Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Supă de morcov cu coriandru

CULINAR TABU: Supă de morcov cu coriandru

INGREDIENTE:
– 5 morcovi mari
– 2 cepe mari
– o legătură de coriandru proaspăt și o lingură de coriandru pisat(la plic)
– 3 bucăți usturoi
– 1,5 litri supă de pui sau legume
– ulei de măsline
– sare și piper

PASUL 1. Tăiați mărunt, mărunt morcovii, cepele și usturoiul și puneți-le la călit, într-o oală măricică, în uleiul de măsline,  preț de vreo 5 minute. Amestecați cât puteți de des(ca să nu zic în continuu) pentru că legumele tăiate fin se pot arde ușor. Adăugați corindrul proaspăt tăiat și coriandrul celălalt (nu-mi vine deloc cum se numește coriandrul care nu e proaspăt:)) și amestecați în continuare.

PASUL 2.
După cele 5 minute adăugați și supa, care, v-am mai spus și pentru alte rețete, se face ușor din cubulețe. Adică 100% nu e nevoie să fierbeți o găină pentru supa asta. Așa. Lăsați la foc mic pentru 45 de minute, timp în care puteți amesteca din când în când, iar în rest puteți face cam orice de la croșetat la băut cafea și bărfit la telefon.

PASUL 3. La finalul celor 45 de minute, opriți focul și lăsați supa să se răcorească puțin. Apoi, cu ajutorul unui mixer manual sau electric, amestecați conținutul până ce capătă densitatea normală pentru o supă cremă. Adăugați sare și piper și e gata! Ușor, nu?

PASUL 4. Poftă tabună!  


Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar
CULINAR TABU: Supă rece de dovlecei

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Supă de morcov cu coriandru

by admin   1 min
0