Tabu
Image default
PEOPLE Slider

„Cu toată dragostea mea, Pa’”. Legătura specială care i-a unit pe prințul Philip și prințesa Diana

Odată cu moartea prințului Philip pe 9 aprilie, familia regală deplânge pierderea unei persoane dragi, dar și a unuia dintre stâlpii acesteia. La douăzeci și trei de ani de la dispariția lui Lady Di, vă invităm să descoperiți relația unică dintre ducele de Edinburgh și nora sa.

Prințesa Diana a fermecat familia regală încă de la prima sa vizită la Balmoral. Minunată, cu sânge albastru din naștere, Diana Spencer, în vârstă de 19 ani, avea totul pentru a deveni soția perfectă pe care regina Elisabeta a II-a și soțul ei și-au dorit-o pentru fiul lor Charles. La 32 de ani, acesta din urmă hotărâse în cele din urmă să se căsătorească și, prin urmare, viitorul regalității era în sfârșit asigurat. „Philip a făcut totul pentru a o face să se simtă bine și în largul său. A făcut-o să râdă. Era foarte atașat de ea”, scrie Richard Kay, cronicar al familiei regale. După cum reiese din scrisorile schimbate între Prințul Consort și nora sa, Philip și Diana au avut o admirație și afecțiune reciprocă. De fapt, toate scrisorile ducelui de Edinburgh către Diana au fost semnate: „Cu toată dragostea mea, Pa’”– el se referea întotdeauna la el și la regină drept „Pa și Ma”.

„Philip a avut multă simpatie pentru ea”

Cunoscut pentru sinceritate, prințul Philip nu a fost întotdeauna tandru cu nora sa, de al cărui angajament față de instituție se îndoia. În ciuda eforturilor sale de a se integra în familia regală, tânăra prințesă și-a căutat întotdeauna locul. Nunta secolului sărbătorită pe 29 iulie 1981 se transformă într-un coșmar pentru Diana când descoperă că Charles a rămas aproape de fosta sa iubită, Camilla Parker-Bowles. Obsedată de rivala ei, Diana se transformă într-o prințesă iritabilă, pe care nimic nu pare să o liniștească, nici măcar nașterile lui William (1982) și Harry (1984). Familia, care a ignorat apoi bulimia și atacurile de anorexie ale Dianei, a suspectat depresia post-natală. „Oricare ar fi originea nenorocirii ei, Philip a avut multă simpatie pentru ea”, comentează Richard Kay. Singura persoană din familie care a experimentat viața reală, departe de Buckingham, prințul Philip îi acordă atenție Dianei și o ascultă. La fel ca el, ea a fost o piesă adăugată, „căsătorită cu familia regală și care a trebuit să facă față stresului și responsabilităților noului său rol”, își amintește cronicarul.

„Charles a fost un prost care a riscat totul cu Camilla”

Neînțeleasă și neglijată de soțul ei – care continuă să o vadă pe Camilla – Prințesa de Wales găsește sprijinul socrului ei. „Voi face orice să te ajut pe tine și pe Charles cât de bine pot. Dar trebuie să recunosc că nu am talent ca și consilier în căsătorie!”, i-a scris prințul Philip într-o scrisoare citată într-un articol de Daily Mail. „Dragă Pa’, am fost deosebit de emoționată de ultima ta scrisoare, care mi-a dovedit, dacă nu știam deja, că ții cu adevărat la mine. Ești foarte modest în ceea ce privește abilitățile de consiliere în căsătorie și nu sunt de acord cu tine!”, răspunde Diana. Enervat de comportamentul fiului său și de zvonurile despre adulter, soțul reginei Elisabeta a II-a aruncă vina pe Charles. „Nu aprobăm ca oricare dintre voi să aibă iubiți. Charles a fost un prost care a riscat totul cu Camilla pentru un om din poziția sa. Nu ne-am imaginat niciodată că ar putea dori să te părăsească pentru ea”.

„Ma-ma și Pa”

În 1992, după un deceniu de escapade conjugale care apăreau pe primele pagini ale tabloidelor engleze, lansarea unei cărți va însemna începutul unei rupturi dintre socru și nora sa. În această biografie a lui Edward Morton, intitulată Diana, adevărata ei poveste, prințesa de Wales intră în detalii despre relația ei dureroasă cu Charles și despre lipsa de empatie din partea familiei regale. Dezvăluiri care l-au făcut pe prințul Philip „furios”, potrivit ziaristului de la Daily Mail. În acel moment, simpla mențiune a numelui Dianei era suficientă pentru a-l enerva. „Dacă s-a săturat de familia regală, trebuie doar să meargă și să stea afară”, s-a înfuriat el. În decembrie 1992, Charles și Diana s-au despărțit. Divorțul lor va fi pronunțat patru ani mai târziu. Până la moartea sa pe 31 august 1997, Diana a continuat să-i numească pe regină și pe soțul ei „Ma-ma” și „Pa’”.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle, o „prințesă” înainte de a se căsători cu Harry. Dezvăluiri-bombă despre fosta ducesă

Andreea Damian

Nicole Scherzinger a fost dată afară din juriul X Factor. Cine o va înlocui?

Andreea Damian

Antonio Banderas se întoarce la Melanie Griffith, după 4 ani de la divorț?

Andreea Damian

Anne Hathaway a anunţat că este însărcinată cu al doilea copil

Andreea Damian

Trupa Metallica lansează o carte pentru copii

Andreea Damian

Willmark s-a apucat de grădinărit în izolare

Tabu Tabu

Scrie un comentariu