INGREDIENTE:
– 200 grame mușchi de vită (proaspătă și fără niciun pic de grăsime)
– o lingură de capere curățate frumos și tăiate mărunt (dacă sunt la borcan, aveți grijă sa se scurgă toată zeama din ele)
– o ceapă medie tocată mărunt
– o lingură de muștar de Dijon
– un gălbenuș de ou
– o lingură de măcriș
– sare
– piper proaspăt măcinat
– o baghetă feliată
– 200 grame de smântână
– 3 sau 4 ridichii date la răzătoare
PASUL 1. Tăiați carnea de vită în cubulețe cât mai mici. O să aveți nevoie de un cuțit foarte ascuțit pentru treaba asta.
PASUL 2. Amestecați carnea tăiată cu ceapa, caperele, măcrișul, muștarul și gălbenușul de ou. Adăugați sarea și piperul după gust.
PASUL 3. Prăjiți 5 sau 6 felii de baghetă.
PASUL 4. Amestecați ridichiile rase cu smântâna.
PASUL 5. Cu ajutorul unei linguri puneți carnea peste feliile de baghetă.
PASUL 6. Feste fiecare felie adăugați câte o linguriță de smântână.
PASUL 7. Cam gata. Poftă TABUnă și nu exagerați pentru că, în ciuda gustului foarte bun, e vorba de carne tocată.