Tabu
Image default
lifestyle

Culinar Tabu: Gâscă la cuptor

Vom începe cu gâsca pentru că e mai mare. Ca să pregătiți o gâscă serioasă la cuptor aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– o gâscă de vreo 3 kilograme
– o gutuie mare
– un cățel de usturoi
– 400 grame arpagic
– 600 grame ciuperci de orice fel, dar mai mari
– o legătură busuioc proaspăt
– 2 pahare vin roșu sec
– sare
– piper

Așa cum sper că v-am obișnuit o luăm pe pași pentru că este mult mai simplu.

PASUL 1. Cumpărați gâsca de preferință de la țară. Este mult mai ieftină și mult mai sănătoasă. Dacă nu aveți relații în mediul rural este în regulă și o gâscă mai urbană din supermarket.

PASUL 2. Pasul ăsta necesită o căruță de bunăvoință pentru că se referă la curățarea arpagicului. Sfatul nostru e să mai chemați câțiva prineteni, oricum nu veți mânca gâsca singuri. Ajutorul lor nu vă va mai pune răbdarea la încercare. Dacă sunteți singuri pe lume:) și nu aveți răbdare, puneți două cepe mai mari. Curățați și usturoiul cu ocazia asta.

PASUL 3. Curățați gâsca pe interior. În cazul în care nu este deja curățată trebuie scos totul din ea.Adica inima, ficatul, ouăle, grăsimea, tot. Nu aruncați nimic pentru că puteți face o supă! Apoi spălați până nu mai rămâne nici urmă de sânge.

PASUL 4. Tranșarea. Adică îi tăiem aripile, gâtul și picioare și o mai spălăm încă o dată.

PASUL 5. Pentru a dveni mai fragedă gâsca trebuie "înmuiată" vreo două ore la cuptor. Cel mai bine ar fi să folosiți pentru asta un vas de lut cu capac. Umpleți gâsca cu gutuia tăiată în 4, apoi puneți-o împreună cu arpagicul și usturoiul în oala de lut(puneți inclusiv aripile și copanele). Peste ea turnați cele două pahare de vin și completați cu apă până la jumătatea vasului. Puneți și o parte din grăsime în vas. Va da un gust excelent chiar dacă vizual nu este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-ați văzut vreodată. Aromați cu puțin piper, sare și frunzele de busuioc. Puneți la cuptor la foc mic vreo două ore.

PASUL 6. Deja au trecut cele două ore:). Scoateți gâsca, arpagicul și usturoiul din vasul de lut și așezați-le pe o tavă. Adăugați, ciupercile curățate sau spălate după caz, plus zeama din vasul de lut și puneți totul din nou în cuptor pentru vreo două ore, tot la foc mic. Atunci sigur va fi gata.

Ingrediente sos Chutney
– 10 prune bine coapte
– scorțișoară
– o felie coajă portocală
– sare
– piper
– coajă de lămâie rasă
– 100 g zahăr

Sosul ăsta se face extrem de simplu. E practic un fel de dulceață cu piper, iar avantajul lui e că pune și mai bine în valoare gustul de gâscă. Topiți zăhărul la foc mic într-o oală în care puneți și două pahare de apă. Lăsați pe foc până când lichidul devine auriu. Atunci adăugați prunele și coaja de portocală întreagă și amestecați din când în când pentru vreo 20 de minute până ce se transformă într-un sos gros. Adăugați sarea, piperul, scorțișoara, coaja de lămâie rasă și mai lăsați pe foc cam 5 minute. GATA.

Se servește pe farfurie alături de găscă și ciuperci.

Acum puteți trece la masă. Poftă bună!

ARTICOLE SIMILARE

Iulia Vântur, iubita actorului Salman Khan! Isterie la Bollywood!

A Night Affair, târg de bijuterie contemporană, modă și obiect

realitatea

Top 10 cele mai sexy buze de la Hollywood

realitatea

PROFA topless face declaraţii!

Nunta la varf in PSD: Victor PONTA a luat parte, cu un alai de ministri! FOTO!

Genius DX-7000X – un maus pentru orice suprafata!

Scrie un comentariu