Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Pui cu muștar și miere

CULINAR TABU: Pui cu muștar și miere

INGREDIENTE:
– 800 grame piept de pui dezosat
– 100 mililitri de vin alb
– 20 mililitri miere – cam o lingură
– 5 linguri de muștar boabe (nu proaspăt, din borcan)
– zeama de la o lămâie
– 2/3 linguri de sos Worcestershire (se găsește în comerț)
– 2 sau 3 linguri de făină
– sare
– piper
– ulei de măsline
– apă

PASUL 1. Tăiați pieptul de pui în cubulețe cu latura de aproximativ 1 centrimetru.

PASUL 2.
Amestecați sarea și piperul (după gust) cu făina după care dați puiul prin acest amestec astfel încât bucățile fie complet acoperite.

PASUL 3. Căliți, în uleiul de măsline, bucățile de pui până când devin aurii.

PASUL 4. Adăugați vinul și amestecați până când acesta scade aproape complet.

PASUL 5. Adăugați mierea, muștarul, sosul Worchestershire, zeama de lămâie plus o cană de apă. Lăsați la foc mic pentru o jumătate de oră și amestecați din când în când. Dacă apa scade mai repede, puteți pune încă o jumătate de cană.

PASUL 6. Gata! Poftă TABUnă!

NOTĂ: Se poate mânca cu cartofi, orez sau legume, deci, practic, cu orice!

Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar
CULINAR TABU: Supă rece de dovlecei

Loading...

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Pui cu muștar și miere

by realitatea   1 min
0