Tabu
Image default
CULTURE

„Cu susu-n jos”: Expozitie de Philippe Ramette

In perioada 18 martie – 11 aprilie, la Galeria Centrul Artelor Vizuale – Multimedia din Bucuresti veti gasi expozitia “Cu susu-n jos” de Philippe Ramette, iar intrarea este libera. Miercuri, 18 martie, va avea loc vernisajul in prezenta artistului incepand cu ora 19.00.

Poet al absurdului, un dandy pierdut intr-o lume ce se vrea rationala, dar unde nebunia si violenta sunt la ele acasa, Philippe Ramette submineaza constant si indaratnic, demersul sau fiind o prima etapa a unei strategii de recucerire revolutionara, constand in a zdruncina, inainte de toate, convingerile. Artistul nu denunta minciunile din societatile noastre afirmand ca „suntem mintiti” (o actiune prea simpla sau deja intreprinsa de altii: unii au sustinut ca pipele nu ar fi ceea ce sunt in aparenta), ci ne sugereaza viziunea sa asupra lucrurilor, oferindu-ne posibilitatea de a observa realitati imposibile, prin afirmatia: „acest lucru este adevarat!”. Asta deoarece, in imaginile in care artistul se pune pe sine in scena – cateodata cu oarecare periculozitate –, totul este adevarat (sau aproape); totul pentru a demonstra, asa cum dovedesc fotografiile si fara a face uz de trucaje, faptul ca visele pot fi traite.
Care sunt uneltele artistului? Va vom dezvalui secretul! Adevarul este si mai frumos (si simplu, pana la urma)… Instrumentele sale – inspirat denumite proteze – actioneaza asupra imaginarului asa cum carjele (o alta tema recurenta in activitatea sa artistica) ii sunt de folos invalidului pentru a se deplasa. Ele sunt ascunse sub haine, redandu-i astfel Omului demnitatea si autonomia, cu pretul unor concesii ce nu ni se arata direct (o munca de conceptie considerabila, o ingeniozitate extraordinara, un inconfort sigur).

Nascut in 1961 la Auxerre, Philippe Ramette traieste si isi desfasoara activitatea la Paris.

ARTICOLE SIMILARE

O chestiune de perspectivă

realitatea

Pungile de cadouri Oscars conțin cremă de piele cu canabis și o perie de toaletă zâmbitoare

realitatea

Alina Pușcău dă moda pe muzică

realitatea

HBO a lansat primele imagini din ultimul sezon Game of Thrones

Andreea Damian

UNTOLD 2023 va avea loc pe 3-6 august. Când vor fi puse în vânzare primele bilete

Andreea Damian

Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

Andreea Damian

Scrie un comentariu