile

Espadrilele sunt acei pantofi casual damă foarte comozi și drăguți, dar mai ales naturali (din pânză și sfoară). Espadrilele sunt făcute pentru vară! Așadar, le puteți purta pe plajă și apoi le puteți folosi seara, cu rochii, fuste și pantaloni, dar nu le folosiți în apă: se vor strica!

Pantofi casual damă: papuci Nike

Dacă vă doriți o pereche de încălțăminte de calitate, puteți să aruncați un ochi și asupra papucilor de la Nike. Acest brand investește considerabil în cercetare și dezvoltare pentru a crea produse ergonomice, care să se adapteze perfect formei piciorului. Talpa unor papuci Nike este adesea realizată din materiale moi și flexibile, cum ar fi spuma cu memorie, care asigură o amortizare excelentă și reduc presiunea asupra picioarelor.

Fie că preferați un look sportiv sau casual, veți găsi cu siguranță un model care să se potrivească gusturilor voastre. În plus, o pereche de papuci Nike este fabricată din materiale de înaltă calitate, care asigură durabilitate și rezistență în timp. Materialele sintetice și textile folosite sunt alese pentru a oferi o ventilație bună, menținând picioarele uscate și răcoroase, chiar și în zilele caniculare. Talpa este proiectată pentru a oferi aderență pe diverse suprafețe, reducând riscul de alunecare.

În ultimii ani, Nike a făcut pași importanți spre sustenabilitate, integrând materiale reciclate în produsele lor. Alegând papuci Nike, nu doar că beneficiați de un produs calitate, dar contribuiți și la protejarea mediului înconjurător.

În concluzie, alegerea depinde în principal de confort, de libertatea pe care o doriți și de preferințele dvs. de stil. Opțiunile sunt numeroase, de la șlapi de dama sau sandale și cea mai bună soluție trebuie evaluată în funcție de activitatea pe care o practicați și de tipul de plajă. Este esențial să purtați încălțăminte care să fie, înainte de toate, ușoară, confortabilă, ușor de curățat și care să se usuce rapid.

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

5 moduri ușoare prin care îți poți transforma baia într-un spa

Andreea Damian

Distanțare socială la cinema. Parisul lansează primul cinematograf pe apă

Andreea Damian

Da semne de violenta? Te loveste? Paraseste-l imediat!

realitatea

De ce simțim că timpul zboară în vacanță?

Andreea Damian

Rochia de mireasa a lui ALICE la nunta cu BRENCIU

Cafeneaua din Seul care te face să te simți ca un personaj din benzile desenate

Andreea Damian

Scrie un comentariu