Tabu
Image default
lifestyle

CULINAR TABU: Biscuiții lui Vero

INGREDIENTE:
– 170g unt nesărat (lasat să se înmoaie la temperatura camerei)  
– 250g zahăr brun  
– 100g zahăr tos  
– 1 linguriță esență de vanilie  
– 1 ou bătut
– 125g faină
– 1 linguriță sare 
– 1 linguriță scorțișoară
– 1/2 linguriță nucșoară 
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodă
– 300g cereale de ovăz 
– 150g fulgi de orez  
– 100g nucă rasă de cocos (neîndulcită) 
– 170g ciocolata neagra 80% cacao, sfărâmițată
– opțional: stafide, nuci

PASUL 1. Se preîncălzește cuptorul și se amestecă, cu mixerul sau manual(de preferat), untul moale cu zahărul brun și tos până ce devine o compoziție pufoasă. Se adaugă vanilia si oul.

PASUL 2. Ingredientele uscate, adică făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea și nucșoara se amesteca separat într-un bol, apoi se toarnă în compoziția de bază.

PASUL 3. Se adaugă cerealele de ovăz și fulgii de de orez, nuca de cocos, ciocolata (de preferintă luată de la frigider) se fărâmițează deasupra bolului, apoi se amestecă totul foarte bine până ce se combină bine toate ingredientele.

NOTĂ. Compoziția va fi fărâmicioasă, dar nu vă îngrijorați, aveti doar grijă ca totul sa fie bine încorporat. În cazul în care nu aveți încredere în ce vă spun mai adăugați un ou bătut.

PASUL 4. Se ia cu o lingură din compoziție și se pune pe o tavă tapetată cu hârtie cerată de copt. Se bagă la cuptorul preîncălzit și se lasă 12 minute sau până ce biscuiții se rumenesc ușor, dar, atenție, sunt înca moi în mijloc. Se lasă la răcit pentru a deveni crocanți.

PASUL 5. Cea mai bună poftă!

ARTICOLE SIMILARE

TRAGIC! Ultima dorinta a cascadorului Szobi Cseh, de pe patul de spital

Mica de la “Abracadabra” a murit!

Viena, primul oraș din lume în funcție de calitatea vieții

realitatea

Are şi jazzul românesc Muzza lui

Diane Kruger era să o omoare pe Sharon Stone

realitatea

La 16 ani, Agelina Jolie s-a culcat cu iubitul mamei sale

realitatea

Scrie un comentariu