Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Supă de praz cu pâine prăjită cu brânză

CULINAR TABU: Supă de praz cu pâine prăjită cu brânză

INGREDIENTE:
– 50 grame de unt
– 500 grame de praz, tăiat foarte fin
– 300 grame de morcovi, curățați și dați la răzătoare
– o ceapă mare, tăiată fin
– 200 mililitri de vin alb
– 1,2 litri de supă de pasăre sau legume (pentru a mia oară, e perfectă și cea obținută din cubulețe)
– sare și piper
– o baghetă
– pătrunjel tăiat mărunt
– 200 grame de brânză, de preferat un fel care să nu fie fărâmicios; puteți folosi și cașcaval

PASUL 1. Topiți untul într-un vas mai mare, la foc mediul spre mic. Când untul este topit adăugați, pentru maxim 10 minute, prazul, ceapa și morcovii. Amestecați din când în când până se călesc ușor.

PASUL 2. După cele zece minute, adăugați vinul și lăsați la foc mic, amestecând din când în când, până când vinul scade aproape de tot. Apoi adăugați supa de pui și lăsați la foc minim preț de vreo 20 de minute.

PASUL 3. Tăiați bagheta în felii și puneți feliile la prăjit pe un grătar. După ce s-au rumenit pe o parte, întoarceți-le pe partea cealaltă (cum altfel??) și puneți peste ele brânza rasă. Până ce feliile de pâine se vor rumeni și pe partea cealaltă, brânza se va topi și va lua aspectul unei cruste.

PASUL 4. Puneți supa în farfurii, adăugați pătrunjelul și apoi câte două felii de pâine. Plus sare și piper după preferințe. Gata!

PASUL 5. Poftă tabună!

Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
Supa-crema de praz / Foto-Reteta de la Adriana Parissi
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Supă de praz cu pâine prăjită cu brânză

by realitatea   1 min
0