Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Somon mediteranean

CULINAR TABU: Somon mediteranean

INGREDIENTE:
– 750 grame cartofi mici sau medii, de preferat sunt cartofii noi, dar acest aspect nu este obligatoriu:)
– ulei de măsline
– 6 bucăți de usturoi tocate mărunt
– o legătură măricică de cimbru proaspăt tocată nu prea mărunt
– zeama de la o lămâie
– 1 lămâie tăiată felii (altă lămâie decât cea stoarsă / am scris și asta ca să nu vă confuzez)
– 50 grame măsline verzi, fără sâmbure, tocate mărunt
– 400 grame roșii cherry tăiate pe jumătate
– 200 mililitri vin / acest ingredient poate fi înlocuit cu o cantitate egală de supă de legume
– sare
– piper
– 4 fileuri de somon de 150-200g fiecare

PASUL 1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, adică la foc mare.

PASUL 2. Puneți cartofii la fiert, la foc mediu, într-un vas cu apă rece. Lăsați-i până apa începe să fiarbă, dați flacăra la minim și lăsați pe foc încă cinci minute. Apoi scurgeți bine apa.

PASUL 3. Puneți într-o tavă sau într-un vas termorezistent cartofii, cimbrul, usturoiul și vreo 4 linguri de ulei de măsline. Adăugați sare și piper proaspăt măcinat după gust. Puneți vasul în cuptor și lăsați-l acolo 20 de minute.

PASUL 4. În acest timp, puneți două linguri de ulei de măsline la încins și căliți somonul câte 2 minute pe fiecare parte.

PASUL 5. După cele 20 de minute, scoateți vasul din cuptor, puneți somonul și feliile de lămâie peste cartofi, turnați zeama de la lămâie și apoi adăugați roșiile cherry și măslinele. Peste toate aceste ingrediente turnați cei 200 de mililitri de vin sau supă de legume. Acum puneți din nou vasul în cuptor pentru încă 15 minute.

PASUL 6.
Gata! Poftă tabună! 

Articole asemanatoare
Retete de vara – Somon cu menta si marar
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar

Loading...

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Somon mediteranean

by realitatea   1 min
0